Se întâmplă în România, nu în Dubai! Unde poți bea o cafea la prețul de 60 de lei

Se întâmplă în România, nu în Dubai! Unde poți bea o cafea la prețul de 60 de lei

Ramona Jurubita

Scumpirile din ce în ce mai mari le dau bătăi de cap românilor și mulți se tem că vor trăi la nesfârșit cu grija zilei de mâine. Cele mai mari creșteri de prețuri au avut loc la categoria produselor alimentare, iar în unele zone, o cafea a ajuns să coste mai mult decât în Dubai. Pare de necrezut, dar se întâmplă chiar în România!

Clujul este cunoscut ca fiind cel mai scump oraș de locuit din țara noastră, dar nimeni nu se aștepta ca prețul unei cafele să ajungă la nu mai puțin de 60 de lei. Un cunoscut politician vinde în restaurantul său din Cluj o cafea cu un cost ce depășește limita obișnuită. Ce să fie atât de special la acest tip de băutură pe bază de cofeină?

„E mai scumpă decât la Dubai!”, spun unii oameni care au auzit de această situație excepțională.

Totuși, băutura servită în restaurantul respectiv nu este una obișnuită. Altfel spus, nu este o cafea normală, căci are în plus un ingredient special, ce o face să se încadreze în categoria delicateselor. Pentru că nu se mai găsește alta la fel în orașul Cluj, curioșii vin în număr mare să o testeze, deși trebuie să scoată 60 de lei din buzunar pentru o plăcere a papilelor gustative care durează doar câteva minute.

Patronul restaurantului, președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, a recunoscut că prețul este unul ridicat, dar a încercat să ofere o justificare. De fapt, este vorba despre o cafea cu foiță de aur, ce poate fi considerată o băutură de lux.

„Dacă doriți să vă răsfățați iubita sau pe dumneavoastră, o puteți face cu o cafea la doar 60 de lei. O cafea specială, cu foiță de aur. Mai bun și mai scump decât în Dubai. Atât s-a putut!”, a spus Avram Gal, posibil viitor candidat la Primăria Câmpia Turzii.

Politicianul a fost aspru criticat pentru felul în care a ales să își facă promovare, mai ales când vine vorba despre cafeaua ajunsă celebră în toată țara. Unora li se pare incredibil cum în România se poate pune un așa preț pe o simplă ceașcă de cafea.

„Nu e ilegal să fii mârlan, dar nu e nici bine, asta cu atât mai mult cu cât există o zonă în care devii penibil chiar în ochii celor care ți-au înghițit sau ți-au făcut jocul pană acum, ai celor care au fost atrași și făcuți curioși de circul tău promovat agresiv pe rețelele online.”, i-a transmis Voicu Ienci, un formator de opinie din Deva.

Interesant este că patronul a ales să propage informația despre produsul său de lux în mediul online, unde oameni din toate categoriile sociale pot vedea reclamele. Mulți români sunt nevoiți să trăiască dintr-un salariu minim pe economie și, din păcate, nu și-ar permite niciodată un asemenea răsfăț.

„Există reviste și site-uri profilate pe reclamă produselor și serviciilor de lux din lumea asta. Foarte bine că sunt și satisfac niște nevoi, atâta timp cât există un segment de public care să le consume. Banii trebuie să circule, valoarea adăugată trebuie să fie cât mai mare în orice lanț economic, de la o veriga la altă, atâta timp cât există cineva dispus să plătească.
Problema apare când marea majoritate a societății câștigă lunar cam cât să mănânce odată la restaurantul de fițe deschis recent la Cluj. Tot o problema apare când înțelegi să îți faci reclamă gratis, pe rețelele de socializare, sfidând pe cei mai mulți, în speranța că mesajul tău va ajunge și la cei mai potriviți să cumpere ce vinzi. (...) Adresarea spre public a unui restaurant de lux se face prin mijloacele de bun simt, specializate în așa ceva, nu prin circ de tarabă de mici pe Tik-Tok sau Instagram.
Costă să te promovezi pe site-uri adecvate, să îți câștigi clasificări etc? În mod sigur costă, dar este drumul bunului simț și al certificării adecvate prețului pe care îl ceri.”, a mai scris Voicu Ienci, pe Facebook.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Transylvania Steak House (@transylvaniasteakhouse)

Ție cum ți se pare această situație controversată? Important de menționat este că președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, are multe alte preparate cu foiță de aur în restaurantul său, iar toate costurile sunt pe măsură. Cine îi calcă pragul poate savura stake de vită sau burgeri acoperiți cu aur. Există și varianta de platou cu mai multe feluri de mâncare, toate la fel de atent învelite în această foiță prețioasă, care costă nu mai puțin de 6000 de lei.

Ce amendă riscă românii care își abandonează animalele de companie

Surse foto: Freepik

Surse articol: ImpactNationalGandul

Articolul urmator
Se întâmplă în România! O fetiță cu dizabilități nu mai aude după ce un hoț i-a furat aparatul auditiv în timpul vacanței în Eforie
Se întâmplă în România! O fetiță cu dizabilități nu mai aude după ce un hoț i-a furat aparatul auditiv în timpul vacanței în Eforie
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.