Un american a murit după ce a luat un medicament despre care Trump a spus public că este eficient împotriva COVID-19

Un american a murit după ce a luat un medicament despre care Trump a spus public că este eficient împotriva COVID-19

Cristina Gherghina

Panica instalată de pandemia de coronavirus ne poate face să recurgem la gesturi extreme. Este și cazul unui bărbat din Phoenix, Arizona, care a murit după ce a luat fosfat de clorochină, clorochina fiind prezentată de președintele Donald Trump drept un potențial tratament pentru infecțiile cu coronavirus. De asemenea, și soția sa a luat același medicament, iar acum se află în stare critică la spital, potrivit independent.co.uk

Te-ar mai putea interesa și Semne că ești infectat cu COVID-19

Fosfatul de clorochină este un produs folosit la curățarea acvariilor și nu a fost dovedit faptul că poate trata virusul periculos, potrivit oficialilor dn domeniul sănătății. Cei doi soți au luat acest medicament fără să consulte vreun doctor. 

sua coronavirus

"Automedicația nu este cea mai bună idee"

„Având în vedere incertitudinea din jurul Covid-19, înțelegem că oamenii încearcă să găsească noi modalități de a preveni sau de a trata acest virus, dar automedicația nu este cea mai bună idee... Ultimul lucru pe care ni-l dorim acum este să "inundăm" serviciile noastre de urgență cu pacienții care cred că au găsit o soluție vagă și riscantă care ar putea pune în pericol sănătatea lor", a declarat doctorul Daniel Brooks, directorul medical al Centrului de informaţii despre otrăvuri şi medicamente.

Clorochina și hidroxiclorochina sunt aprobate din punct de vedere farmaceutic și pot fi prescrise ca un medicament împotriva malariei sub o varietate de nume de marcă, în vreme ce unii cercetători testează eficacitatea acesteia în tratarea coronavirusului. Până acum s-a dovedit că niciun medicament nu tratează virusul și un vaccin ar putea fi la câteva luni distanță.

Ignorând total advertismentele specialiștilor, președintele Donald Trump a sugerat de nenumărate ori că medicamentul poate trata infecțiile cu coronavirus, în timp ce membrii administrației sale au respins aceste afirmații.

Citește și Ce trebuie să faci, ca să nu te contaminezi cu COVID-19, în România

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, a respins acea afirmaţie, spunând că această terapie trebuie mai întâi testată, pentru ca medicii să fie siguri de siguranţa şi eficacitatea ei.

„Încercăm să găsim un echilibru între a face ceva cu potențial de efect pentru americanii disponibili, în același timp în care îl facem sub auspiciile unui protocol care ne-ar oferi informații pentru a determina dacă este cu adevărat sigur și cu adevărat eficient. Acest lucru nu a fost verificat într-un studiu clinic controlat. Deci nu se poate face nicio declarație definitivă în acest sens”, a declarat Anthony Fauci. 

Statele Unite ale Americii au înregistrat 68.572 de cazuri confirmate, iar numărul deceselor a ajuns la 1.031. SUA se află pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul de cazuri confirmate de Covid-19, după Italia şi China.

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Facebook; Istock

Articolul urmator
O mamă și-a ucis accidental fetița după ce i-a administrat un medicament mult prea puternic
O mamă și-a ucis accidental fetița după ce i-a administrat un medicament mult prea puternic
Cât de des te faci de rușine în public?
Incepe quiz
Cât de des te faci de rușine în public?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.