Se spune ca ciorba este mai buna atunci cand folosesti carnea de gaina, mai ales cea de tara. De fiecare data cand mergeam la tara, bunica mea imi pregatea o ciorba foarte delicioasa si nu intelegeam cum ii iese ei mereu atat de buna. Daca vrei sa prepari o ciorba de gaina, urmeaza pasii de mai jos si vei vedea rezultatul.
Ciorba de gaina
Ingrediente:
- 1 gaina
- legume (un morcov, un pastarnac, o ceapa, rosii)
- un ou
- 3 linguri smantana
- putin orez
- 2 l apa
- sare
Mod de preparare:
1. Speli gaina, o cureti, o tai bucati si o pui peste ceapa care fierbe in apa. Adaugi sare dupa gust.
2. Dupa ce da in clocot, indepartezi spuma care s-a format.
3. Cand gaina a fiert pe jumatate, pui si zarzavatul taiat fin, o lingura de orez si o parte din rosii.
4. Cand este aproape gata, adaugi verdeata tocata marunt si restul de rosii.
5. Acresti ciorba cu zeama de lamaie sau bors, dupa preferinta.
6. La sfarsit, o dregi cu ou si smantana.
Daca vrei ca ciorba de gaina sa fie si mai gustoasa, poti sa adaugi inca un ou si putina smantana.