O tânără de 17 ani a fost diagnosticată și operată greșit de apendicită. De ce boală suferea, de fapt

O tânără de 17 ani a fost diagnosticată și operată greșit de apendicită. De ce boală suferea, de fapt

Ramona Jurubita

Familia unei tinere din comuna Banca, județul Vaslui, trece prin clipe de coșmar, după ce mai mulți medici din Bârlad i-au pus acesteia un diagnostic greșit și chiar au operat-o pentru o problemă pe care nu o avea. Acum, Ișfan Andrada Ștefania se află în stare critică, în Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Fata are 17 ani și este elevă în clasa a XI-a, la Liceul „Petru Rareș” din Bârlad. În loc să se bucure de începutul verii alături de colegii săi de clasă, tânăra este internată în spital și are nevoie urgentă de sânge. A ajuns în această situație delicată după ce mai mulți medici au evaluat starea ei de sănătate și i-au spus că are apendicită.

Acuza dureri puternice de stomac, așa că a ajuns chiar să fie operată de apendicită, pe 7 aprilie 2023, deși problema ei era cu totul alta. Este incredibil ce au descoperit doctorii din Iași, după ce a fost trimisă acolo de cadrele medicale din Bârlad, cu o infecție în tot abdomenul.

Se pare că Ișfan Andrada Ștefania are, de fapt, o tumoare extrem de mare la colon. Cu ultimele puteri, mama ei, Ișfan Dorina, a oferit o declarație pentru presa locală.

„Totul a început cu o constipație, nu am crezut că este un motiv de îngrijorare, până când a început să se plângă tot mai des că o doare burta. Am fost la diferite spitale din Bârlad, mai mult decât atât, am făcut și analize, și ecografii la o clinică privată, însă toți medicii ne spuneau că nu este niciun motiv de îngrijorare, pentru că este o simplă balonare care se va remedia printr-o dietă echilibrată. Ne-am îmbătat cu apă rece și am venit acasă, dar într-o seară s-a simțit atât de rău încât am ajuns cu ea la Urgențe, unde mi-au operat-o de apendicită. Lucru care nu era absolut deloc necesar, fata mea nu avea probleme cu apendicul.

După prima săptămână de la operație, fata s-a simțit și mai rău, am încercat să ținem legătura cu medicul de familie. Imediat după, am ajuns din nou la Urgențe, unde ni s-a spus că a făcut un periton după operație. Burta ei era infectată toată, dar toată lumea spunea că este bine și că nu avem niciun motiv de îngrijorare. Ni s-a dat un bilet de trimitere pentru Spitalul „Sf. Maria” din Iași, însă doar pentru a face niște investigații. La Iași, după jumătate de oră au internat-o, diagnosticată cu tumoare la colon.”

Fată aflată pe patul de spital, privind pe fereastră

Mama tinerei îi roagă acum pe oameni să doneze sânge pentru ea, în speranța că își va reveni curând și că toți vor uita acest episod dureros.

„Dacă sunteți binevoitori sau cunoașteți persoane ce au aceste grupe de sânge, AB-, A-, B- sau 0, vă rog să donați pentru copilul meu.”, a transmis Ișfan Dorina.

Toate persoanele care au aflat de acest caz s-au mobilizat și au distribuit informațiile în mediul online, dorind să o ajute pe eleva de clasa a XI-a să se facă bine cât mai repede. Iată mesajul care circulă pe rețelele sociale:

„Bună tuturor! Știu că pe acest grup este vorba despre altceva, dar am nevoie de ajutorul vostru, al tuturor bârlădenilor care ne pot ajuta.
Scriu acest mesaj ca rugăminte și strigăt de ajutor pentru o fetiță pe nume Ișfan Andrada Ștefania în vârstă de 17 ani internată la Secția de Chirurgie (ATI) Sfânta Maria din Iași, ce a fost diagnosticată cu cancer de colon și are nevoie de transfuzie de sânge. Dacă sunteți binevoitori sau cunoașteți persoane ce au aceste grupe de sânge AB- , A-, B- sau O- ce ar fi dispuse sa doneze v-aș fi tare recunoscătoare.
Se poate dona la Bârlad de pe data de 6 iunie, pana atunci e închis! Mulțumesc anticipat.
Vă rog să nu uitați să menționați numele persoanei pentru care doriți să faceți donația. DOAMNE AJUTA!”

Încă nu se știe dacă medicii bârlădeni care au oferit un diagnostic eronat vor plăti pentru greșeala lor și nici dacă familia fetei a depus o plângere împotriva acestora.

Știre în curs de actualizare.

Alexandru, un tânăr român stabilit în Spania, s-a trezit din comă după doi ani. "Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare"

Surse foto: FacebookPexels

Surse articol: RealitateaGandulVremeanouaBzv

Articolul urmator
O femeie a supraviețuit după ce a fost lovită de un fulger și inima i s-a oprit timp de 13 minute
O femeie a supraviețuit după ce a fost lovită de un fulger și inima i s-a oprit timp de 13 minute
De ce boala vei suferi la batranete?
Incepe quiz
De ce boala vei suferi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.