La un pas de tragedie! O familie din Târgu Jiu a mâncat ciorbă cu insecticid

La un pas de tragedie! O familie din Târgu Jiu a mâncat ciorbă cu insecticid

Ramona Jurubita

O femeie de 63 de ani și-a pus întreaga familie în pericol, după ce a gătit o ciorbă cu insecticid în loc de apă. Trei adulți și trei copii au ajuns la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu, după ce nora femeii a realizat ce s-a întâmplat.

O familie din Târgu Jiu a fost la un pas de a-și găsi sfârșitul în timp ce soacra se afla în vizită. Femeia s-a oferit să pregătească o ciorbă pentru fiu, noră și nepoți, dar a încurcat bidonul de apă cu...bidonul de pesticid. A pus găina la fiert, fără să bănuiască o secundă ce greșeală a comis, apoi le-a pus tuturor câte o porție din preparatul ce putea să le fie fatal.

La scurt timp, nora a ieșit pe balcon și a văzut că bidonul cu apă era neatins, în timp ce bidonul cu insecticid nu mai era la locul său. A realizat cu stupoare ce s-a întâmplat, dar deja era prea târziu, fiindcă întreaga familie mâncase din ciorba respectivă.

Deși niciunul nu s-a simțit rău după ingerarea preparatului, cei trei adulți s-au prezentat la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu, alături de cei trei copii ai lor, printre care se aflau și doi bebeluși, unul de 8 luni și altul de 10 luni.

Femeie care a luat de pe foc o oală cu apă fierbinte

Familia a refuzat internarea

La Unitatea de Primiri Urgențe li s-au efectual analize în cel mai scurt timp, iar medicii le-au recomandat să rămână internați câteva zile pentru investigații. Familia a refuzat internarea, întrucât niciun membru nu avea stări de rău sau alte simptome.

Rezultatele analizelor au dovedit că pacienții nu au fost afectați în niciun fel de pesticidul în care a fost gătită pasărea și se pare că substanțele toxice au fost diminuate prin fierbere.

„S-au prezentat la spital cu o stare generală bună. Li s-au făcut toate analizele necesare, precum și consultații, iar medicii nu au constatat probleme sau depășiri ale indicatorilor. Li s-a recomandat să rămână în spital pentru supraveghere medicală, dar pacienții au refuzat șui au plecat acasă. S-a luat legătura cu un medic specialist de la spitalul Floreasca, pentru discutarea cazului, aceștia recomandând supravegherea cazului.”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

S-a constatat că niciunul dintre cei șase membri ai familiei nu a avut toxine în sânge, având în vedere că insecticidul pe care femeia de 62 de ani l-a pus din greșeală în oala de ciorbă nu era atât de puternic pe cum și-au imaginat. Potrivit specialiștilor, substanța folosită pentru combaterea dăunătorilor ar fi putut să le dea, cel mult, o stare de greață.

În momentul de față, familia este în afara oricărui pericol, dar cei trei adulți au tras o sperietură soră cu moartea, mai ales că au fost implicați și copiii lor în această situație. Totul se putea termina tragic dacă pesticidul era ingerat într-o cantitate mai mare sau chiar nefiert.

Un bărbat din Piatra Neamț ar fi fost concediat în Germania pentru că mergea prea des la toaletă

Surse foto: iStock, Freepik

Surse articol: RomaniatvAntena3Adevarul

Articolul urmator
O elevă de 17 ani de la liceul teologic din Piatra Neamț a fost găsită fără suflare în cadă. Provenea dintr-o familie destrămată și locuia cu bunica
O elevă de 17 ani de la liceul teologic din Piatra Neamț a fost găsită fără suflare în cadă. Provenea dintr-o familie destrămată și locuia cu bunica
Ce tragedie ti se va intampla in viata?
Incepe quiz
Ce tragedie ti se va intampla in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.