Micuțul ucrainean Vitalie, șase ani, a mers 1500 kilometri până în România strângând o piatră în mână, în loc de jucărie. Motivul e sfâșietor

Micuțul ucrainean Vitalie, șase ani, a mers 1500 kilometri până în România strângând o piatră în mână, în loc de jucărie. Motivul e sfâșietor

Alida Enache

În ultimele săptămâni, am înțeles cu toții ce înseamnă să trăiești un coșmar teribil prin prisma ucrainenilor neajutorați care au fost nevoiți să-și părăsească patria mamă. Cele mai triste dar și inspiratoare povești de viață le întâlnim acum, mai mult ca niciodată, la punctele de trecere ale frontierelor. De ce? Pentru că pe acolo trec zi de zi mii de mămici, copii și bătrâni cu inimile sfâșiate care au reușit să se salveze din ghearele războiului și care, eventual, speră la un viitor mai bun.

Vitalie, un băiețel de doar șase ani, este doar un alt supraviețuitor al războiului teribil care se duce pe teritoriul Ucrainei. El a fost nevoit să fugă din Harkov, din propria sa casă pentru a se putea salva de bombardamentele rusești. A parcurs 1500 de kilometri din Ucraina până în România și, într-un final, a trecut cu bine granița și a ajuns în Botoșani. Din fericire, spre deosebire de alți micuți care au intrat în țări necunoscute neînsoțiți, Vitalie o avea alături pe mama sa. Tatăl lui a rămas în Ucraina pentru a apăra țara de invazia rusă.

În timp ce fugea dintr-o țară în alta pentru a se apăra de război, băiețelul a făcut un gest absolut surprinzător care a cutremurat întreaga planetă. Micuțul a călătorit pe tot parcursul celor 1500 de kilometri cu o piatră în mână. Mai mult, el a intrat cu piatra respectivă în România și nu a vrut nicicum să se despartă de ea. Motivul? Ei bine, contextul este unul cu adevărat trist, dar care, eventual, s-a transformat într-o frumoasă lecție de viață pentru mulții alții.

Imagine cu un băiețel care ține o piatră în mânăSursa foto: Facebook

Vitalie a adus cu el o piatră din Ucraina care îi va aminti pentru totdeauna de casa sa. În felul acesta, micuțul a reușit să salveze o mică părticică din patria sa, care acum se află sub asediu. Povestea lui a fost adusă în atenția publicului de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botoșani pe pagina de Facebook.

„Tot ce am învățat despre cuvântul #acasă, am uitat când l-am întâlnit pe Vitalie. La șase ani, a ținut strâns în palmă, pe drumul lung spre libertate, o piatră. Și nu era orice piatră. Era piatra care îi amintea de casă. Era casa lui din Harkov pe care așa a înțeles să o păstreze…”, este mesajul transmis de ISU Botoșani.

La fel ca și Vitalie și mama sa, mulți alți cetățeni ai Ucrainei au fost nevoiți să fugă în țări vecine pentru a se salva de atacurile rusești. Din 24 februarie și până acum, peste 364.518 de ucraineni au trecut granița cu România. Aproximativ 82.000 dintre ei au și rămas pe teritoriul român.

Citește și: Definiția durerii: Igor își îmbrățișează pisica, singurul suflet rămas în viață, după ce cinci membri ai familiei au pierit tragic

Surse articol: Impact, Adevarul, Redactia

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Alexandra, mama care a murit în maternitatea din Botoșani, nu a mai apucat să-și serbeze cei 26 de ani. În loc de "la mulți ani", a răsunat "ne rugăm pentru sufletul roabei lui Dumnezeu"
Alexandra, mama care a murit în maternitatea din Botoșani, nu a mai apucat să-și serbeze cei 26 de ani. În loc de "la mulți ani", a răsunat "ne rugăm pentru sufletul roabei lui Dumnezeu"
De ce jucarie sexuala ai nevoie?
Incepe quiz
De ce jucarie sexuala ai nevoie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.