Dimensiunea dezastrului din spitalul groazei din Suceava: ”Din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele”

Dimensiunea dezastrului din spitalul groazei din Suceava: ”Din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele”

Redactor Divahair.ro

Suceava a devenit, pe lângă București, principalul focar de infecție cu coronavirus, în România. Nepoata unuia dintre pacienții morți în unitatea spitalicească unde s-a îmbolnăvit de COVID-19 majoritatea doctorilor face declarații halucinante ”Cu o zi în urmă, unchiul meu spunea familiei că din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele”.

Gianina Ursu este nepoata unuia dintre pacienții cu COVID-19 ajuns în spitalul groazei din Suceava. Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, a murit luni dimineață, după ce, pînă acum, aproape un sfert din cazurile depistate cu COVID-19 în România au fost înregistrare la Suceava.

Femeia povestește într-un interviu pentru g4media.ro cum unchiul ei a fost dus în urmă cu patru zile cu simtompe de astm, însă între timp s-a stins din viață. Familia lui nu cunoaște cauza morții, dacă a fost coronavirus sau complicațiile date de boala de care suferea. Nimeni nu i-au făcut acestuia test pentru COVI-19, decît după ce nu a mai fost în viață. Acum rudele așteaptă să afle rezultatele.

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

”Unchiul meu a murit dimineață la ora 5. Nu răspundea la telefon și familia a intrat în panică, nimeni nu știa nimic. Avem în famillie o doctoriță care a dat telefoane în tot spitalul și așa a aflat că e mort. A aflat de la morgă”, relatează Gianina Ursu.

Gianina povestește cum unchiul ei le-a relatat o scenă îngrozitoare din spital: ”Cu o zi în urmă, unchiul meu spunea familiei că din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele. Erau rudele care sunau să afle ce se întâmplă cu ei. Unchiul meu a fost marcat de această imagine. În cele din urmă, și el a murit în spital”.

Bolnavul fusese internat în secția de pneumologie a Spitalului Județean Suceava. ”Exact unde Gheorghe Flutur a fost internat singur într-o rezervă, deși el trebuia internat la secția de boli infecțioase, pentru că era pozitiv de coronavirus”, a continuat ea.

Lipsa de comunicare din spital a determinat familia pacientului să dea zeci de telefoane pentru a afla care mai este starea acestuia, după ce el déjà nu mai răspundea. ”Doctoriței din familia noastră care a încercat să afle ce se întâmplă i s-a spus că unchiul meu nu avea telefon și de asta nu au putut să anunțe familia că a murit. Dar el avea telefon, așa a ținut legătura cu familia. În plus, pe fișa de internare e trecut numărul de telefon al familiei, dar nu a sunat nimeni”, a mai povestit nepoata pacientului decedat.

Mort din cauza COVID-19

”Nu știm diagnosticul, familia e la morgă și așteaptă să îl poată lua, dar nu știm cât durează, sunt 20 de morți acolo”, a completat ea.

Situația din Suceava a scăpat de sub control se pare, după ce a fost făcut public faptul că majoritatea personalului din Spitalul Județean Suceava este infectat cu COVID-19. Un raport dat publicității marți, 31 martie, indica faptul că 50% din cadrele medicale depistate cu coronavirus la nivel național, 200 la număr, erau angajați ai unității sucevene. Asta înseamnă 45 de medici, 77 de asistenți medicali, 24 de infirmiere, 10 îngrijitoare și 44 de membri ai personalului auxiliar. Până la aceeași dată, un sfert din pacienții morți din cauza virusului s-au înregistrat tot aici.

În total, pînă la această oră, în România s-au înregistrat 94 de decese din cauza coronavirusului. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 2460, din care 252 s-au vindecat.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Întâmplare șocantă la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, Vaslui! Trei pacienți au murit după ce au primit mâncare contaminată
Întâmplare șocantă la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, Vaslui! Trei pacienți au murit după ce au primit mâncare contaminată
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.