Elevul exemplar din Ciocănești! Fiul preotului a terminat liceul ca șef de promoție în ciuda tuturor greutăților

Elevul exemplar din Ciocănești! Fiul preotului a terminat liceul ca șef de promoție în ciuda tuturor greutăților
Ramona Jurubita
Marţi, 11.07.2023

Fiul preotului din Ciocănești, județul Suceava, este un exemplu pentru mulți elevi de liceu, care se pregătesc să devină adulți în adevăratul sens al cuvântului, cu responsabilități pe măsură. Parcursul său este unul impresionant, căci drumul i-a fost presărat cu multe greutăți, pe care le-a depășit din dorința de a evolua. În acest articol vei descoperi povestea lui Gabriel Rusu, elevul provenit dintr-o familie modestă, care a terminat liceul cu 10 pe linie.

Tânărul, fost elev al Liceului Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, a fost susținut de părinți, în limita posibilităților, și a muncit pentru a răsplăti eforturile acestora. Deși instituția de învățământ se afla la câțiva zeci de kilometri distanță, băiatul a făcut naveta în fiecare zi și nu a lipsit niciodată nemotivat de la ore. Ba mai mult, are și rău de mașină, dar acest aspect nu l-a făcut să renunțe la școală, în ciuda condițiilor inumane de transport.

A îndurat multe pentru a răzbi în viață și, cu toate acestea, a fost și a rămas un elev de 10. A avut numai note maxime în școala generală, iar în liceu nu s-a lăsat mai prejos. Drept urmare, a terminat ca șef de promoție, făcându-și mândri părinții și profesorii. Motivația lui a fost mai mare decât gradul de dificultate al provocărilor întâlnite pe drum.

„Erau cam 40 de minute dus, 40 de minute întors. Plecam la 7.20 dimineața și ajungeam aproape de 15.00. Mai rău a fost în clasele a IX-a și a X-a, când am prins niște autobuze mici, microbuze aglomerate și mie îmi era rău de mașină. Microbuze de 20 de locuri în care eram 40 de persoane. Exceptând partea asta, e obositor, dar și frumos, mai ai ocazia să socializezi și devine rutină la un moment dat.”, a declarat absolventul de liceu pentru publicația Monitorul de Suceava.

În timpul pandemiei de COVID-19, Gabriel Rusu a avut ocazia să ia o pauză de la naveta care îi consuma energie și îi mânca mult timp în fiecare zi. Învățatul de acasă nu a reprezentat o problemă pentru el, chiar dacă i-a lipsit socializarea față în față cu alți colegi.

În toți cei patru ani de liceu, s-a descurcat singur și a învățat pe cont propriu. A mărturisit că nu a avut niciodată nevoie de meditații și că are propriul stil care îl ajută să rețină informațiile predate de profesori. Poate unii îl consideră tocilar, dar el a ținut să sublinieze că nu a fost un astfel de elev.

„Nu sunt tocilar, eu nu pot reține învățând pe de rost, ci doar logic, pe baza unor asocieri, a unor imagini și a unor rezumate. La clasă eram atent, receptiv, iar acasă lăsam undeva la 20 – 30% pentru aprofundare. Nu am avut niciodată nevoie de meditații, nici acum pentru bacalaureat, având în vedere că cerințele examenului sunt din materia de liceu, nu văd de ce aș avea nevoie.”, a mai spus băiatul care a avut mulți ani doar 10 pe linie.

Interesant este faptul că tatăl său este preot în localitatea Ciocănești, iar fratele său i-a urmat exemplul, îmbrăcând și el straiele preoțești, slujind într-o biserică din Suceava. Dar Gabriel Rusu nu are de gând să urmeze modelul celorlalți bărbați din familie, căci visul său este să ajungă medic. A absolvit clasa de științe ale naturii, ceea ce înseamnă că este atras de științele exacte și că nu a moștenit de la tată pasiunea pentru tainele bisericești. Intenționează să se înscrie la Facultatea de Medicină din Iași, pregătindu-se temeinic pentru examenul de admitere la fizică și biologie.

Gabriel Rusu alături de familia sa numeroasă care s-a gătit pentru a merge la biserică
Gabriel Rusu alături de familia sa numeroasă

Absolventul este recunoscător profesorilor și părinților, care l-au sprijinit în toți acești ani și este conștient că fără incurajările lor nu ar fi reușit să ajungă șef de promoție.

„Datorez o bună parte a rezultatelor mele și colectivului de profesori de la clasă, oameni deosebiți, dintre care aș menționa pe doamna Daniela Cornețchi, de la limba română, Liliana Afloarei, de la fizică, care a predat această disciplină pe înțelesul tuturor, Ciprian Vrânceanu, de la istorie, Octavian Rezuș, de la matematică, Marius Marinuc – psihologie, Adina Caciur - biologie, etc.”, a mai spus Gabriel Rusu pentru aceeași sursă.

Gabriel Rusu chiar este un exemplu de motivație constantă, pentru toți elevii care poate s-au gândit măcar o dată în viață să renunțe la școală. El a dovedit că știe spre ce obiective se îndreaptă și că nimic nu-l poate face să se întoarcă din drum.

Este olimpica la biologie și a fost admisă la toate facultățile de medicină, dar vinde roșii în piață. Povestea incredibilă a Dianei

Surse foto: ciocanesti.ro

Surse articol: MonitorulsvImpactR3media

Articolul urmator »
Incepe quiz
Ce citat din Shakespeare îți descrie viitorul?
Ce citat din Shakespeare îți descrie viitorul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Ne găsești pe