Ioana avea doar 18 ani și se grăbea să ajungă la înmormântarea bunicului, dar și-a pierdut viața în accidentul tragic de la Suceava

Ioana avea doar 18 ani și se grăbea să ajungă la înmormântarea bunicului, dar și-a pierdut viața în accidentul tragic de la Suceava

Ramona Jurubita

România a fost zguduită de o nouă tragedie petrecută pe DN 17, la Dorna Candrenilor, Suceava, în noaptea dintre 20 și 21 august 2023. O mașină s-a izbit de un stâlp de electricitate, iar patru dintre cele cinci persoane din ea și-au pierdut viața. Printre victimele accidentului înfiorător s-a aflat și Ioana Tiperciuc, o tânără de doar 18 ani, care era și cea mai mică pasageră din mașină.

Cei cinci erau făceau parte din Ansamblul „Florile Bucovinei” din Rădăuți și se întorceau de la Zilele orașului Târnăveni, acolo unde au urcat pe scenă și au susținut un moment artistic. Pentru că bunicul fetei murise, aceasta și-a rugat prietenul să o ducă mai repede acasă, deși aveau la dispoziție un autocar ce ar fi urmat să ducă toți membrii ansamblului la domiciliu în dimineața zilei de 21 august. Cu ei în mașină s-au urcat încă trei persoane, fără să bănuiască vreo secundă că au pornit împreună în drum spre moarte.

„Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale de stingere dotate cu echipamente pentru descarcerare şi două ambulanţe SMURD B2, cu sprijinul a două echipaje SAJ, la un grav accident rutier produs pe raza localităţii Dorna Candrenilor. Accidentul rutier a fost sesizat de către echipajul SMURD B2 din cadrul Punctului de Lucru Poiana Stampei, care se întorcea la bază de la o solicitare. A fost vorba despre un autoturism care a lovit un stâlp de electricitate din afara carosabilului, la faţa locului fiind identificate cinci persoane, două de sex feminin şi trei de sex masculin, trei dintre acestea fiind în stop cardio-respirator, două de sex feminin şi o persoană de sex masculin.”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit Agerpres.

În afară de Ioana Tiperciuc au mai murit pe loc o tânără de 26 de ani și un tânăr de 20 de ani. Ceilalți doi pasageri au ajuns la spital inconștienți, urmând ca unul dintre ei să se stingă sub ochii medicilor. Potrivit publicației Monitorul de Suceava, ultimul supraviețuitor al tragediei a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, traumatism la nivelul umărului stâng și al genunchiului drept.

Iată imagini din seara cumplitului accident:

Directorul Casei de Cultură Rădăuți a confirmat apartenența celor cinci la ansamblul din localitate și a subliniat faptul că aveau transportul asigurat de autocar, doar că o situație excepțională i-a făcut să plece mai devreme. Este vorba despre decesul bunicului Ioanei Tiperciuc. Aceasta voia să fie alături de familie într-un moment greu. Din păcate, situația apropiaților săi s-a înrăutățit acum, pentru că durerea pierderii s-a dublat după decesul ei.

„Ansamblul a fost înființat în 1980, iar cei care vin aici sunt amatori, fac totul din plăcere. Într-adevăr, au fost invitați la Târnăveni, iar unul din ei avea un deces în familie și de aceea a plecat mai repede și nu cu autocarul pe care l-am pus la dispoziție și care a plecat spre casă undeva în jurul orei 9.00. E o veste care pur și simplu mă lasă fără aer.”, a spus Ovidiu Foca, directorul Casei de Cultură Rădăuți.

Ioana Tiperciuc, victima accidentului din Suceava petrecut în noaptea de 20 spre 21 august 2023
Ioana Tiperciuc, victima accidentului din Suceava petrecut în noaptea de 20 spre 21 august 2023

Tânăra era elevă în clasa a XI-a în cadrul Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, iar acum toți colegii și profesorii o plâng alături de familie. Iată mesajul de adio publicat de conducerea școlii:

„Astăzi, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” este în doliu. Ioana Tiperciuc, Tipi a noastră, elevă în clasa a XI-a C, nu mai este printre noi. S-a îndepărtat, intrând într-o lume, poate mai bună. În cei trei ani în care a fost eleva noastră, zâmbetul ei ne-a cucerit.
Mereu veselă, altruistă, echilibrată, Ioana a fost foarte implicată în viața colegiului, fiind vicepreședinte al Consiliului Elevilor și membru în Consiliul de Administrație al colegiului, rezonând cu tot ceea ce înseamnă viața de elev, mereu alături de cei care aveau nevoie de un sfat sau de sprijin. Pasiunea sa pentru tradiții și obiceiuri, care i-a călăuzit pașii, a fost transpusă în tot ceea ce făcea. Azi, visul ei s-a frânt, lăsând în urmă o familie îndurerată, o întreagă comunitate în suferință. Drum lin, Ioana! Vei rămâne mereu în sufletul nostru!”

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs tragedia, iar printre posibilele cauze se află și posibilitatea ca șoferul să fi adormit la volan.

Alexandra, o tânără de 25 de ani însărcinată, a murit sub ochii cadrelor medicale după ce le-a implorat să o opereze

Surse foto: Facebook, Facebook

Surse articol: RomaniatvMonitorulsvStirileprotvDigi24

Articolul urmator
Erou la doar 16 ani! Cum a reușit un adolescent să salveze viața unui bărbat: ”Este îngerul meu păzitor, îi datorez viața”
Erou la doar 16 ani! Cum a reușit un adolescent să salveze viața unui bărbat: ”Este îngerul meu păzitor, îi datorez viața”
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.