Tragedie fără de margini! Testată pozitiv, o asistentă de 34 de ani s-a sinucis, de teamă să nu dea altora coronavirus...

Tragedie fără de margini! Testată pozitiv, o asistentă de 34 de ani s-a sinucis, de teamă să nu dea altora coronavirus...

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

O asistentă din Italia s-a sinucis după ce testul ei a ieșit pozitiv pentru coronavirus. Ajunsă la capătul puterilor psihice după lupta pe care o duce, de zile în șir fără oprire, să salveze vieți, și temându-se că ar fi infectat pe alții, femeia a decis că nu mai vrea să trăiască...

Citește și Ce trebuie să faci, ca să nu te contaminezi cu COVID-19, în România

Daniela Trezzi, în vârstă de numai 34 de ani, lucra în prima linie a crizei de coronavirus la un spital din Lombardia, regiunea cea mai afectată din Italia. Federația Națională a Asistenților Medicali din Italia i-a confirmat moartea și și-a exprimat „durerea și consternarea” într-o declarație azi-noapte. Federația a spus că mulți lucrători medicali suferă de un nivel extrem de ridicat de stres pentru că se tem că răspândesc virusul în timp ce se luptă să țină criza sub control.

Din nefericire, nu este vorba de un caz singular - un episod similar s-a întâmplat în urmă cu o săptămână la Veneția…

Directorul general al spitalului San Gerardo, Mario Alparone, a declarat că Daniela era bolnavă acasă încă din 10 martie și că „nu a fost sub supraveghere”. Cifra de decese a Italiei a crescut din nou ieri, cu 743 de noi victime înregistrate într-o singură zi, năruindu-le speranțele că problema începe să se diminueze.

Cu toate acestea, numărul de infecții totale a crescut cu doar opt la sută - cel mai mic nivel de când Italia a înregistrat prima moarte la 21 februarie.

Citește și Semne că ești infectat cu COVID-19

„Măsurile pe care le-am luat în urmă cu două săptămâni încep să aibă un efect”, a declarat, pentru cotidianul La Repubblica, șeful serviciului de protecție civilă, Angelo Borrelli, înainte de apariția noilor cifre.

Cu o zi mai devreme, cazurile noi într-o perioadă de 24 de ore au totalizat doar 280. Pentru două zile consecutive, procentul creșterii zilnice a cazurilor este de 8%.

Autoritățile medicale au avertizat că este prea curând să spună dacă Italia este pe punctul de a vedea un vârf în focar.

Oficialii din domeniul sănătății din întreaga țară mediteraneană dau curs tuturor noilor date pentru a vedea dacă două săptămâni de interdicții și închideri au făcut o criză.

Cele mai dure restricții expiră, theoretic, miercuri seara - deși guvernul cu siguranță o să le extindă, într-un fel sau altul, pentru săptămâni sau chiar luni.

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: istock, Facebook

Articolul urmator
O femeie a rămas fără mâini și fără picioare după ce a mâncat pește
O femeie a rămas fără mâini și fără picioare după ce a mâncat pește
Ce tragedie ti se va intampla in viata?
Incepe quiz
Ce tragedie ti se va intampla in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.