De ce să pui bicarbonat de sodiu în cafea: beneficiile nebănuite ale acestui obicei

De ce să pui bicarbonat de sodiu în cafea: beneficiile nebănuite ale acestui obicei

Ramona Jurubita

Cafeaua este nelipsită din rutina zilnică a celor care vor să își ia o doză în plus de energie dimineața. Mulți se trezesc și nu fac nimic până nu își savurează cafeaua aromată, fie ea simplă, cu zahăr, cu lapte sau cu miere.

Dar ce te faci atunci când o băutură pe care o iubești așa de mult îți poate face rău? Ei bine, bicarbonatul de sodiu este soluția aflată la îndemâna oricui și te scapă de multe probleme pe care le poți avea după ce consumi produse care conțin cofeină. Această întrebuințare a lui este total neașteptată, mai ales că este cunoscut drept celebrul ingredient care înlocuiește praful de copt în prăjituri. Utilizările lui sunt multiple și poate fi de mare ajutor atât la curățenie, cât și la eliminarea mirosurilor neplăcute din anumite spații închise.

Gestul de a adăuga bicarbonat de sodiu într-o ceașcă de cafea cu desene care imită Globul Pământesc, înconjurată de boabe de cafea

Dar hai să vorbim mai mult despre hidrogenocarbonatul de sodiu adăugat în cafea pentru că sigur vrei să afli cum îți este de folos. Explicația este simplă: el este alcalin și reduce din aciditatea cafelei, fără a-i schimba gustul. După prăjire, boabele de cafea devin acide, iar cei care consumă mai mult de o ceașcă pe zi pot avea probleme digestive. Bicarbonatul de sodiu ajută la neutralizarea unei părți din acidul natural existent în cafea. Un sfert de linguriță din acest praf magic poate rezolva toate problemele pe care o cafea de proastă calitate le poate produce în organismul tău.

Iată ce beneficii are bicarbonatul adăugat în ceașca de cafea sau în cafeaua măcinată înainte de preparare:

  1. Previne arsurile la stomac
    S-ar putea să știi deja cum e să ai arsuri la stomac dacă ești un consumator înrăit de cafea. Această afecțiune este des întâlnită la persoanele care nu trăiesc fericite fără doza lor zilnică de cofeină. Un praf de bicarbonat ar putea reduce nivelul de acititate și prin urmare, apariția arsurilor. Utilizarea acestui ingredient pentru rezolvarea problemelor de acest gen a devenit atât de cunoscută, încât unii oameni îl adaugă și în paharul cu apă, folosindu-l pe post de remediu natural împotriva arsurilor.
  2. Reduce durerile de stomac
    Pentru cei sensibili, consumul de cafea poate atrage după sine și dureri nedorite de stomac. Problemele digestive și durerile pot fi diminuate cu ajutorul bicarbonatului care face băutura mai ușor de digerat. Poți evita neplăcerile și dacă ai mai mare grijă la cantitatea de cofeină pe care o introduci zilnic în organism. Evită pe cât posibil și băuturile acidulate care conțin această substanță.
  3. Scade refluxul acid
    Dacă te confrunți cu apariția frecventă a refluxului gastro-esofagian, bicarbonatul poate fi portița ta de scăpare din această situație neplăcută. Vei putea consuma cafea fără nicio grijă pentru că aceasta nu îți va mai provoca aciditate în stomac și vei preveni și boli periculoase precum gastrita sau ulcerul. În cazul în care nici această soluție nu funcționează, ar fi mai bine să îți ții în frâu pofta pentru băuturile care conțin cofeină.

Sănătatea ta este mai importantă decât orice plăcere, așa că ai grijă ce mănânci, ce bei și ascultă întotdeauna sfatul medicilor. Specialiștii le recomandă celor cu probleme la stomac să caute în magazine cafea care are conținut scăzut de acid sau să nu bea deloc dacă au observat că aceasta le face rău indiferent de calitatea pe care o are. Este indicat să ai mare grijă și la recipientele în care prepari băuturile pe bază de cofeină, trebuie ca ele să fie curățate și igienizate înainte de fiecare utilizate.

Tu ai încercat până acum să pui bicarbonat de sodiu în cafea? Dacă da, nu folosi acest truc în fiecare zi pentru că este doar o soluție de urgență, la care trebuie să apelezi atunci când nu ai altă alternativă și vrei să îți satisfaci pofta de a gusta din delicioasa băutură energizantă.

Citește și: 15 imagini cu cafea care sunt adevarate opere de arta

Surse articol: ThekitchnCoffeeseshIsott

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Ce fel de cafea esti?
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (379 vizite)