Coronavirusul închide școlile din București! Ce a anunțat Gabriela Firea

Coronavirusul închide școlile din București! Ce a anunțat Gabriela Firea

Cristina Gherghina

Luni dimineață, 9 martie, Gabriela Firea, primarul Municipiului București, a recomandat Comitetului Național să închidă școlile și grădinițele pentru siguranța copiilor. De asemenea, edilul Capitalei a anunțat că activitățile teatrelor și a altor instituții de spectacol vor fi suspendate, potrivit Digi24

coronavirusul inchide scolile

Astfel, edilul Capitalei susține că această măsură trebuie luată de urgență pentru a preveni răspândirea virusului mortal. 

"Cel puțin pe raza municipiului București, școlile și grădinițele trebuie închise pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului. Aceasta este propunerea noastră. Nu ne este teamă de nicio critică, pentru că aici nu ne mai salvăm individual", a transmis Gabriela Firea. 

Citește și Coronavirusul din China a speriat România. Află care sunt cauzele răspândirii și cum trebuie să te fereşti

Sărbătorile Pascale, o problemă majoră 

Totodată, Gabriela Firea spune că situația s-ar putea agrava în preajma sărbătorilor Pascale, perioadă în care cei mai mulți români se întorc acasă pentru a fi alături de familie. 

"Ce facem? Închidem școlile în vacanța de Paște? Eu spun că este prea târziu", a transmis primarul Capitalei. 

Mai mult, Gabriela Firea i-a rugat pe părinți ca în momentul în care unitățile de învățământ vor fi închise, să nu își ducă copii în spații publice, cum ar fi locurile de joacă, iar mall-urile și supermarketurile trebuie vizitate doar în caz de nevoie. 

Citește și Autoritățile americane trag un semnal de alarmă! Bărbații care poartă barbă sau mustață riscă să fie infectați cu coronavirus

Gabriela Firea a transmis, duminică seară, că în calitate de părinte înțelege îngrijorarea celorlați părinți din România care se tem pentru sănătatea copiilor lor. 

„Ca părinte înțeleg îngrijorarea celorlalți părinți și a profesorilor și aș pleda pentru închiderea școlilor. Ca primar general sunt obligată să respect toate deciziile luate la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, creat în acest moment pentru coronavirus și să nu mă suprapun deciziilor luate la nivel național. Disciplina este foarte importantă. Inima de părinte îmi spune că ar fi potrivit, ar fi un element de precauție suplimentară, pentru protejarea copiilor noștri, a profesorilor, și pentru a împiedica răspândirea”, a mai spus Firea.

La momentul de față, în România au fost confirmate 15 cazuri de coronavirus. Cinci dintre persoanele infectate s-au vindecat și au fost externate. Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să se informeze doar din surse sigure și oficiale. 

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Istock; Facebook

Articolul urmator
Părinții unui copil aflat în moarte cerebrală din Suceava au refuzat să-i doneze organele după ce s-au sfătuit cu preotul lor
Părinții unui copil aflat în moarte cerebrală din Suceava au refuzat să-i doneze organele după ce s-au sfătuit cu preotul lor
Ce personaj din Grey`s Anatomy esti?
Incepe quiz
Ce personaj din Grey`s Anatomy esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.