Medicina naturista vs medicina traditionala: de ce este de preferat sau ce avantaje iti aduce?

Medicina naturista vs medicina traditionala: de ce este de preferat sau ce avantaje iti aduce?
Eliza Staicovici
Joi, 05.06.2014

Cuprins

Medicina naturista vine cu solutii simple pentru ingrijirea sanatatii, solutii tot mai populare, pe care unele persoane doresc sa le combine cu medicina traditionala.

Medicina naturista nu trateaza doar simptomele patologice ale unui om, ci ea ofera o stare buna de lunga durata, tinand cont de modul de viata al fiecarei persoane.

In ultima perioada, foarte multi oameni opteaza pentru tratamentele oferite de medicina naturista. Lumea apeleaza la specialisti in acest domeniu in mod special pentru tratarea unor afectiuni cronice cum ar fi durerile de spate, artrita, tulburarile de somn sau cele hormonale. Spre deosebire de medicina traditionala sau conventionala, care este foarte eficienta in vindecarea problemelor de sanatate majore cum ar fi diferite tipuri de cancer si bolile de inima, medicina naturista reuseste sa fie tot mai eficace pentru alte necesitati.

Cand este medicina naturista mai avantajoasa decat cea traditionala?

 

Vindecarea unei boli cu ajutorul remediilor naturiste o poti realiza mai usor, tratamentul fiind mai bland si mai practic in comparatie cu administrarea unei medicatii drastice. Iti poti controla starea corpului si poti consulta un medic cand este cazul.

Folosind terapii naturiste, nu te vei concentra numai pe simptomele unei boli, ci vei incerca sa previi boala, nu doar sa o tratezi.

Remediile naturiste intensifica la maximum capacitatea proprie de vindecare a organismului. Riscul unor efecte secundare in urma administrarii unor tratamente naturiste este mult mai redus decat in cazul tratamentelor traditionale.

Un remediu din plante are in compozitia sa doze mici din diverse principii active, fiecare dintre ele actionand in asa fel incat sa compenseze proprietatile celorlalte. Medicamentele traditionale contin o doza puternica dintr-o singura substanta si astfel pot provoca un dezechilibru in organism, care, mai tarziu, ar necesita un alt tratament.

Medicina naturista se axeaza foarte mult pe legatura puternica care se stabileste intre minte si corp. Daca vei gandi pozitiv si vei rezolva cu calm orice problema emotionala, vei reusi sa ai rezultate foarte bune in tratarea unei boli. Intre corp si creier exista o legatura puternica prin hormoni, prin neurotransmitatori (substante care ajuta la transmiterea mesajelor intre celulele nervoase ) si prin alte substante chimice.

Schimbarile de dispozitie iti pot afecta functionarea sistemului imunitar, a celui cardiovascular si a programului de somn. Pe de alta parte, multumirea sufleteasca si nivelul de anxietate iti pot fi afectate de problemele fizice.
Afectiunile fizice iti provoaca adesea suferinta mintala si invers. De aceea, terapiile fizice au capacitatea de a-ti alina boala psihica, iar terapiile mintale te ajuta sa iti vindeci problema fizica.

Stiai ca terapia prin ras rezolva foarte multe probleme fizice?

 

Cand razi, te simti bine  datorita faptului ca rasul face sa creasca nivelul anumitor substante chimice, intre care endorfinele - substante naturale ce stimuleaza cresterea bunei dispozitii si contribuie la diminuarea durerilor. Rasul aduce si binefaceri fizice, relaxeaza incordarea musculara si fortifica sistemul imunitar.

Unii terapeuti invita adesea la sedintele de terapie prin ras clovni sau actori de comedie. Se insista asupra laturii nostime a problemelor pacientilor. Terapia prin ras te ajuta sa treci mai usor peste dificultati si sa scapi de stres.
Daca sesizezi partea nostima a vietii si razi cu pofta, incurajezi unele reactii chimice in organism, care te vor mentine in forma.

Cand este medicina naturista depasita?

 

Multi spun ca medicina naturista este uneori depasita si ca cele doua tipuri, medicina alternativa si cea traditionala, sunt total opuse. De fapt, foarte multi medici sunt multumiti daca pacientii lor folosesc metode naturiste pentru tratarea anumitor afectiuni. De asemenea, specialistii in terapii alternative le recomanda pacientilor sa consulte un medic pentru tulburari de sanatate mai serioase.

Daca te folosesti de tratamente naturiste, nu insemna ca excluzi total beneficiile oferite de medicina traditionala.

O dieta corespunzatoare, exercitii fizice regulate si folosirea strategiilor de management al stresului (terapia prin ras, gandirea pozitiva etc) reprezinta cele mai importante modalitati pentru a-ti mentine sanatatea pe cale naturala. Alte mijloace sunt imbunatatirea relatiilor sociale, transformarea locuintei intr-un loc curat si sanatos si evitarea unor obiceiuri nesanatoase precum fumatul sau mancatul excesiv.

Daca tii cont de toate acestea, vei favoriza atat bunastarea mintala, cat si pe cea fizica, protejandu-ti organele corpului de la intestine pana la glandele hormonale, de la artere pana la nervi. Astfel, te vei feri de infectii, alergii, chiar si de cancer.

Articolul urmator »
Cronotipurile: ce sunt și cum îți afectează somnul
Cronotipurile: ce sunt și cum îți afectează somnul
Raluca Margean | Duminică, 24.11.2024
Incepe quiz
Micul dejun preferat dezvăluie când îți vei cunoaște sufletul pereche
Micul dejun preferat dezvăluie când îți vei cunoaște sufletul pereche

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Vinul roșu: este sau nu bun pentru organism?
Raluca Margean | Sâmbătă, 29.06.2024
Ce este medicina funcțională și cum te poate ajuta
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024

Ne găsești pe