Modelul ucrainean care s-a întors de la Săptămâna Modei din New York pentru a-și apăra țara: "Rămân până la final!"

Modelul ucrainean care s-a întors de la Săptămâna Modei din New York pentru a-și apăra țara: "Rămân până la final!"

Alida Enache

Dragostea pentru familie, dar și pentru patria mamă se dovedește chiar în cele mai crâncene timpuri. Eugenia Dubinova, un model ucrainian, se ascunde într-un adăpost anti-bombă în Kiev, deși ar fi putut sta departe de războiul din Ucraina. Femeia a defilat de curând la Săptămâna Modei din New York, dar s-a întors acasă pentru a putea fi aproape de familia ei și de iubitul său.

Eugenia Dubinova este născută și crescută în Kiev, Ucraina. Tot acolo locuiește împreună cu iubitul său, Eugene Slavnyi, care este jurnalist. La momentul actual, modelul se ascunde de bombardamente într-un adăpost din capitala ucraineană, iar partenerul său luptă împotriva rușilor.

Imagine cu Eugenia Dubinova în timp ce își face o poză în oglindăSursa foto: Instagram

În urmă cu aproximativ două săptămâni, modelul se afla la New York, însă a hotărât să se întoarcă acasă după ce a aflat că țara sa urmează să intre în război. Părinții său și iubitul ei se aflau acolo, iar ea nu ar fi suportat să stea departe de ei într-o astfel de situație.

„M-am întors în Ucraina după Săptămâna Modei de la New York. Când eram la New York, am început să citesc știri despre companiile aeriene nu vor mai zbura către Ucraina și m-am speriat foarte tare. M-am gândit: „Trebuie să-mi văd familia. Dacă va începe acest război și nu-i voi vedea pe ai mei și pe iubitul meu, m-aș simți cu adevărat vinovată.” Când m-am întors, pe 24 februarie, m-a trezit un telefon de la tatăl meu la ora 5 dimineața. Mi-a spus: „ Eugenia, citește știrile.” Mi-am deschis telefonul și am văzut că Ucraina era bombardată. A fost șocant. Eu și iubitul meu, Eugene, care este jurnalist, locuim împreună la Kiev, așa că ne-am dus la supermarket să luăm mâncare și apă, pentru că nu știam cât poate dura”, a scris Eugenia Dubinova pentru ediție britanică Vogue.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @eugeniadubinova

Crezând că nu va fi bombardată și capitala, modelul a hotărât să rămână acolo cu prietenii săi. Din păcate, decizia lor nu a fost deloc inspirată, având în vedere că rușii au bombardat Kievul de nenumărate ori în ultimele zile.

„Am decis să rămânem în centrul orașului cu prietenii. În mod logic, ne gândeam că nimeni nu va bombarda centrul orașului. Președintele rus a spus că nu se va atinge de oraș, ceea ce a fost o minciună totală. La început, am simțit doar panică. Nu știam ce se întâmplă. Ascultam sirenele, ceea ce însemna că trebuie să mergem la adăpost, iar eu și prietenii mei eram mereu între adăpostul anti-bombe și casa”, a mai adăugat ea.

Eugenia Dubinova a mai povestit și ca iubitul ei s-a săturat să se ascundă și astfel și-a luat inima în dinți și s-a lăturat armatei ucrainene.

„Nu vreau să mai stau aici. Trebuie să merg să rezist pentru Ucraina. Nu vreau să stau pe loc și să aștept să se întâmple ceva.” El și prietenii săi au plecat pentru a rezista alături de armata ucraineană. Am pierdut o bucată din mine, dar m-a făcut să-l iubesc mai mult, văzând că mă poate apăra.”, a notat ea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @eugeniadubinova

Modelul doarme în frig în adăpostul anti-bombă, care, din fericire, dispune de toaletă, apă și electricitate. Ea este înconjurată de copii ucraineni triști, care plâng, neînțelegând ce se întâmplă în țara lor.

„A fost foarte greu să petreci 10 ore în adăpostul anti-bombă, pe piatră. A fost oribil să dormi. Era frig. Erau copii mici care își îmbrățișau jucăriile și am început să plâng. Sunt cu adevărat deprimată că cei mici se confruntă cu asta – au nevoie să meargă la școală cu prietenii lor și să se uite la desene animate, dar stau în adăposturi anti-bombă, se roagă pentru tații lor care apără Ucraina. Pe 26 am auzit prima explozie, la periferia Kievului (...).”, a mai spus ea.

Femeia nu vrea să își părăsească țara pentru că încă nu a apucat să-și revadă părinții. Și ei se ascund într-un adăpost în cealaltă parte a Kievului.

"Au început să bombardeze drumurile și podurile, astfel încât oamenii să nu poată scăpa. Unii dintre ei au făcut-o. Dar eu nu am vrut să merg nicăieri, pentru că încă nu îmi văzusem părinții. Ei sunt de cealaltă parte a orașului, stau și ei într-un adăpost anti-bombă. Adăpostul nostru are toaletă, apă și electricitate. Pentru a dormi, există covorașe de yoga și folosești haine pentru a face o pernă. În acest moment, suntem doar eu și prietenul meu aici, dar pot încăpea până la 25 de persoane”, a declarat modelul.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @eugeniadubinova

"Când străinii vin în casa voastră/ Vă ucid pe toți și zic/ Nu noi suntem de vină/ Unde îți este mintea?/ Oamenii plâng/ Credeți că sunteți zei /Dar toată lumea moare/ Nu-mi înghiți sufletul/ Sufletele noastre Jamala - 1944 (Câștigătoarea Eurovision Ucraina 2016)"

În încheierea articolului publicat pe Vogue, Eugenia Dubinova a menționat că, deși nu știe ce urmează zilele următoare, ea consideră că ucrainenii au suficientă putere cât să depășească și acest obstacol.

„Astăzi, știu că voi rămâne până la capăt. Aceasta este țara mea și nu vreau să o pierd, chiar dacă sunt vremuri cu adevărat grele. Este responsabilitatea mea să îmi apăr țara.”, a concluzionat aceasta.

Citește și: Imaginea durerii absolute: băiatul ucrainean care a înlăcrimat o planetă întreagă după ce a fost separat de tatăl său

Surse articol: Peroz, Protv, Vogue

Surse foto: Instagram

Articolul urmator
Dezvăluiri cutremurătoare făcute de mama Alexandrei, una din victimele incendiului de la Colectiv. "Am simțit că s-a întâmplat ceva"
Dezvăluiri cutremurătoare făcute de mama Alexandrei, una din victimele incendiului de la Colectiv. "Am simțit că s-a întâmplat ceva"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.