Doliu la Hollywood: inconfundabilul Gilbert Gottfried a murit, la 67 de ani

Doliu la Hollywood: inconfundabilul Gilbert Gottfried a murit, la 67 de ani

Alida Enache

Veste teribilă pentru toți fanii lui Gilbert Gottfried! Inconfundabilul comediant și actor de la Hollywood a murit ieri, 12 aprilie, la 67 de ani, după o luptă grea cu o boală nemiloasă. După cum a declarat publicistul său pentru Washington Post, acesta suferea de distrofie miotonică de tip 2, o formă de distrofie musculară, care i-a provocat tahicardie ventriculară. Din păcate, afecțiunea sa i-a adus tragicul sfârșit.

„Cu inima frântă anunțăm moartea iubitului nostru Gilbert Gottfried după o lungă boală. Pe lângă faptul că este cea mai emblematică voce din comedie, Gilbert a fost un soț, frate, prieten și tată minunat pentru cei doi copii ai săi. Deși astăzi este o zi tristă pentru noi toți, vă rugăm să continuați să râdeți cât mai tare posibil în onoarea lui Gilbert”, a scris familia lui pe Twitter.

 Imagine cu Gilbert Gottfried  din Problem ChildSursa foto: Youtube

Multe vedete de la Hollywood, printre care și comedianții Jason Alexander și Dane Cook, i-au adus un omagiu actorului, după ce au primit tragica veste.

„Gilbert Gottfried nu a fost niciodată amuzant. Era un tip drăguț, mereu prietenos și a făcut mulți oameni fericiți.”, a scris Cook despre prietenul său.

Gilbert Gottfried s-a născut în Brooklyn, New York, în ziua de 28 februarie 1955. A început să facă stand-up comedy încă de la 15 ani și s-a bucurat de o carieră de succes atât în film, cât și în divertisment, care a durat mai bine de 50 de ani.

Timbrul său strident, memorabil, dar și talentul de neegalat i-au adus multe roluri importante în filme precum „Beverly Hills Cop II”, „The Aristocrats”, „Problem Child”. De asemenea, a fost și vocea înțeleptului papagal din animația de la Disney, „Aladdin”. Între 2000 și 2010, a apărut în roluri de voce și în „Family Guy”. Tot în aceeași perioadă, a participat ca și concurent în reality-show-uri, inclusiv în „Celebrity Wife Swap”.

 Imagine cu Gilber Gottfried și soția sa în timp ce fac un selfieGilbert Gottfried și soția sa

Sursa foto: Facebook

Umorul său negru l-a adus deseori în situații neplăcute atunci când făcea stand-up comedy, dar acesta reușea de fiecare să iasă victorios din ele, spre deliciul publicului. De asemenea, tot el a fost și autorul multor roast-uri ale celebrităților de la Comedy Central, printre care și Donald Trump.

În 2017, acesta a făcut subiectul documentarului „Gilbert”, care prezintă viața sa. Starul avea și un podcast, "Gilbert Gottfried's Amazing Colossal Podcast", unde intervieva personalități din lumea comediei și a divertismentului. Ultimul său episod a fost publicat chiar la începutul acestei luni.

Imagine cu Gilbert Gottfried și copiii lui în timp ce se îmbrățișeazăGilbert Gottfried și copiii lui

Sursa foto: Facebook

Gilbert Gottfried a fost, fără doar și poate, un actor și un comediant desăvârșit. Dar, înainte de toate, el a fost și soț și tată. Acesta i-a lăsat în urma sa pe soție și pe copiii lui. Dara Kravitz, în vârstă de 52 de ani, este cea care s-a iubit cu artistul timp de peste 20 de ani. Cei doi s-au cunoscut prin anii '90 și s-au căsătorit în 2007. Aceștia au împreună doi copii: pe Lily de 14 ani, și pe Max de 12.

Citește și: Actorul american William Hurt a murit, cu exact o săptămână înainte de a împlini 72 de ani

Surse articol: Variety, News, Apnews

Surse foto: Facebook, Youtube

Articolul urmator
Lumea teatrului este în doliu! A murit actorul Constantin Cojocaru
Lumea teatrului este în doliu! A murit actorul Constantin Cojocaru
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.