Noi acuzații pentru părintele Visarion Alexa. De la hărțuire sexuală a trecut la hărțuire psihologică?

Noi acuzații pentru părintele Visarion Alexa. De la hărțuire sexuală a trecut la hărțuire psihologică?

Ramona Jurubita

Părintele Visarion Alexa este cunoscut pentru scandalurile în care a fost implicat în ultimii ani, după ce mai multe enoriașe l-au acuzat de hărțuire sexuală. A plătit pentru faptele sale, căci organele competente au luat măsurile necesare, dar se pare că a călcat din nou strâmb.

I-a fost retrasă funcția de paroh și nu mai are voie să slujească în biserică, dar declarațiile unei enoriașe arată că nimic nu s-a schimbat în comportamentul acestuia. Potrivit spuselor Cătălinei Țuțueanu, fostul preot ar continua să o hărțuiască pe alte căi de aproximativ trei ani.

„Eu nu îl acuz pe preotul Visarion de hărțuire SEXUALĂ, ci de hărțuire PSIHOLOGICĂ, de peste 3 ani.”, a afirmat ea pe contul personal de Facebook.

Seria dezvăluirilor nu se oprește aici, căci femeia aduce de fiecare dată și dovezi pentru acuzațiile făcute. A publicat inclusiv reclamația pe care a făcut-o la Arhiepiscopia Bucureștilor, împotriva preotului Visarion. Iată ce a mai spus aceasta pe rețelele sociale:

„DE PESTE 3 ANI părintele Visarion Alexa pune oamenii din jurul meu să mă mintă, să mă jignească și să mă amenințe de dimineață până seara, iar pe 09.11.2022 a cerut directorilor Librăriei Sophia și SĂ MĂ DEA AFARĂ (lucram acolo din 14.08.2017). Începând din 15.09.2020 toate postările mele de pe Facebook sunt în legătură cu hărțuirea părintelui, descriu ce îmi face părintele. (...) VĂ ROG, SĂ-L OPREASCĂ CINEVA pe părintele să nu mă mai hărțuiască deloc și să mă pot întoarce la librărie.”

La începutul lunii august, contul de Facebook al femeii a fost spart, iar aceasta bănuiește că a fost vorba de o persoană care vrea să o cenzureze sau să o împiedice să facă declarații despre părintele Visarion Alexa.

„Toți cei care ați primit astăzi mesajul Tu ești în videoclip de la mine să știți că eu nu am trimis absolut niciun mesaj. Facebook m-a anunțat că cineva s-a conectat la contul meu… Tot ce am postat aici despre părintele Visarion Alexa este ADEVĂRAT și eu pun în continuare etichete la reclamație în speranța că mai sunt oameni cu frică de Dumnezeu și cineva îl va opri să nu mă mai jignească și amenințe de dimineață până seara și să mă pot întoarce la Librăria Sophia.”, a declarat femeia pe Facebook.

În prezent, părintele Visarion Alexa se află sub control judiciar. Acesta nu ar fi agresat sexual doar femei în toată firea, ci și tinere pe care le știa de când erau doar niște copile și călcau pragul bisericii alături de familie.

Biserica Ortodoxă, reguli noi pentru Sfânta Taină a Spovedaniei

Surse foto: Facebook

Surse articol: RomaniatvSpynewsEuropafm

Articolul urmator
Un preot a anulat taxele la biserica în care slujește. „Acest fapt trebuie urmat de toți preoții din țară. Acolo unde este taxă, nu mai este har”
Un preot a anulat taxele la biserica în care slujește. „Acest fapt trebuie urmat de toți preoții din țară. Acolo unde este taxă, nu mai este har”
Ce zeiță greacă este părintele tău spiritual?
Incepe quiz
Ce zeiță greacă este părintele tău spiritual?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.