10 curiozități despre gemeni pe care oricine trebuie să le știe

Redactor Alexa Galgau

Pe unele femei le încântă ideea de a avea gemeni, iar pe altele le intimidează puțin, pentru că își imaginează că sarcina va fi mai grea din acest motiv. Însă, când vin pe lume, ei aduc bucurie dublă părinților! Gemenii sunt fascinanți din multe puncte de vedere și trăiesc toată viața având o legătură foarte puternică unul cu celălalt, chiar și atunci când sunt separați la naștere.

Iată 10 curiozități despre gemeni pe care trebuie să le știi!

10 curiozități despre gemeni

1. Cea mai simplă metodă de a face distincția între doi gemeni este să te uiți la buricul fiecăruia. Acesta nu este influențat de gene, ci este o cicatrice lăsată de cordonul ombilical, după naștere. Chiar dacă doi oameni sunt gemeni, ei nu vor avea aceeași formă a buricului, dar nici aceleași amprente, pentru că ele sunt unice pentru fiecare persoană.

2. Există și cazuri rare în care gemenii nu au același tată. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă femeia face sex cu doi bărbați diferiți în timpul ovulației. Spermatozoizii proveniți de la cei doi bărbați vor fertiliza două ovule diferite și mama va ajunge astfel să aibă gemeni. Deși este foarte comun la câini și pisici, acest fenomen este foarte rar în cazul oamenilor.

3. În comparație cu anii '80, în prezent au crescut șansele de a da naștere la gemeni cu mai bine de 70%. O posibilă explicație pentru această creștere stranie este faptul că femeile aleg să aibă copii mult mai târziu în viață decât o făceau acum 30 de ani. O femeie care a trecut de 30-35 de ani are șanse mari de a aduce pe lume gemeni, în comparație cu o femeie care încă nu a împlinit 30 de ani.

4. Cei mai mulți gemeni își fac un limbaj doar al lor. Ceea ce pentru părinți sună doar a cuvinte stâlcite de copil intră, de fapt, în componența acestui limbaj special. În plus, gemenii se folosesc unul pe celălalt pentru a învăța mai repede să vorbească!

5. Există multe povești fascinante referitoare la viețile gemenilor, despre care se spune că ar avea o legătură mentală aparte. Se pare că mulți gemeni care au fost despărțiți la naștere au avut vieți foarte similare, coincidențele fiind cel puțin bizare: soți/soții cu același nume, același nume pentru copil, aceleași profesii sau chiar și aceleași boli. Este foarte interesant că, fără a avea vreo legătură unul cu celălalt, gemenii pot fi atât de similari nu doar fizic.

6. Dacă doi bărbați gemeni se căsătoresc cu două femei gemene, copiii lor ar fi veri din punct de vedere legal, dar, din punct de vedere genetic, ar fi frați/surori, din cauza faptului că materialul genetic cu care au fost concepuți este identic.

7. Există studii care atestă faptul că femeile care au gemeni trăiesc mai mult. Se crede că acestea ar fi mai sănătoase decât cele care dau naștere unui singur copil. Totodată, oamenii de știință sunt de părere că gemenii reprezintă o adaptare genetică pentru a duce mai departe genele mamei de două ori în aceeași sarcină.

8. Siamezii care sunt uniți în zona capului pot vedea unul prin ochii celuilalt și își pot auzi chiar și gândurile. Asta se întâmplă pentru că unii siamezi împart talamusul, acea parte a creierului care controlează senzațiile fizice și funcțiile motorii. Astfel, gemenii pot avea aceleași senzații simultan.

9. Corpul unei mame este cu adevărat miraculos, iar dovada este faptul că acesta se poate adapta la orice fel de nevoie a nou-născutului! În cazul gemenilor, mama trebuie să îi hrănească la câte un sân, situație în care laptele își schimbă temperatura, astfel încât să fie potrivit pentru fiecare geamăn. Cu alte cuvinte, laptele de la un sân poate să fie mai cald sau mai rece decât la celălalt, în funcție de nevoile bebelușilor.

10. Gemenii se pot naște la date diferite! Din cauza unor complicații (de pildă, dacă apa se rupe prematur), gemenii pot fi aduși pe lume chiar și la câteva săptămâni distanță. Recordul este de 87 de zile, adică aproape trei luni!

Tu știai aceste curiozități despre gemeni sau e prima oară când le citești?

Descoperă alte informații interesante despre gemeni, care te vor șoca!

Articolul urmator 9 reguli de etichetă pe care orice femeie care se respectă trebuie să le știe

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.