Cum a reușit o femeie să cumpere trei case din Italia cu suma totală de trei dolari

Cum a reușit o femeie să cumpere trei case din Italia cu suma totală de trei dolari

Lorena Pintilie

O femeie din California, Statele Unite ale Americii, a reușit să cumpere trei case din Sicilia, Italia, cu un preț total de 3,30 de dolari. Cum a fost posibil așa ceva? Află în cele ce urmează!

O femeie din California pe nume Rubia Daniels a reușit să cumpere trei case abandonate din sudul Siciliei, Italia, la un preț incredibil de 3,30 de dolari. În multe sate mici sau parțial părăsite din Italia sunt scoase la vânzare case la prețuri infime, totul pentru a atrage locuitori în zonă.

Înainte să achiziționeze casele, Rubia Daniels mai auzise de acest tip de afacere, însă nu îi venea să creadă că ar putea găsi locuințe de vânzare la mai puțin de 2 dolari. Așa că, fără să stea pe gânduri, a început să se informeze, dorindu-și să se convingă cu proprii ochi că lucrurile stau exact așa.

Am fost uimită. A fost unul dintre acele lucruri pe care trebuie să le vezi cu ochii tăi ca să te convingi că este adevărat. Am verificat informațiile și în trei zile mi-am luat bilet de avion, mi-am închiriat mașină și cameră la hotel și am plecat”, a explicat femeia.

O tânără de 24 de ani și-a văzut moartea cu ochii după ce ani la rând a acuzat dureri de stomac chinuitoare. Ce diagnostic i-au dat, în sfârșit, medicii

După câteva zile petrecute într-un orășel de lângă Sicilia, femeia a decis să cumpere trei case dintr-un sătuc abandonat din zonă. Pentru fiecare casă în parte, Rubia a plătit uimitoarea sumă de 1 euro, adică 1,10 dolari americani. Tranzacția a fost ulterior confirmată de o organizație din Mussomeli, Sicilia, care se ocupă exclusiv cu vânzarea caselor la prețuri foarte mici.

Rubia Daniels este originară din Brazilia, dar s-a mutat în California acum mai bine de 30 de ani. Femeia și-a dorit să dețină o casă în Sicilia pentru că, spune ea, acea zonă îi amintește de casa ei natală și de copilăria ei. „Oamenii au fost foarte primitori și toată lumea și-a dorit să bea o cafea cu mine. Agenții imobiliari m-au îmbrățișat ca pe o soră - au fost alături de mine în fiecare zi cât timp am stat acolo”, a mai spus Rubia Daniels.

Brazilianca afirmă că a fost cucerită de istoria bogată a orașului situat lângă satul unde se află cele trei imobile cumpărate de ea. Aceasta a spus că este plăcut surprinsă de atitudinea binevoitoare a oamenilor din zonă și că se simte ca acasă chiar dacă se află la mii de kilometri de aceasta. De asemenea, Rubia a dezvăluit că pentru ea ideea de a restaura o casă abandonată a făcut-o să cumpere nu una, ci trei căsuțe siciliene.

Este un concept de mediu. Trebuie să începem să refacem lucrurile pe care le avem deja”, a adăugat. Femeia a mai mărturisit că își dorește să renoveze căsuțele cu concepte diferite, astfel încât fiecare să reprezinte ceva. „Vreau ca cea la care lucrez acum să fie o galerie de artă. Una dintre case o voi păstra să locuiesc în ea, iar pe cea de-a treia, care este și cel mai mare proiect al meu, vreau să o transform într-un centru de relaxare, de care să profite comunitatea”, a adăugat femeia.

Cum au început românii să fure la casele self-scan: „E a zecea oară când femeia asta ne păcălește!”

Renovările au început în vara anului 2019, la scurt timp după ce Rubia Daniels a cumpărat cele trei căsuțe, dar din cauza pandemiei a fost nevoită să lase baltă inițiativa pentru o perioadă. În 2022, însă, proiectul de reabilitare a fost reluat. Rubia spune că acum își împarte timpul între casa sa din San Francisco, SUA și Mussomeli, Italia. Până în momentul de față, femeia se declară mai mult decât mulțumită, reușind să termine de renovat exteriorul a două dintre cele trei imobile.

Din cauza depopulării din sudul Italiei, autoritățile au demarat în 2021 o politică prin care oferă câte 33.000 de euro celor care aleg să se mute în satele părăsite din zonă. Din păcate, populația din zona respectivă nu a crescut foarte mult, toate aceste localități având sub 2.000 de locuitori.

Surse foto: Freepik 

Surse articol: Digi24

Articolul urmator
O româncă, salvată de la condamnarea pe viață în Italia după ce și-a ucis cu cruzime prietena
O româncă, salvată de la condamnarea pe viață în Italia după ce și-a ucis cu cruzime prietena
Ce femeie fatala din filme esti?
Incepe quiz
Ce femeie fatala din filme esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.