David Popovici și-a donat medalia de aur copiilor bolnavi de cancer: „Cel mai important campionat este campionatul vieții”

David Popovici și-a donat medalia de aur copiilor bolnavi de cancer: „Cel mai important campionat este campionatul vieții”

Ramona Jurubita

Toată lumea îl știe pe David Popovici, care este multiplu campion european și mondial la natație, dar mulți nu știu ce suflet de aur are și ce gest impresionant a putut să facă. În ciuda imaginii de luptător pe care și-a creat-o, a dovedit cât de sensibil este, făcând o donație generoasă.

UPDATE 21 decembrie 2023: Sportivul a oferit primele 20 de fundițe aurii, făcute din medalia câștigată în 2022 la Budapesta! Copiii care au învins cancerul, deveniți „Campioni ai Speranței”, s-au bucurat de întâlnirea cu David Popovici și au primit cu bucurie micile simboluri ale luptei împotriva cancerului pediatric. Evenimentul a avut loc pe 18 decembrie 2023 la Institutul Clinic Fundeni. 

Celelalte 80 de fundițe realizate din aceeași medalie sunt expuse într-un panou la Institutul Clinic Fundeni, unde așteaptă să ajungă la următorii campioni în lupta cu boala.

„Sunt un campion, dar asta doar pentru că am reușit să ating peretele mai rapid decât alții. Eu înot rapid, dar consider că responsabilitatea mea și a tuturor de fapt este să-i ajutăm pe ceilalți atunci când putem. E important să avem cât mai multe finanțări pentru astfel de programe cum este cel demarat de MedLife. Ei au făcut primul pas și cred că și statul ar trebui să se implice mai mult ca principal finanțator.”, a declarat campionul la natație David Popovici.

------------

Știrea inițială

David Popovici a obținut medalia de aur la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin și nu s-a gândit nicio secundă să o păstreze. Multiplul campion european a donat-o copiilor bolnavi de cancer, care se vor bucura de ea și de tot sprijinul moral pe care l-au primit de la o un om așa important în societatea noastră.

Campionul la natație s-a implicat în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife. Potrivit site-ului news.ro, acesta s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranței.

Gestul său are o semnificație imensă, având în vedere că medalia câștigată la Budapesta reprezintă primul titlu mondial în bazin olimpic obținut de un înotător de sex masculin din România.

Cum se vor bucura copiii bolnavi de cancer de medalia de aur

Medalia pe care a donat-o David Popovici a fost deja topită și transformată în peste 100 de fundițe aurii, care simbolizează lupta copiilor cu această boală. Multiplul campion speră că de acum încolo, niciun copil nu va mai fi răpus de cancer și că toți vor ieși învingători din lupta pentru supraviețuire. Iată cum explică gestul făcut:

„Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății. Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari. Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii.”

Și oamenii care au pus bazele campaniei au avut un punct de vedere oficial, în care au lăudat atitudinea lui David Popovici privitoare la această situație complicată prin care trec, din păcate, foarte mulți copii din România.

„În fiecare zi un copil din România este diagnosticat cu cancer. În fiecare zi o familie din România intră în bătălie cu această nemiloasă boală. Din păcate, nu putem lupta noi cu această boală, însă putem oferi puțin din timpul nostru pentru a face mai cunoscut programul #SperantaNuMoareDeCancer, un program gratuit de testare genetică lansat de MedLife pentru copiii recent diagnosticați cu cancer în vederea îmbunătățirii succesului terapeutic. David este un exemplu pentru noi în atât de multe privințe, iar lecția generozității este încă ceva valoros din care avem de învățat. Mulțumim, David, din inimă pentru gestul tău menit să aducă speranță acolo unde este mai mare nevoie de ea! Mulțumim și vouă, tuturor, pentru sprijinul acordat în a face cunoscut acest program. Împreună putem face diferența.”, a declarat Ina Ilie, Director de Comunicare în cadrul MedLife Group.

De asemenea, urmăritorii săi din online l-au felicitat pentru donația făcută și i-au transmis gândurile lor bune în cel mai frumos mod posibil.

„Nu pot să nu spun cât de mult apreciez gestul, dar și eu sunt un părinte care a pierdut copilul din cauza cancerului (în urma cu 6 săptămâni). Dumnezeu să îți binecuvinteze fiecare zi a vieții!”, „Ești un OM mare, David, un model de mărinimie, de înțelepciune, de har. Pagina ta e o oază de bine care mie îmi redă speranța că viitorul poate fi frumos. Să fii sănătos, să treci cu folos prin încercări și să crești la fel de frumos.”, „ Un gest pe măsura sufletului tău minunat! Felicitări! ”, „ Felicitări pentru OMUL care ești! Avem atâta nevoie de astfel de modele pentru copiii noștri!” – sunt doar câteva dintre mesajele pe care le-a primit în urma deciziei pe care a luat-o.

Rămâne de văzut dacă gestul său va inspira și alte persoane să se implice în sprijinirea copiilor bolnavi de cancer.

Un bărbat a fost părăsit de soție după ce unul din copii lor a fost diagnosticat cu cancer. Bărbatul își crește singur cei 7 copii

Surse foto: Getty

Surse articol: MediafaxNewsDigi24StirileprotvDigisport

Articolul urmator
Michael Bolton a fost diagnosticat cu cancer la creier
Michael Bolton a fost diagnosticat cu cancer la creier
Care este chemarea vietii tale?
Incepe quiz
Care este chemarea vietii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.