Mercedes-Benz Clasa S, confortul și inovația la cele mai înalte standarde din toate timpurile

Mercedes-Benz Clasa S, confortul și inovația la cele mai înalte standarde din toate timpurile

Andreea Constantin

De mai bine de 50 de ani, Clasa S de la Mercedes-Benz își propune să aducă în fața publicului cele mai bune mașini din lume. De-a lungul timpului, cu fiecare generație din această clasă, constructorul german de automobile și-a etalat inovațiile tehnologice, atenția la detalii și a semnat o mulțime de premiere la nivel mondial, care au devenit mai apoi un etalon pentru întreaga industrie auto. Iată câteva dintre cele mai importante „borne” istorice ale Clasei S.   

Mercedes-Benz Clasa S, siguranța pe primul loc

S-Klasse este prescurtarea de la Sonderklasse și se referă la „o mașină echipată special”. Mercedes S Class este înainte de toate unul dintre cele mai sigure automobile din lume. De fapt, a schimbat istoria la acest capitol. Până spre finalul anilor ‘50, accidentele auto aveau consecințe foarte grave, deoarece mașinile erau foarte rigide. Totul s-a schimbat odată cu apariția modelului Mercedes-Benz 220. A fost prima mașină din lume care era dotată atât cu celulă de siguranță pentru pasageri, cât și cu zone de deformare față-spate, care aveau rolul de a absorbi din forța impactului, în caz de accident. Aceste invenții, la care se mai adaugă alte 2.500 de descoperiri în materie de siguranța pasagerilor, i-au aparținut inginerului Mercedes-Benz, Béla Barényi. În anii următori, Clasa S de la Mercedes-Benz a adus o mulțime de alte inovațiii tehnologice, devenite mai apoi indispensabile la mașinile din întreaga lume. Află mai multe detalii aici.

masina mercedes neagra

Alte premiere istorice Mercedes-Benz Clasa S

În anii ‘70, apărea sistemul ABS, care asigura cel mai bun control în caz de frânare bruscă pe suprafețe alunecoase. Bineînțeles, pentru prima oară pe un Mercedes-Benz Clasa S. Au urmat, în anii ‘80, airbagurile pentru șofer și pasageri, iar în anii ‘90, sistemul ESP, care detectează pierderea controlului mașinii și intervine pentru a-l asista pe șofer, dar și sistemul Distronic, care detectează automat traficul și ajustează viteza. Tot în acea perioadă, Clasa S avea să semneze câteva premiere și în materie de confort, precum geamurile duble, care reduceau zgomotul, sau portierele cu mecanism de închidere soft close.  

De la începutul anilor 2000, Clasa S introducea și sistemul de protecție preventivă a pasagerilor PRE-SAFE®, care anticipează accidentele și activează măsuri de siguranță, precum pretensionarea centurilor, reglarea automată a scaunelor și tetierelor, frânarea autonomă de urgență sau detectarea coliziunilor din spate. 

Clasa S a venit și cu alte tehnologii revoluționare în materie de siguranță, precum Night View Assist Plus (asistența vizuală pe timp de noapte), Lane Keeping Assist (asistența de menținere a benzii), ROAD SURFACE SCAN (sistem capabil să identifice gropi înainte de a le întâlni), MAGIC BODY CONTROL (sistem care adaptează șasiul și suspensia). Faceliftul din 2018 a fost și primul autoturism din lume fără becuri tradiționale, care avea în schimb aproape 500 de becuri LED. 

Ce aduc noile modele Mercedes-Benz Clasa S

În prezent, cele mai noi modele Mercedes-Benz Clasa S sunt axate pe experiențele de condus de top pe care le oferă. Reprezintă în continuare un etalon în materie de inovație și confort, concepute cu o atenție sporită la detalii. Ceasurile de bord digitale 3D, panourile OLED, sistemul de infotainment MBUX, luminile ambientale active, senzorii și camerele de înaltă performanță sunt doar câteva dintre noile tehnologii implementate de Mercedes-Benz. Peste 50 de sisteme și componente ale mașinilor pot primi update-uri wireless. Din punct de vedere al siguranței, cele mai noi modele din Clasa S sunt primele mașini de serie dotate cu airbaguri frontale pentru pasagerii de pe bancheta din spate.

Așadar, de la prima generație și până în prezent, Clasa S de la Mercedes-Benz continuă tradiția de a oferi cel mai bun autoturism din lume, atât din punct de vedere al calității și confortului, cât și al sistemelor de siguranță. 

Surse foto: Mercedes-Benz.com

Articolul urmator
Cum a ajuns o fată moartă să fie cea mai sărutată fată din lume. Misterul creat în jurul decesului său încă intrigă toată planeta
Cum a ajuns o fată moartă să fie cea mai sărutată fată din lume. Misterul creat în jurul decesului său încă intrigă toată planeta
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.