Povestea cutremurătoare a femeii care a fost ținută captivă, timp de 24 de ani, de propriul tată. A adus pe lume 7 copii în captivitate

Povestea cutremurătoare a femeii care a fost ținută captivă, timp de 24 de ani, de propriul tată. A adus pe lume 7 copii în captivitate

Ramona Jurubita

Un caz înfiorător a ajuns în atenția publicului în anul 2009, când un bărbat din orașul Amstetten, Austria, a fost arestat după ce mai bine de două decenii și-a ținut fiica sechestrată în subsolul casei. Această poveste a cutremurat întreaga lume!

După 24 de ani de chin, fiica lui, Elisabeth Fritzl, a reușit să ia legătura cu autoritățile și să le povestească toată experiența tulburătoare prin care a trecut. Acuzatul Josef Fritzl a primit condamnare pe viață, pentru faptele sale extrem de grave. În prezent, are 88 de ani și se află în penitenciarul Krems-Stein din Austria, o închisoare de maximă securitate.

Femeia este în afara oricărui pericol, dar nu va uita niciodată abuzurile pe care le-a trăit sub ochii propriului tată. Îți vine să crezi că a ținut-o ascunsă în pivniță timp de 24 de ani și că a violat-o în nenumărate rânduri? Dar asta nu e tot! Lucruri mult mai grave s-au petrecut acolo.

Josef Fritzl, bărbatul care și-a ținut fiica sechestrată timp de 24 de ani
Josef Fritzl, bărbatul care și-a ținut fiica sechestrată timp de 24 de ani

Ce s-a întâmplat, de fapt, în casa familiei Fritzl

Totul a început pe 28 august 1984, când Josef Fritzl și-a chemat fiica, atunci în vârstă de 18 ani, la subsolul casei din Austria. Schimba ușa pivniței pe care o renovase recent și a pretins că avea nevoie de ajutorul lui Elizabeth. Dar ceva l-a făcut atunci să pună în aplicare un plan diabolic și să o lase pe tânără inconștientă în pivniță. I-a pus la nas un prosop cu eter, a adormit-o, iar apoi a legat-o și a refuzat să o mai lase să iasă mai bine de două decenii. Timp de 24 de ani, fata nu a mai văzut lumina zilei și a trăit în condiții inumane.

Pivnița în care bărbatul își ținea fiica ascunsă
Baia din pivnița în care bărbatul își ținea fiica ascunsă

Cum de nu s-a întrebat restul familiei unde a dispărut și de ce nu a fost căutată? Bărbatul a premeditat totul! I-a făcut pe toți să creadă că Elizabeth a fugit și s-a alăturat unui cult.

În tot acest timp, el a abuzat-o sexual pe fiica sa și chiar a lăsat-o însărcinată de șapte ori. Femeia a născut de fiecare dată în detenție, singură, fără ajutorul nimănui, iar unul dintre copii a murit la scurtă vreme de la naștere. Trei dintre ei au fost crescuți de abuzatorul ei și de soția acestuia, pe care a mințit-o că fiica rătăcitoare a venit în trecere acasă și i-a lăsat în prag. Ceilalți trei au rămas alături de Elizabeth în pivniță, unde au dobândit o mulțime de traume, la fel ca ea.

Imagine din pivnița în care bărbatul își ținea fiica ascunsă
Masa și patul din pivnița în care bărbatul își ținea fiica ascunsă

Femeia și cei trei copii care au fost cu ea în ultimii ani de chin și-au obținut libertatea pe 26 aprilie 2008. Avea 42 de ani când a reușit să se elibereze din strânsoarea tatălui sadic, după ce l-a convins să trimită un medic la subsol pentru unul dintre copii, care se îmbolnăvise grav. Pentru a se asigura că nu va mai fi martorul unui alt deces, bărbatul a cedat la insistențele fiicei. Astfel, femeia a avut ocazia să povestească unei persoane din exterior ce i s-a întâmplat, iar autoritățile au fost alertate rapid.

Pivnița în care bărbatul își ținea fiica ascunsă

În cele din urmă, Josef Fritzl a fost arestat, judecat și condamnat pentru faptele sale odioase. Fiica sa a primit o nouă identitate, pentru a-și putea relua viața de la zero, alături de cei șase copii. S-a retras într-o casă, undeva la țară, într-un sat care nu a fost dezvăluit niciodată curioșilor. Așa cum era de așteptat, atât ea, cât și copiii au făcut o mulțime de ore de terapie. Casa lor este ținută permanent sub supraveghere și o echipă de agenți se securitate patrulează în zonă pentru a le oferi celor șapte siguranța de care au nevoie.

În 2019, au apărut zvonuri potrivit cărora Elizabeth s-ar fi îndrăgostit de Thomas Wagner, unul dintre bodyguarzii săi. Bărbatul este cu 23 de ani mai tânăr decât ea, iar când au început să formeze un cuplu, ea avea 52 de ani și el 29. Acum sunt căsătoriți și fericiți împreună.

„Sunt un cuplu. Toată lumea a văzut de la început cât de sigură s-a simțit cu el.”, a declarat o sursă apropiată.

Un membru al echipei de psihoterapeuți a dezvăluit că iubirea a ajutat-o să depășească traumele din trecut:

„Aceasta este dovada vie că dragostea este cea mai puternică forță din lume. Cu aprobarea medicilor, a renunțat la terapiile psihiatrice și își continuă viața – învățând să conducă, ajutându-și copiii la teme, împrietenindu-se cu oamenii din localitatea ei. În acea pivniță a pierdut cei mai buni ani din viață; este hotărâtă ca fiecare zi care îi rămâne să fie plină de activitate.”

Deși a trecut peste acele clipe cumplite din tinerețe, femeia nu va uita niciodată câte nedreptăți a îndurat. Nici copiii ei, care acum sunt adulți, cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, nu se vor vindeca niciodată în totalitate. Deși sunt majori, încă dorm cu ușile dormitoarelor deschise.

A fost răpită când era doar o copilă, dar nu a renunțat o secundă la familia biologică. S-au regăsit după 51 de ani

Surse foto: iStock, Getty Images

Surse articol: The-sunThe-sunJourneyranger

Articolul urmator
Mama a 5 copii a murit după ce a fost lovită de o mașină în timp ce încerca să ajute o victimă a unui accident
Mama a 5 copii a murit după ce a fost lovită de o mașină în timp ce încerca să ajute o victimă a unui accident
Ce tinuta ti se potriveste de Anul Nou?
Incepe quiz
Ce tinuta ti se potriveste de Anul Nou?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.