O femeie de 43 de ani încă locuiește cu mama ei de 73 de ani. "Mama face tot în casă, eu nu mișc un deget"

O femeie de 43 de ani încă locuiește cu mama ei de 73 de ani. "Mama face tot în casă, eu nu mișc un deget"

Ramona Jurubita

În general, tinerii pleacă de acasă la vârsta majoratului, mai ales dacă vor să urmeze o facultate sau să găsească o slujbă bine plătită. Din păcate, unii nu au curajul sau posibilitatea să lase în urmă cuibul și rămân legați de părinții lor întreaga viață. Acesta este și cazul lui Jo McMillan, o femeie de 43 de ani din Londra, care până în prezent nu a stat nicio secundă departe de mama ei.

Viața ei este lipsită de griji, căci are întotdeauna sprijinul celei care a născut-o. Vine acasă de la serviciu, se schimbă și aruncă hainele pe unde apucă (de obicei pe un scaun pe care îl ține în dormitor). Mama se ocupă întotdeauna de sortarea și spălare lor, de parcă ar fi propria ei angajată.

Deși are 43 de ani, Jo McMillan nu are un iubit sau un soț și nu a plecat niciodată de acasă. Rareori se ocupă de treburile casnice, fiindcă o are pe mama ei, Bathaline, de 73 de ani, care încă îi face toate poftele. Știe că are cine să îi adune hainele murdare și să le pună la spălat, știe că are cine să curețe baia, să gătească și apoi să spele toate vasele. Așa s-a obișnuit și nu are de gând să renunțe la acest stil de viață, care pare să îi aducă împlinire.

Femeia este consilier în cadrul unei firme care se ocupă cu ghidarea tinerilor pe drumul vieții. Trebuie să fie ca un exemplu pentru alți oameni și nu vede ca pe o problemă modul de trai pe care și l-a ales.

„Este o glumă care spune că a trăi cu mama este ca și cum ai locui într-un hotel.”, a subliniat femeia de 43 de ani.

De asemenea, nu îi este jenă să spună tuturor că nu ridică nici măcar un deget acasă și că femeia care i-a dat viață le face pe toate.

„Ea este bucătăreasă, se ocupă de curățenie, bricolaj și grădinărit, nu îmi cere să ridic un deget. Știu că sunt răsfățată. Uneori las o grămadă de haine pe scaun și îmi propun să le spăl când am mai mult timp, dar a doua zi ele ajung deja în mașina de spălat, trec prin uscător și se întorc apoi în garderoba mea.”, a spus cu mândrie, potrivit publicației The Sun.

Scaun albastru de catifea cu haine pe el.

Jo McMillan a dezvăluit ce simte mama ei când o are în permanență acasă și cum se raportează ea însăși la toată această situație. Cumva, este o conviețuire care le aduce amândurora mulțumire.

„Simplul fapt că sunt acolo îi dă mamei un sentiment de apartenență. Nu mă aștept niciodată ca mama să strângă totul în urma mea, dar este destul de frumos că o face! De ce aș vrea să plec?”

Cele două locuiesc în același apartament din vestul Londrei, mai exact în districtul Ealing, de mai bine de 30 de ani. Când avea 20 de ani, Jo McMillan s-a angajat ca recepționeră la casa de discuri EMI Records, a visat să avanseze și să călătorească prin lume. Din păcate, visul nu i s-a împlinit și a fost nevoită să rămână tot acasă cu Bathaline.

„Când aveam 16 ani mă gândeam: Când fac 18 ani, mă mut, fiindcă apartamentul în care locuiesc este atât de plictisitor...”. Aveam de gând să călătoresc și mă vedeam vizitându-mi mama doar din când în când. Când am văzut că nu merge prea bine ceea ce făceam, am ales să studiez managementul muzical la universitate.

M-am uitat atunci la chirii din anumite zone ale Londrei în care îmi doream să locuiesc, dar nu mi-am putut permite niciuna dintre ele. Și oricum, prietenii care au plecat s-au întors tot la părinții lor, deoarece nu își permiteau să plătească facturile.”, a povestit ea.

Și-a dat seama atunci că ar ieși în pierdere dacă s-ar muta în chirie, așa că a decis să rămână acasă și să contribuie la cheltuielile administrative. Totuși, nu plătește nici măcar în prezent jumătate din valoarea facturilor, ci doar 30%. Diferența de 70% este suportată de mama ei, care este pensionară, după ce în tinerețe a fost cameristă la hoteluri de cinci stele.

„Mama are un sentiment de apartenență când se gândește că eu sunt acolo și face lucruri pentru mine. Se simte utilă. În fiecare dimineață mă întreabă la ce oră ajung acasă, așa că întotdeauna cina este gata când intru pe ușă.
Recunosc, au mai fost momente în care am uitat să o anunț că iau masa cu prietenii. Dar nu am vrut să-i rănesc sentimentele, fiindcă știu că a muncit să pregătească masa, așa că am mâncat două cine în acele seri.”

Femeia de 43 de ani nu își vede momentan viața fără mama ei de 73 de ani, fiindcă s-a obișnuit să aibă totul pus la punct în fiecare zi. Chiar se bucură că are o colegă de apartament atât de ordonată. „Sunt obișnuită ca totul să fie curat și ordonat. M-aș simți frustrată dacă aș locui cu o persoană care este dezordonată sau care nu pune accent pe igienă.”

Dacă la curățenie nu se bagă, de gătit nici nu se pune problema. A recunoscut că a mai încercat, dar că nu a ieșit totul conform așteptărilor.„Dacă încerc să gătesc, nu îmi iese niciodată. Ne certăm tot timpul dacă folosesc o tigaie nepotrivită sau dacă pun ceva în dulapul greșit. Mama chiar prinde păianjenii din apartamentul nostru pentru că mie mi-e frică de ei.”

Când vine vorba de viața amoroasă, Jo McMillan spune că bărbații fug de ea când află că locuiește cu mama la această vârstă.

„Un bărbat pe care l-am cunoscut la un moment dat a întrebat dacă ne putem întâlni la mine acasă, iar după ce i-am spus că mama mea locuiește cu mine, nu l-am mai văzut niciodată”, a mărturisit ea.

Totuși, femeia nu exclude varianta de a se muta dacă și-ar găsi alesul inimii: „Dacă aș întâlni persoana potrivită, aș fi bucuroasă să mă mut cu ea. Relațiile din trecut nu au ajuns niciodată în acest punct. În plus, nici mama nu mi-a cerut niciodată să plec.”

Ea știe că se poate bucura de sprijinul mamei în orice moment, indiferent de ce i se întâmplă. Are acasă un om care o iubește necondiționat și care nu cere niciodată nimic în schimb pentru serviciile oferite.

„Dacă pleci de acasă la o vârstă fragedă nu mai primești sprijinul pe care l-am avut eu de la mama mea. Știu că dacă rămân fără bani, mă îmbolnăvesc sau am nevoie de sprijin în alt fel, mama mea este acolo. Mama este ca Superwoman. Ea are grijă de mine – iar eu sunt mereu alături de ea.”

Această situație este convenabilă și pentru femeia în vârstă care face totul din plăcere și din iubire pentru fiica sa. Iată ce a declarat:

„Nu m-ar fi deranjat prea mult dacă Jo s-ar fi mutat în adolescență sau chiar acum, dar știu că închirierea poate fi complicată și mai știu și cât de greu este să cumperi o casă. Dacă aș avea destui bani, i-aș cumpăra chiar eu propriul apartament, ca să poată avea un pic de independență. Nu mă deranjează să plătesc majoritatea facturilor, pentru că asta înseamnă că poate pune mai mulți bani în contul ei de economii în fiecare lună. Pentru mine, ar fi ideal dacă ne-am putea muta împreună într-o casă mult mai mare. Așa am avea amândouă propriul spațiu, dar fără a sta prea departe una de cealaltă.”

Cum ți se pare alegerea fiicei de a trăi într-un confort permanent sub aripa mamei? Crezi ca acest obicei o va afecta pe viitor, când poate va fi nevoită să se descurce singură sau în compania altcuiva?

O femeie de 62 de ani, bunică a 17 nepoți, s-a căsătorit cu un bărbat de 25 de ani. Plănuiesc să aibă și copii împreună

Surse foto: FreepikFreepik

Surse articol: ThesunFlipboard

Articolul urmator
Ce mai face astăzi fiul Elodiei. Au trecut 16 ani de la dispariția mamei lui și mulți s-au întrebat ce s-a întâmplat cu micul Patrick
Ce mai face astăzi fiul Elodiei. Au trecut 16 ani de la dispariția mamei lui și mulți s-au întrebat ce s-a întâmplat cu micul Patrick
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.