Povestea cutremurătoare a lui Claudiu Gherguț, noul câștigător de la "Chefi la cuțite". „Am mâncat pâine mucegăită”

După un sezon încărcat de emoții, Claudiu Gherguț a reușit să cucerească inimile juraților și ale telespectatorilor de la „Chefi la cuțite”. Tânărul originar din Brașov a plecat acasă cu premiul cel mare.
Cu un trecut dureros și o determinare de neclintit, Claudiu Gherguț a devenit câștigătorul sezonului 15 al emisiunii „Chefi la cuțite”.
El a obținut un premiu de 30.000 de euro și șansa de a urma un stagiu într-un prestigios restaurant cu o stea Michelin din Italia.
În spatele zâmbetului modest și al farfuriilor impecabile de la fiecare probă se ascunde o poveste de viață emoționantă.
Claudiu a obținut patru cuțite de aur la audiții
Claudiu Gherguț are 30 de ani și lucrează în prezent ca Sous Chef într-un restaurant cu o stea Michelin din Elveția. A părăsit România la doar 11 ani, alături de mama sa, stabilindu-se inițial în Italia.
De atunci, a muncit neobosit în bucătării din Franța, Italia și Elveția, fără să fi profesat vreodată în țara natală.
La audițiile „Chefi la cuțite”, Claudiu Gherguț i-a impresionat profund pe jurați.
Toți patru i-au oferit câte un cuțit de aur, iar tânărul a ales să facă parte din echipa lui chef Orlando Zaharia, alături de care a parcurs drumul până în marea finală.
„Un pic de muștar și o pâine mucegăită”
Claudiu nu doar că a convins cu talentul său culinar, dar și cu sinceritatea emoționantă cu care a vorbit despre trecutul său în cadrul emisiunii.
„Aș vrea să ajut copiii care aveau problemele pe care le-am avut eu când eram mic. Să-i ajut prin bucătărie să devină cineva și să uite de problemele de acasă, să aibă un viitor mai bun decât cum am trăit eu când eram mic.
Îmi aduc aminte când eram acasă și mama era deja plecată în Italia. În perioada aceea nu aveam foarte mult de mâncare. Singurele lucruri care erau în frigider erau un pic de muștar și o pâine feliată și un pic mucegăită.
Aveam niște ceapă, sare, a fost singurul lucru pe care l-am mâncat în ziua aceea. A fost atât de marcant încât acum, câteodată, ca să-mi aduc aminte de unde am venit, mai ales când mă întorc în România, prima chestie pe care o mănânc e o felie de pâine cu muștar și ceapă”, a povestit el.
Chef Richard Abou Zaki este cel mai împlinit tătic. Ce frumoasă este fetița lui Carlotta
„Copilăria mea a fost grea”
Povestea lui Claudiu Gherguț este, dincolo de reușita în domeniul culinar, o lecție de viață.
El a crescut într-o familie cu probleme, care s-a confruntat cu dificultăți financiare. Mama sa a plecat la muncă în străinătate pentru a-i asigura un trai decent, iar tatăl a avut probleme cu alcoolul.
„Am fost întotdeauna singur, mama a rămas în Italia. Copilăria mea a fost frumoasă și grea. În familie nu era ușor acasă, cu finanțele, certuri, părinții nu se înțelegeau.
Tatei îi plăcea să stea mai mult pe afară, avea probleme cu alcoolul, regret că nu am avut o relație apropiată cu el, că nu a fost acolo când eu aveam nevoie de el.
Îmi este greu să vorbesc despre acest moment, consider că nu am trecut încă peste el, dar asta este. Tatăl meu a decedat când eram mic, aveam 14 ani.
Partea bună a fost că am regăsit o nouă familie cu unchii mei și cu verișoarele mele. Într-un fel s-a schimbat viața mea pentru că ei au avut grijă de mine.
De câte ori mă întorc în Italia mă duc la ei în Italia, și la mama. Eu acum nu mai am o casă fixă, peste tot e acasă, și în Elveția, și în Italia”, a mai spus Claudiu Gherguț.
Anii de suferință și lipsuri l-au împins spre bucătărie, unde a găsit nu doar un scop, ci și vindecare.
Claudiu Gherguț a gătit în restaurante de top și a evoluat profesional în medii competitive, dar nu a uitat niciodată de unde a plecat și nici nu și-a pierdut modestia.
Un viitor „cu gust” de stele Michelin
Victoria de la „Chefi la cuțite” nu este doar o confirmare a talenului lui Claudiu Gherguț, ci și un nou început.
Pe lângă premiul în bani, el va urma un stagiu la „Retroscena”, un restaurant italian de top, unde va putea învăța de la unii dintre cei mai buni bucătari ai Europei.
„Nu-mi vine să cred… Emoțiile m-au luat dintr-o dată. Nu am putut să mai stau în picioare”, a declarat Claudiu Gherguț, copleșit de emoție în momentul în care Irina Fodor a anunțat numele câștigătorului.
Mentorul său, chef Orlando Zaharia, nu și-a ascuns nici el bucuria: „Nu puteam să nu câștig cu el, cu minunea asta!”.
Pentru Claudiu, însă, premiul cel mai mare nu este doar suma de 30.000 de euro. Este validarea muncii sale, a sacrificiilor din copilărie, a serilor în care foamea era alungată cu o felie de pâine veche și puțin muștar.
Este șansa lui de a inspira o nouă generație de copii, așa cum și el ar fi avut nevoie atunci când a fost lăsat singur într-o casă goală.
Cum arată casa lui chef Sorin Bontea. Bucătarul se pricepe la grădinărit și are grijă de curte



Surse foto: facebook, facebook
Surse articol: romaniatv, a1, digifm
Tags: Stiri Romania