Un tată își abandonează bebelușa de numai două săptămâni la ușa unui preot și lasă un bilet

Un tată își abandonează bebelușa de numai două săptămâni la ușa unui preot și lasă un bilet

Redactor Divahair.ro

Să fii un părinte bun este, cu adevărat, o provocare și din păcate nu mulți sunt pregătiți să-și asume un astfel de rol. Nu puțini sunt cei care aduc un bebeluș pe lume, fără ca măcar să se gândească la responsabilitățile pe care ar trebui să și le asume apoi.

Și uite așa, un micuț fără vreo vină anume ajunge abandonat prin spitale, case de copii sau chiar în pragul unei uși. Cei care ar fi trebuit să-i ofere toată dragostea din lume s-au descotorosit de el, semnându-i astfel sentința la o viață grea, plină de incertitudini.

Imagine cu un bărbat în vârstă care stă în ușă

Un tânâr tătic de origine poloneză nu a înțeles cu adevărat ce înseamnă, cu adevărat, să fii părinte. După nașterea fiicei sale, acesta a luat o decizie de-a dreptul șocantă. A părăsit-o pe micuță în fața unei case fără vreo urmă de regret sau remușcare. Totul se întâmpla în 2013. Aceasta este povestea sa:

Tomasz Grzonka a studiat zootehnia în Polonia, iar apoi, în 2008, s-a mutat în Marea Britanie, unde s-a înscris la Institutul pentru Sănătatea Animalelor. Mai târziu, acesta și-a găsit un loc de muncă la o fermă de lapte din Hampshire, unde câștiga 22.000 de lire sterline anual. Ulterior, s-a angajat în domeniul agricol în Staffordshire și a primit un salariu de 400 de lire sterline.

În anul 2011, și-a cunoscut dragostea vieții, o femeie mai tânără ca el, al cărei nume nu poate fi dezvăluit din motive de confidențialitate, și a pornit într-o frumoasă aventură alături de aceasta. Tomasz și partenera sa s-au mutat împreună la țară, iar la un an după, și-au întâmpinat primul copil, o fetiță. Nașterea micuței, care în mod normal ar fi considerată un adevărat motiv de sărbătorea, s-a transformat într-un coșmar teribil.

Partenera bărbatului a născut chiar la ei acasă, în ziua de 19 aprilie 2012. La vremea aceea, ea și Tomasz credeau că nașterea unui copil la domiciliu este considerată o infracțiune și că autoritățile vor veni să le ia copilul. Astfel că, după ce au pus totul în balanță, au hotărât să își încredințeze fetița unui preot, Edward Stachurski. Nu, nu l-au anunțat pe pastor care este planul lor, ci pur și simplu și-au abandonat copilul în fața casei sale. Micuța avea doar două săptămâni atunci.

În ziua cu pricina, 3 mai 2012, în timp ce înconjura casa preotului, femeia a observat că luminile din locuință erau aprinse. A lăsat imediat bebelușul în prag și a sunat la sonerie, crezând că Edward Stachurski era acasă. Însă pastorul era într-o vizită la Spitalul Royal Berkshire. Plecase de acasă la 19:45 și urma să se întoarcă în jurul orei 21. Seara, imediat ce a ajuns în fața locuinței sale, a avut parte de o surpriză greu de imaginat. În pragul ușii, un bebeluș îl aștepta, plângând, lângă o geantă.

Confuz, dar plin de compasiune, bărbatul a luat fetița și a dus-o în casă. A deschis imediat geanta și a găsit câteva obiecte destinate sugarilor în ea: două scutece pentru bebeluși, o eșarfă, un biberon, un prosop, un lanț de argint și un bilet scris în poloneză. În scrisoare, Tomasz menționase că și-ar dori ca fiica sa să fie dusă la un spital pentru un control și, în plus de asta, îl ruga pe preot să se asigure că va fi adoptată de o familie poloneză. Acesta și-a justificat gestul susținând că nu ar putea susține financiar copil.

„Am lăsat și un lanț alături de scrisoare. Vă rog să îi convingeți pe viitorii părinți să îl ofere fetiței. A fost binecuvântată de Papă”, a concluzionat bărbatul.

După ce a terminat de citit scrisoarea, Edward Stachurski a dus-o pe fetiță la spital și, din fericire, a aflat că starea sa de sănătate era foarte bună. Bineînțeles, între timp, preotul l-e comunicat autorităților surpriza de care a avut parte, iar aceștia au început o anchetă. Au făcut un apel public pentru informații și au contactat rudele părinților.

La doar șase zile după incident, poliția a descoperit locuința cuplului și a mai aflat că îndrăgostiții o ducea chiar foarte bine din punct de vedere financiar. Pe lângă sumele considerabile pe care le dețineau în numerar, aceștia mai aveau și 6.000 de lire sterline în conturile lor bancare.

După ce a fost descoperit, Tomasz Grzonka a fost dus în fața judecătorului pentru a-și primi pedeapsa. Acesta a pledat vinovat, iar avocatul său, Neil Griffin a povestit că bărbatul a început să aibă remușcări după prima sa audiere. Partenera sa, în schimb, a devenit foarte emoțională și a întrebat despre starea de sănătate a fetiței sale.

În cele din urmă, "mândrul" tătic a primit o pedeapsă de 16 săptămâni de închisoare, cu suspendare pentru un an. În schimb, iubita sa cea tânără nu a primit un verdict oficial, căci autoritățile au considerat că ea nu are nicio vină.

Tu ce părere ai despre această situație?

Citește și: Un cuplu își dă afară din casă fiul biologic la 4 ani după ce au adoptat doi copii din adăpost

Surse articol: Amomama, Dailymail, Dailyadvent

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Soțul meu mi-a pregătit o cină romantică și o noapte de iubire de neuitat ca să-și mărturisească infidelitatea. „Am făcut o greșeală”, mi-a spus
Soțul meu mi-a pregătit o cină romantică și o noapte de iubire de neuitat ca să-și mărturisească infidelitatea. „Am făcut o greșeală”, mi-a spus
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.