10 calităti pe care le au femeile care reușesc în viață

10 calităti pe care le au femeile care reușesc în viață

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Care este secretul acelor femei care conduc afaceri se succes sau apar pe coperțile revistelor celebre? Sau al celor care au cele mai fericite familii și au urcat în top pe scara carierei?

Un studiu foarte interesant dn 2017 a arătat că 10 calități sunt responsabile de reușita în viață și îi fac pe oameni super performanți în activitatea lor. Acele persoane care își urmează cu pasiune țelurile posedă aceste 10 trăsături esențiale, după cum au arătat cele 42 de interviuri, realizate în cadrul studiului, cu diferiți antreprenori, sportivi celebri și personalități media.   

Dacă vrei să afli câte dintre acestea întrunești, citește ce înseamnă fiecare dintre ele

femeie de succes

Ambiție arzătoare

Femeile care reușesc în viață sunt energice și impulsionate de dorința de a-și atinge obiectivele, însă reușita fulminantă, cu adevărat notabilă presupune mai mult decât atât. O ambiție remarcabilă se leagă de o nevoie mereu trează de a-ți realiza visul și de a performa în domeniile pe care ți le alegi.

Determinare perserverentă

Perseverența în decizii presupune să abordezi obstacolele ca pe niște simple inconveniente ce urmează să fie depășite, care nu te pot opri să-ți atingi țelul. Atunci când urmărești succesul, ezitările nu au sens, contează doar acțiunea. Determinarea înseamnă să nu te abați de la calea către scopul propus, oricât de grea ar fi aceasta.

Optimism lucid

Chiar dacă optimismul este esențial, nu te poți aștepta să meargă totul ca pe roate în sută la sută din timp. Este important să menții oi atitudine pozitive, dar la fel de important este să fii conștientă de obstacolele realiste care se pot interpune între tine și țelurile tale. Nu este vorba de a crede că nimic nu va merge rău, ci mai degrabă de a considera că poți realiza ceea ce ți-ai propus, chiar dacă apar piedici.

Credință nestrămutată

Este important să crezi în obiectivele tale, dar este înțelept să rămâi în echilibru cu tine și cu lumea din jurul tău. Femeile care reușesc în viață iau în considerare atât aspectele pozitive, cât și punctele slabe, vulnerabile ale unei situații. Cu toate acestea, ele sunt convinse că vor putea obține ceea ce doresc, indiferent de deficite și slăbiciuni.

Generozitate interioară

Persoanele de succes sunt oameni care au grijă de cei din jurul lor, fie că este vorba de echipă, clienți sau familie. Fac din aceștia o prioritate. Femeile care reușesc în viață sunt, de cele mai multe ori darnice, lasă de la ele pentru a putea răspunde nevoilor celorlalți și sunt pe deplin satisfăcute atunci când sunt generoase.  

Respect mutual

Femeile de succes conștientizează suportul și impulsul pe care l-au primit din partea oamenilor din viața lor, simt gratitudine față de faptul de a fi fost motivate și sprijinite, fie de partenerul de viață, fie de vreun coleg sau altă persoană specială. Oamenii care au succes percep realmente că reușita este produsul unui act de echipă și nu își asumă meritele unei acțiuni la care au participat și alte persoane.

Capacitatea de a maximiza oportunitățile

Reușita presupune deschiderea de noi căi. De aceea, oamenii performanți sunt primii care înțeleg că succesul se leagă de crearea de rețele și de împărtășirea de cunoștințe și bune practici. A oferi altora ceea ce știi va face ca cei care te înconjoară să ducă mai departe succesul și să-l multiplice.

Gândire debordantă

Pentru a avea succes este nevoie să evoluezi continuu, să înveți permanent și să-ți asumi inclusiv eșecurile. Căci gândirea inovativă presupune experiment și eșec, învățare din greșeli și avansare pas cu pas, fiecare etapă aducând o cunoaștere în plus.

Curiozitate constantă

A fi cu adevărat performant într-un domeniu se asociază cu completarea continuă de cunoștințe și abilități. O astfel de creștere nu ar fi posibilă fără o curiozitate permanentă legată de lumea care ne înconjoară. La femeile care au reușit, curiozitatea merge mână în mână cu creativitatea și cu dezvoltarea interioară

femeia care reuseste

Concentrare pe obiectiv

Una dintre cheile principale ale succesului este pasiunea profesională. Femeile care iubesc ceea ce fac, au șanse mult mai mari să reușească în viață. Dar, pentru aceasta, au nevoie și de un mediu în care să fie susținute și încurajate să-și urmeze visele.

Surse foto: Istock, Pixabay

Articolul urmator
Povestea impresionantă a unei femei care a decis să lupte pentru viața ei! „Mi s-a spus că am cancer și am descoperit o forță interioară uriașă"
Povestea impresionantă a unei femei care a decis să lupte pentru viața ei! „Mi s-a spus că am cancer și am descoperit o forță interioară uriașă"
Cât de multe știi despre femeile care conduc lumea?
Incepe quiz
Cât de multe știi despre femeile care conduc lumea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (22)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.