Ciorba de gaina – buna pentru intreaga familie

Cuprins
Se spune ca ciorba este mai buna atunci cand folosesti carnea de gaina, mai ales cea de tara. De fiecare data cand mergeam la tara, bunica mea imi pregatea o ciorba foarte delicioasa si nu intelegeam cum ii iese ei mereu atat de buna. Daca vrei sa prepari o ciorba de gaina, urmeaza pasii de mai jos si vei vedea rezultatul.
![]() |
Ciorba de gaina
Ingrediente:
- 1 gaina
- legume (un morcov, un pastarnac, o ceapa, rosii)
- un ou
- 3 linguri smantana
- putin orez
- 2 l apa
- sare
![]() |
Mod de preparare:
1. Speli gaina, o cureti, o tai bucati si o pui peste ceapa care fierbe in apa. Adaugi sare dupa gust.
2. Dupa ce da in clocot, indepartezi spuma care s-a format.
3. Cand gaina a fiert pe jumatate, pui si zarzavatul taiat fin, o lingura de orez si o parte din rosii.
4. Cand este aproape gata, adaugi verdeata tocata marunt si restul de rosii.
5. Acresti ciorba cu zeama de lamaie sau bors, dupa preferinta.
6. La sfarsit, o dregi cu ou si smantana.
Daca vrei ca ciorba de gaina sa fie si mai gustoasa, poti sa adaugi inca un ou si putina smantana.


