Durere fără margini! Tatăl Robertei, una dintre victimele de la 2 mai, a plantat un copac la locul tragediei, în memoria fiicei lui

Durere fără margini! Tatăl Robertei, una dintre victimele de la 2 mai, a plantat un copac la locul tragediei, în memoria fiicei lui

Ramona Jurubita

Au trecut zile bune de la tragedia petrecută pe 19 august 2023 în localitatea 2 mai, dar familiile victimelor nu pot uita ce s-a întâmplat. Părinții celor doi studenți care au murit în accidentul provocat de Vlad Pascu nu își pot alina durerea, chiar dacă încearcă să fie puternici și să lupte pentru dreptate.

Roberta Dragomir, una dintre persoanele care și-au pierdut viața din cauza teribilismului tânărului de 19 ani care a condus sub influența substanțelor interzise, era studentă la Geografia Turismului, în București. Visa să termine studiile și să lucreze în domeniu, dar toate planurile sale au fost spulberate în acea zi. Părinții ei și-au făcut curaj și au mers la locul tragediei, după o săptămână de la momentul în care au vorbit pentru ultima dată cu ea.

S-au gândit să păstreze vie memoria ei și au luat o decizie impresionantă, care le va aminti locuitorilor din 2 mai și turiștilor de fiica lor, pentru mult timp de acum încolo.

Tatăl Robertei a sădit un copac în locul în care aceasta și-a pierdut viața la numai 20 de ani. Deși inițial părinții au vrut să ridice o troiță acolo, au renunțat la idee și s-au gândit că ar fi o idee mai bună să planteze un măr, din roadele căruia se pot înfrupta oamenii care trec pe acolo. Bineînțeles, fructele copacului vor avea și rolul de a le aminti călătorilor de Roberta, fata cu vise mari, ale cărei aripi au fost rupte prea devreme.

„Vreau să sădesc un pom, pe locul unde a fost omorâtă fata mea. Atât și nimic mai mult. De ce l-am plantat? Știți că pe vremuri călătorul se odihnea la umbra unui pom. Bea o gură de apă, mânca un pic și își vedea de drumul lui. Fiica mea voia să fie un călător. Avea foarte multe drumuri de făcut. Avea foarte mult de învățat la geografie, la facultate. Nu se mai poate. Când va fi acest pom mare, sper să fie sănătos, să nu își bată cineva joc de el, mă gândesc și la asta. Sper ca cineva să se simtă bine, culegând un măr din el. Aici a fost întinsă. Știu exact unde. Nu a fost lovită acolo. S-a intrat în ea aici.”, a declarat tatăl Robertei, citat de cele două surse menționate mai sus.

@paparazzi_tiktok0fficial #foryou #fy #romaniaviral #fypage #accident #2mai #foryoupage #viralvideo #foryoupage ♬ Emotional Piano for the Soul (Inspirational Background Music) - Fearless Motivation Instrumentals

 

Durerea înseamnă putere

Tatăl Robertei a promis că va lupta până în pânzele albe pentru dreptate și refuză să își plângă de milă. Este conștient că fiica lor nu poate fi adusă înapoi, dar cere pedeapsa maximă pentru vinovat și pentru polițiștii care l-au oprit în ziua accidentului și l-au lăsat să circule în voie. 

„Durerea nu o arăți în exterior, durerea este aici (în inimă). Am avut o viață normală de oameni normali și o viață frumoasă. Eu eram satisfăcut cu cele două copile ale mele, cu soția, serviciul mergea, școala mergea la ambele fete. Acum s-a cam tăiat ceva… Sper să ne obișnuim.”, a mai spus bărbatul îndurerat.

@paparazzi_tiktok0fficial #tiktokviral #stiri #fypage #accident #paparazzi #2mai #goviral #foryoupage ♬ Very Sad - Enchan

 

Întrebat de jurnaliștii de la DIGI 24 dacă i se pare că Poliția mușamalizează cazul, acesta a spus, cu asumare, că da. Iată argumentele pe care le-a adus:

„De la bun început. De la bun început. Acum eu nu vorbesc din punct de vedere al drogurilor. Are cine să se ocupe de droguri. Eu vorbesc din punct de vedere al siguranței circulației. Indiferent ce aș face, că m-am urcat la volan, am băgat cheia în contact, mi-am asumat ce o să fac. Ai comis o faptă, în cazul de față cea mai oribilă faptă, ai ucis doi oameni, să facă maximum din maxim pe legea circulației. Apoi revenim și cu drogurile. Să nu ne mai învârtim după umbra noastră, că i se putea da drumul sau nu, l-ai văzut că se bâlbâie și face ca toate alea... Tu, instinctul tău, ca polițai tinerel, detașat aici. A terminat o școală de poliție? Pai ce, ne facem polițiști la apelul bocancilor? Afară! Dar până să meargă afară din poliție, să facă pușcărie împreună cu Matei Vlad (tânărul de 19 ani care a comis accidentul – n.r.).”

În prezent, ancheta este în desfășurare și toată lumea speră că vinovații vor plăti pentru moartea Robertei și a lui Sebi, dar și pentru rănile suferite de ceilalți trei prieteni din grupul lor.

Cum se simt Alina, Ilan Laufer și gemenii lor după accidentul din Câmpina: „Încă un moment în familia noastră care să ne unească și mai mult”

Surse foto: Facebook

Surse articol: A1Digi24Romania Europa Libera

Articolul urmator
Durere de nedescris! Alina Luca și-a pierdut logodnicul și copilul în tragedia de la Mureș. „De ce mi i-ai luat, Doamne, pe amândoi"
Durere de nedescris! Alina Luca și-a pierdut logodnicul și copilul în tragedia de la Mureș. „De ce mi i-ai luat, Doamne, pe amândoi"
Din ce copac s-a desprins sufletul tău?
Incepe quiz
Din ce copac s-a desprins sufletul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.