Nu Skin

10 lucruri pe care să nu le faci niciodată în viață, ca să fii fericit

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Fiecare definește fericirea în felul său. Dar, cu toții suntem de acord că este nevoie de anumite ingrediente, pentru a atinge starea de fericire. Sănătatea și iubirea persoanelor de lângă noi sunt lucruri esențiale, la care se adaugă sentimentul de împlinire ce vine din diferite domenii ale vieții, fie că este vorba de profesie sau de trăirea intensă a prezentului. Fericirea înseamnă să faci anumite acțiuni, pentru a atinge mulțumire și seninătate sufletească. Dar înseamnă, totodată și să nu faci unele lucruri care, pe termen lung, devin inamici înverșunați ai stării tale de bine.  Lista de lucruri pe care ar trebui să le eviți ca să fii fericit este, fără îndoială, mult mai lungă. Am ales însă 10 dintre acestea, care pot să-ți pună în pericol oricând starea de fericire.

1

1. Nu încerca niciodată să fumezi

Fumătorii spun că nu se pot lăsa de această ”plăcere”, care le aduce o stare de calm și satisfacție. Cu toții știm, însă, că a fuma înseamnă a te sinucide încetul cu încetul. Fumând, alegi, pur și simplu, să-ți ruinezi una dintre condițiile fundamentale ale fericirii: sănătatea. Așa că, dacă nu ai căzut încă pradă acestei satisfacții otrăvite, nu ai nici un motiv întemeiat să îmbrățișezi un astfel de viciu.

Sursa foto: Pixabay

2

2. Nu-ți ignora părinții

Părinții buni sunt o comoară pe care nu o vei avea mereu alături de tine. Pe lângă faptul că le datorezi imens, ei au fost prima ta sursă de afecțiune, poarta către lume și cei mai fervenți susținători ai tăi. Nu amâna niciodată telefoanele și vizitează-i cât de des poți, dacă nu vrei să ai regrete amarnice mai târziu.

Sursa foto: Pinterest

3

3. Nu lăsa pe nimeni să-ți controleze viața

Nu se spune degeaba ”Să fii stăpânul propriului destin!”.  Atâta timp cât permitem cuiva să ne controleze viața, ne aflăm într-o stare de dependență și imaturitate. A nu fi liber cu adevărat echivalează cu a fi profund nefericit. Oamenii te pot controla prin autoritatea lor, prin violență sau prin manipulare emoțională. Uneori, chiar și persoanele dragi încearcă să îți impună  ce să faci și cum să îți trăiești viața. Însă, dacă vrei să fii cu adevărat fericit, trebuie să fii artizanul propriului destin.

Sursa foto: Pinterest

4

4. Nu uita de sănătatea ta

Dacă ignori astăzi să ai grijă de tine, îți clădești singur temelia nefericirii de mai târziu. Sănătatea este cel mai de preț bun pentru că vine mână în mână cu putința de a te bucura. Un om în suferință nu mai simte satisfacție în nimic, nici măcar în timpul petrecut cu cei dragi. Dă atenție tuturor aspectelor sănătății tale, fizice, mentale și emoționale. A te simți bine este cea mai importantă investiție pentru viitor.

Sursa foto: Pinterest

Surse foto: IStock, Pixabay, Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta