Femeile care poartă negru sunt mai inteligente și par mai sexy

Femeile care poartă negru sunt mai inteligente și par mai sexy

Roxana Dumitrica

Negrul este clasic, misterios și mereu la modă. Dar ce ascunde de fapt nevoia unora dintre noi de a purta această nuanță misterioasă? Un studiu arată că peroanele care poartă negru sunt mai sigure pe ele și chiar mai inteligente.

Studiul a fost efectuat pe 1.000 de persoane, pentru a descoperi cărei culori i se atribuie cele mai multe calități. Negrul era asociat cu multe calități, iar 66% dintre femei găseau bărbații care poartă haine negre mult mai atrăgători. La rândul lor, aproape jumătate dintre bărbații participanți la studiu au considerat că femeile îmbrăcate în negru sunt mult mai atrăgătoare.

pantofi si geanta

Roșul a fost a doua culoare asociată cu încrederea în sine - 12% dintre participanți au asociat culoarea roșie cu o atitudine arogantă. Culorile care au fost cel mai puțin asociate cu inteligența au fost galbenul și oranjul, iar pe primul loc, rozul.

Totuși, psihologii sunt de altă părere. Cei care poartă negru sunt, în general, sensibili, vulnerabili și nu vor să iasă în evidență. De asemenea, sunt persoane care pun accentul pe succes și nu le pasă de aparențe. Acești oameni vor să se protejeze de emoțiile puternice și de cei din jur și cel mai adesea se confruntă cu anxietate și chiar depresie.

Mulți adolescenți aleg să poarte haine negre ca o formă de răzvrătire, pentru că este o culoare asociată cu spiritul rebel, dar și cu criza de identitate și cu tendința de izolare, până vor descoperi cine sunt cu adevărat.

În cultura populară, negrul este asociat cu doliul. Până nu de mult, oamenii se fereau să poarte această culoare, deoarece îi ducea cu gândul la moarte și suferință.

Tu cât de des obișnuiești să porți negru?

Surse foto: iStock

Articolul urmator
O femeie cu uter dublu este însărcinată! Poartă câte un bebeluș în fiecare uter
O femeie cu uter dublu este însărcinată! Poartă câte un bebeluș în fiecare uter
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?
Incepe quiz
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.