Unui bărbat i s-au făcut slujbe de pomenire ani la rând, dar s-a descoperit că, de fapt, era în viață. Bărbatul trăia în Italia

Unui bărbat i s-au făcut slujbe de pomenire ani la rând, dar s-a descoperit că, de fapt, era în viață. Bărbatul trăia în Italia

Ramona Jurubita

O femeie și-a dat seama că a trăit ani întregi în minciună, după ce a descoperit că tatăl ei era în viață, deși îl credea mort și chiar îi făcuse slujbe de pomenire. Cum a fost posibil să se ajungă într-o asemenea situație? Povestea de viață a acestui om este una tristă, dar se pare că finalul este mai mult decât fericit.

Românca l-a recunoscut pe tatăl ei într-o fotografie distribuită pe rețelele sociale și a aflat că se află în Italia. Din informațiile publicate de mai multe publicații de știri, acesta ar avea probleme psihice și a fost descoperit de autoritățile italiene într-un subsol din zona Largo Cannella, cartierul Spinaceto din Roma.

A fost găsit în timpul unei evacuări organizate de primăria Municipiului IX, iar muncitorii au observat că era dezorientat. Pentru că și-a pierdut memoria, bărbatul nu a putut povesti ce s-a întâmplat cu el în ultimii ani și cum a ajuns să se adăpostească acolo. Din fericire, printre angajații care se ocupau de evacuare se număra și un român, care a reușit să vorbească cu el în limba maternă.

La scurt timp, cei de la primărie au hotărât să îl ajute să își găsească familia, așa că au postat o fotografie cu el pe diverse grupuri de pe rețelele sociale. În cele din urmă, imaginea a fost văzută și de fiica lui, care nu mai știa nimic de el de foarte multă vreme. Aceasta îi făcuse inclusiv slujbe de pomenire, pentru că a crezut că nu mai este în viață.

Bărbat în vârstă fără adăpost, care trăiește pe străzi

Acum, urmează ca bărbatul în vârstă de 50 de ani să fie luat acasă de familia care a avut ocazia să îl revadă prin intermediul unui apel video. Femeia chiar le-a făcut cunoștință copiilor ei cu bunicul lor pe care îl credea mort.

„Datorită serviciilor municipale, am reușit să organizăm un apel video cu familia, care l-a recunoscut și l-a salutat pentru prima dată după atâția ani.”, a spus Titti Di Salvo, președintele Municipiului IX, potrivit site-ului Rotalianul.

Deși nu se cunosc încă detalii despre ultimii ani pe care bărbatul i-a petrecut departe de casă, familia face tot posibilul pentru a-l aduce în țară. Momentan, acesta se află la „Casa Heidi”, un adăpost pentru persoanele fără domiciliu fix, deschis de Comunitatea Sant’Egidio.

„Această descoperire este rezultatul unui serviciu public eficient, despre care rar se vorbește în termeni pozitivi. Operatorii s-au preocupat de soarta acestui om, care acum și-a regăsit familia. Umanitatea și competența birourilor noastre fac diferența. Mi s-a părut corect să fac cunoscută această poveste și să le mulțumesc public voluntarilor de la Sant'Egidio și birourilor noastre pentru umanitatea cu care își fac treaba, cu acel spirit de serviciu, grijă și atenție față de persoanele care onorează munca publică.”, a declarat președintele Municipalității IX, Titti Di Salvo, potrivit Știrilor Kanal D, care citează jurnaliștii italieni.

După o perioadă grea, acum toată familia va reuși să se bucure de prezența lui și să afle mai multe despre ce i s-a întâmplat în toți acești ani. 

O femeie de peste hotare a mărturisit că are o aventură cu un robot cu inteligență artificială

Surse foto: FreepikFreepik

Surse articol: RotalianulStirilekanaldAntena3Romaniatv

Articolul urmator
O femeie de 32 de ani din Sibiu a murit după ce a făcut mastită. S-a prezentat la urgențe cu o zi înainte, dar a fost trimisă acasă
O femeie de 32 de ani din Sibiu a murit după ce a făcut mastită. S-a prezentat la urgențe cu o zi înainte, dar a fost trimisă acasă
Ce trasatura fizica te atrage in primul rand la un barbat?
Incepe quiz
Ce trasatura fizica te atrage in primul rand la un barbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.