Zi neagră în Israel: Eliyahu Bakshi-Doron, fostul mare rabin al țării, a murit din cauza coronavirusului

Zi neagră în Israel: Eliyahu Bakshi-Doron, fostul mare rabin al țării, a murit din cauza coronavirusului

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Zi de doliu mare în Israel, după ce Eliyahu Bakshi-Doron, Fostul mare rabin al țării, s-a stins din viață la 79 de ani după ce s-a infectat de coronavirus.
Înainte de a fi ales mare rabin al Israelului în anul 1993 – poziție aleasă pe care a ocupat-o până în 2003 - Eliyahu Bakshi-Doron a fost mare rabin al oraşului-port Haifa.

 

De-a lungul carierei sale, marele rabin a avut câteva episoade destul de controversate. Printre acestea amintim furia stârnită în rândul unor rabini ultraortodocşi după ce, în anul 2000, a acceptat să se vadă cu Papa Ioan Paul al II-lea, în timpul vizitei effectuate de acesta în Israel.

De asemenea, în anul 1997, președintele de pe atunci al Israelului a făcut câteva remarci homofobice care au stârnit furia uriașă a poporului, susținând faptul că homosexualii și lesbienele sunt niște ființe dezgustătoare. Întrebat ce părere are despre această afirmație, Eliyahu Bakshi-Doron a spus presei că este de acord cu acesta, că homosexualitatea este dezgustătoare și că nu este normală.

Și asta este nimic pe lângă faptul că Eliyahu Bakshi-Doron a fost și inculpat pentru corupţie şi abuz de încredere în 2012, fapte pentru care a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, cinci ani mai târziu.

Citește și Gestul impresionant al unei bunicuțe din Suceava: și-a cusut singură masca pentru a putea veni la spital

În vreme ce la înmormântările altor lideri spirituali evrei, de obicei, participă mii sau zeci de mii de oameni, regulile de distanțare socială din timpul pandemiei au făcut ca doar 20 de persoane să aibă voie să participe la ceremonia de îngropăciune al lui Bakshi-Doron în cimitirul Har Hamenuhot din Ierusalim. Participanții au fost copiii săi și rabinii seniori, care au păstrat o distanță de doi metri unul de altul. Înmormântarea a fost transmisă în direct și poporul a luat parte, astfel, la momentul solemn.

Până la această oră, Israelul a raportat, din cele peste 11.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, peste 100 de morţi din cauza coronavirusului, inclusiv decesul lui Bakshi-Doron.

Citește și Cum face curățenie Adrian Streinu-Cercel în propria locuință, în plină pandemie de coronavirus. Sfaturile care ajută în această perioadă.

Articolul urmator
Mărturiile cutremurătoare ale românilor scăpați din infernul din Israel. "Nişte cetăţeni ne-au deschis uşile buncărelor lor şi ne-au lăsat să intrăm"
Mărturiile cutremurătoare ale românilor scăpați din infernul din Israel. "Nişte cetăţeni ne-au deschis uşile buncărelor lor şi ne-au lăsat să intrăm"
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!
Incepe quiz
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.