O doctoriță româncă de doar 33 de ani, mama unui copil mic, luptă pentru viața ei în Indonezia, unde a suferit un accident extrem de grav

O doctoriță româncă de doar 33 de ani, mama unui copil mic, luptă pentru viața ei în Indonezia, unde a suferit un accident extrem de grav

Ramona Jurubita

România este zguduită de povestea unei doctorițe de 33 de ani din Sibiu, care se află acum în stare gravă într-un spital din Indonezia. Nora Țichindeleanu se zbate între viață și moarte pe meleaguri străine, după ce un accident înfiorător i-a distrus vacanța.

Femeia este medic endocrinolog la Clinica Medlife Polisano Sibiu, este căsătorită și are un copil. Întreaga familie este acum distrusă, după aflarea teribilei vești. În momentul producerii accidentului, femeia se afla pe o motocicletă cu un alt român, în vârstă de 19 ani. Se pare că tânărul ar fi pierdut controlul autovehiculului și ar fi virat brusc la dreapta, moment în care a intrat în coliziune cu o autobasculantă ce venea din sensul opus de mers. Impactul a avut loc pe 2 septembrie 2023 în orașul Gerung, de pe insula Lombok, Indonezia.

Motociclistul a murit pe loc, iar doctorița de 33 de ani a fost transportată la spital, unde a fost supusă unor intervenții chirurgicale. Din cauza stării critice, medicii au pus-o în comă indusă pentru câteva zile, apoi au trezit-o pentru a o pregăti de următoarele operații de care are nevoie.

Costurile tratamentelor și ale intervențiilor sunt ridicate, peste posibilitățile familiei doctoriței. Din acest motiv, prietenii și apropiații au început imediat să-i scrie povestea pe rețelele sociale, în speranța că oamenii cu suflet mare o vor sprijini.

„Nu v-am povestit, dar am fost și eu în vacanță in Bali, Indonezia și pe insulele din jur în luna aprilie. Traficul acolo e haos și a fost un miracol că nu am pățit nimic. Nora, amica mea, nu a fost în schimb atât de norocoasă. Acum câteva zile a fost implicată într-un accident de circulație major pe insula Lombok, iar acum se luptă pentru viața ei. Momentan este în comă și cu multiple fracturi. Ea este medic endocrinolog și are un copil mic. Presupun că vă imaginați că există niște costuri medicale imense asociate cu un astfel de accident.”, a scris unul dintre prietenii Norei pe Facebook.

A luptat cu toate forțele împotriva cancerului, dar a murit subit la 40 de ani! Georgiana Scurtu, medic la un spital din Iași, va rămâne mereu în amintirea celor cărora le-a salvat viața

Un grup de prieteni din SUA a pus bazele unei campanii de strângere de fonduri pe platforma GoFundMe: „Ajutați-ne să o aducem pe Nora Țichindeleanu din nou la viață!”

„Bună ziua, mă numesc Marian Vlad și vă întind mâna cu inima grea și cu un sentiment profund de speranță. Prietena mea dragă, Nora, se confruntă cu o luptă dificilă pentru sănătate și lansăm o campanie GoFundMe pentru a ne asigura că poate primi operația medicală salvatoare de care are nevoie urgentă.”, așa începe strigătul de ajutor lansat de prietenii ei în mediul online.

Ideea lor a fost de bun augur, pentru că în patru zile s-au adunat peste 75.000 de dolari, sumă ce o depășește cu mult suma cerută inițial (de 50.000 de dolari).

După ce a văzut câți oameni sunt alături de Nora Țichindeleanu, soțul ei Robert a scris un mesaj de mulțumire și le-a povestit tuturor care mai este starea femeii. Se pare că dă semne de însănătoșire, dar șansele ca ea să își revină complet nu trec de 50%.

„Nora are parte de condiții foarte bune de spitalizare și de personal. Patru medici au luat parte la prima operație și acum un consiliu din șapte medici se întâlnește să hotărască ce urmează. După accident, Nora a fost operată de urgență din cauza sângelui din abdomen... A fost îndepărtată splina și are suturi pe ficat... Medicii m-au asigurat că nu există riscuri mari din această operație.”, a spus bărbatul.

Până la vindecare mai este cale lungă, iar doctorița mai are de trecut prin numeroase intervenții. Familia este încrezătoare, iar soțul ei nu își pierde speranța, mai ales că medicii l-au încurajat constant în aceste zile.

„Semnele vitale sunt stabile după operație și se pare că e o fată foarte puternică. După ce a fost scoasă din coma indusă, i s-a administrat un anestezic puternic pentru următoarele 2 zile. Momentan anestezicul i-a fost înlocuit cu substanțe pentru durere pentru a putea să redevină conștientă. Din cauza accidentului s-a lovit prin casca de protecție la cap și are cheaguri mici de sânge pe creier. Medicul neurochirurg de aici și prietenul nostru bun neurochirurg din Cluj, după ce a văzut rezultatele și după ce am făcut video call cu Nora, cu ochii ei și mișcările ei, sunt pozitivi că o să își revină. Ei spun să avem răbdare. Poate dura zile sau săptămâni să îi revină conștiința și să mă recunoască. Apoi în luni de zile să își revină complet dacă totul e ok.”, a explicat Robert Sîndean, soțul victimei.

Banii proveniți din donații sunt mai mult decât suficienți, după cum a declarat soțul femeii, care speră să o poată aduce în țară când se va simți mai bine. Iată ce a mai scris bărbatul pentru cei interesați de starea doctoriței din Sibiu:

„Mi-au spus că șansele ei sunt jumătate-jumătate acum din cauza multiplelor răni în primul rând și al posibilelor infecții cuplate cu operațiile. De asta are nevoie de gândurile și energia voastră îndreptată către ea. Sunteți sute de prieteni cărora vă pasă de ea. Este ea - cea mai happy și bună persoană pe care o cunosc și o iubesc și zilele astea am văzut câți îi erau apropiați... ați văzut deja și suma extraordinară care s-a strâns pe acel link făcut de prietenii mei din SUA. Suma aceea probabil o să îmi ajungă pentru toate cheltuielile și poate pentru un zbor privat spre România cu o echipă medicală pentru a-i da cele mai mari șanse dacă totul e ok aici. Vă mulțumim foarte mult pentru ce ați făcut pentru noi și donațiile voastre.”

Deși starea ei se îmbunătățește treptat, este devreme să ne pronunțăm cu privire la însănătoșirea pe care mulți o așteaptă. Situația este în continuare delicată, fiindcă în urma accidentului, Nora Țichindeleanu s-a ales cu un traumatism cranian și multiple fracturi deschise ale oaselor.

Un medic ginecolog și-a pierdut viața în timpul unei ieșiri cu prietenii. Alin Popescu s-a înecat într-un lac de acumulare

Surse foto: Freepik

Surse articol: FanatikAdevarulGofundme

Articolul urmator
O elevă de 18 ani a primit o nouă șansă la viață! Medicii din Iași au îndepărtat cu succes o tumoare pe care o avea la nivelul creierului mic
O elevă de 18 ani a primit o nouă șansă la viață! Medicii din Iași au îndepărtat cu succes o tumoare pe care o avea la nivelul creierului mic
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?
Incepe quiz
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.