Imaginea durerii absolute: băiatul ucrainean care a înlăcrimat o planetă întreagă după ce a fost separat de tatăl său

Imaginea durerii absolute: băiatul ucrainean care a înlăcrimat o planetă întreagă după ce a fost separat de tatăl său

Alida Enache

Sute de mii de imagini cu ucraineni îndurerați și izgoniți din casele lor fac ocolul pământului la momentul actual, iar cea a micuțului care a fost separat de tatăl său a înlăcrimat o planetă întreagă. Probabil că acesta este cel mai sfâșietor mod de a-ți lua rămas bun de la părintele tău, neștiind când și dacă îl vei mai revedea.

Mark Goncharuk, un băiețel de aproximativ opt ani, a fost nevoit să se despartă de tatăl său și să fuga din Kiev pentru a se salva de invazia rusă. Micuțul, care a mers pe jos spre granița cu Polonia o mare parte din drum, a fost fost salvat de pe marginea străzii alături de alți oameni. Cu toții au fost luați în microbuzul care urma să le ofere o nouă șansă la viață.

Imagine cu băiețelul ucrainean care și-a părăsit tatăl în timp ce plângeSursa foto: Youtube

Pe drum, un jurnalist finlandez l-a intervievat pe băiețelul extrem de trist și vizibil epuizat. Cu ochii îndurerați, plângând, Mark Goncharuk descrie întocmai situația teribilă prin care trec sute de mii de copii ucraineni chiar acum.

Colaj cu două imagini cu băiețelul ucrainean care plângeSursa foto: Youtube

La fel ca mulți alții, și acest băiețel a fost nevoit să își părăsească căminul pentru a se putea salva. Tatăl lui a rămas în Kiev ca să-i ajute pe soldații ucraineni să lupte împotriva rușilor.

„L-am lăsat pe tata la Kiev, el va vinde lucruri și îi va ajuta pe eroii noștri, pe armata noastră. S-ar putea chiar să lupte și el.”, a povestit micuțul cu ochii în lacrimi.

Din păcate, în microbuzul care îl salvează pe micuț de invazia Rusiei mai există multe alte persoane care plâng, sfâșiate de durere că trebuie să-și lase în urmă casa și pe cei dragi.

„Ne-am plimbat multe ore și acum ne-ați salvat. Am crezut că va trebui să mergem multe zile. Ne-ați ajutat”, a mai declarat o persoană din microbuz pentru reporterul finlandez.

Acest videoclip copleșitor, la fel ca multe altele, aduce în prin plan tragedia umană care se desfășoară în prezent în Ucraina. Conform agenției ONU pentru refugiați, peste 500.000 de oameni au fugit din țara-mamă de când Rusia le-a invadat casa, pe data de 24 februarie.

Citește și: Ei sunt „cei mai săraci dintre cei săraci”. Cum arată o zi de iarnă pentru oamenii străzii

Surse articol: Dailymail, Theguardian, Yahoo

Surse foto: Youtube

Articolul urmator
O femeie a aflat că fost botezată după amanta tatălui ei. "Dacă încurca numele mamei cu al amantei sale, putea să spună că s-a referit la mine"
O femeie a aflat că fost botezată după amanta tatălui ei. "Dacă încurca numele mamei cu al amantei sale, putea să spună că s-a referit la mine"
De pe ce planeta esti?
Incepe quiz
De pe ce planeta esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.