10 lucruri pe care nu le știați despre gin

10 lucruri pe care nu le știați despre gin

Redactor Divahair.ro

Este primăvară. Puneți acele spirite întunecate și grele în spatele dulapului de băuturi alcoolice și scoateți spiritul de primăvară: ginul. Servit în cocktailuri clasice ca Negroni sau simplu și răcoritor ca un Gin & Tonic, ginul se poate adapta oricărui profil de aromă care vi se potrivește cel mai bine. Această băutură aromatică poate fi perfectă pentru lunile mai calde, dar cât știți cu adevărat despre ea?

pahare cu gin

  1. Ginul își are originile în Olanda. Deși ginul pare a fi spiritul național al Angliei, băutura își are originea în Olanda. Englezii au descoperit „genever” în timp ce luptau în războiul de independență olandez din secolul al XVII-lea și au adus spiritul înapoi cu ei. Ginul în stil londonez pe care îl cunoaștem acum s-a născut 150 de ani mai târziu.
  2. Franciscus Sylvius ar putea fi creatorul ginului. Franciscus Sylvius, un medic olandez, a creat „genever” ca medicament în secolul al XVI-lea. Se credea că preparatul său de înaltă calitate îmbunătățește circulația și alte afecțiuni. În timpul războiului de independență olandez, acesta a fost dat soldaților și denumit „curaj olandez”.
  3. Gin & Tonic își are originile în India. În secolul al XIX-lea, britanicii au început să se mute în India după rebeliunea Sepoy din 1857 și, ulterior, popularitatea Gin & Tonic-ului a crescut. În eforturile de evitare a malariei, cererea de „apă tonică indiană” a crescut. Ginul a fost adăugat apei tonice pentru a masca amărăciunea.
  4. Gimletul s-a născut pentru a opri scorbutul. Pe vremuri, navigarea pe mare nu era pentru vacanțe relaxante și amenințarea bolilor fatale era proeminentă. Marina roială a amestecat ginul cu suc de lime pentru a preveni scorbutul, lipsa vitaminei C. Această băutură a fost cunoscută în curând sub numele de Gimlet.
  5. Despre „Ruina mamei”. În timp ce „genever” era denumit „curaj olandez”, ginul avea o poreclă mai întunecată, „ruina mamei”. Raționamentul din spatele pseudonimului variază, cu afirmațiile că, fiind ieftin, ginul era spiritul preferat în bordeluri și că spiritul induce avorturi.
  6. Spuneți nu ginului din cadă. Whisky-ul ar putea fura lumina reflectoarelor atunci când vine vorba de îmbibarea ilegală în timpul Prohibiției, dar ginul a fost la fel de popular, datorită a cât de ușor era de creat. Adesea fabricat în căzi de baie, acest tip de gin a fost creat prin amestecarea alcoolului ieftin cu arome precum sucul de ienupăr și uneori lăsat să fermenteze și să fie distilat chiar în cadă. Ginul din cadă nu era atât de curat pe cât ați putea crede; lipsa evidentă de reglementări a dus la multe boli și chiar la decese.
  7. Pasionații de gin nu sunt cine credeți. Credeți că britanicii beau cel mai mult gin? Mai gândiți-vă. Cu aproximativ 43% din piața globală a ginului, Filipinezii sunt cei mai mari consumatori ai acestei băuturi clare. Există chiar un cuvânt în tagalog pentru o sesiune de băut de gin, „Ginuman”.
  8. Ginul nu a fost făcut pentru a se bea simplu. Ginul din cadă a fost făcut pentru un scop specific, iar acest scop nu a fost să fie blând. Ginul fabricat în timpul Prohibiției era atât de intens, încât se simțea îngrozitor pe gât. Pentru a scăpa de senzația de ardere, spiritul a fost amestecat cu alte ingrediente și acesta e motivul pentru care multe cocktailuri clasice sunt făcute cu gin.
  9. Clasicul de care nu ați auzit niciodată: Gin Twist. Data viitoare când trebuie să vă dovediți cunoștințele despre gin, menționați acest fapt distractiv. În 1923, Gin Twist-ul era la modă. Menționată în mai multe romane, această băutură formată din gin, suc de lămâie, sirop simplu și apă fierbinte a fost Beyoncé-ul cocktailurilor - dacă Beyoncé ar fi fost chiar și mai faimoasă.
  10. Vă puteți face propriul gin. Gin este în esență o vodcă aromată pe care o puteți recrea acasă. Pentru a vă face propriul gin, tot ce trebuie e e să luați vodcă și să o infuzați cu fructe de ienupăr și alte condimente și plante botanice. Doar să nu o faceți în cadă, bine?
Articolul urmator
50 de citate despre libertate care te vor ajuta să o prețuiești mai mult
50 de citate despre libertate care te vor ajuta să o prețuiești mai mult
Ce spune oja pe care o folosesti despre tine?
Incepe quiz
Ce spune oja pe care o folosesti despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.