Nu Skin

11 tipuri de oameni în care nu ar trebui să ai încredere

Redactor Andreea Baluteanu

Cu siguranţă te-a încercat cel puţin o dată în viaţă sentimentul neîncrederii absolute şi aparent fără motiv la adresa unei persoane. Fie ceva din comportamentul sau din cuvintele sale ţi-a aprins în faţa ochilor un mare semn de întrebare, fie intuiţia ţi-a şoptit să fugi cât te ţin picioarele şi să nu te mai opreşti până când nu pierzi persoana cu potenţial „suspicios” din vedere!

Descoperă mai jos câteva categorii de oameni care ne trezesc neîncrederea la prima vedere!

11 tipuri de oameni în care să nu ai încredere

 1. Cei care urăsc animalele. Deşi ne este greu să îi înţelegem chiar şi pe cei care nu se topesc instant la vederea celei de-a o mia imagini cu pisica noastră drăgălaşă, ne este practic imposibil să avem încredere în oamenii care afirmă cu detaşare că urăsc animalele. Preferăm să ne ţinem la distanţă! 2. Cei care nu zâmbesc niciodată. Cunoşti o persoană de cel puţin o săptămână şi nu ai perceput nici cea mai mică urmă de zâmbet pe faţa sa? Persoanele care râd din inimă sunt percepute ca fiind calde, empatice şi prietenoase, iar cele care au permanent o grimasă de nemulţumire pe faţă sunt principalele candidate la neîncrederea noastră!

 3. Cei care detestă serialul „Friends”. „Prietenii tăi” sunt echivalentul animalelor drăgălaşe pe teritoriul divertismentului. Este imposibil să nu fii vrăjită de aventurile amuzante ale lui Rachel, Phoebe, Monica, Ross, Chandler şi Joey, aşa că nu avem pic de încredere în oricine afirmă că a vizionat un episod din popularul serial şi nu a zâmbit nici măcar o dată!

 4. Cei care nu greşesc niciodată. Interlocutorul tău îţi povesteşte impasibil că a luat 10 pe linie la şcoală, că nu a cedat niciunei tentaţii şi că nu a lipsit nici măcar o dată de la sală? Nimeni nu te poate învinui dacă te retragi speriată, întrebându-te dacă ai fost răpită de extratereştri şi aruncată într-o lume rece, populată doar de specimene perfecte!

 5. Cei care nu au prieteni. Da, persoana din faţa ta ar putea număra pe degete câţiva colegi pe care nu urăşte să îi vadă dimineaţa, dar nu a întâlnit încă pe nimeni suficient de bun încât să îl poată numi prieten? „Arogantă” şi „antisocială” sunt primele cuvinte care ne vin în minte, iar pe restul ne simţim jenate să le rostim!

 6. Cei care nu au citit nicio carte în viaţa lor şi/sau care nu reuşesc să vadă un film fără să aţipească. Nu pretindem că prietenii noştri trebuie să fie nişte nişte „şoareci de bibliotecă” (deşi nu ne-ar deranja să avem parte de cele mai bune recomandări şi de cărţi gratis la dispoziţie) şi nici nu decidem includerea în cercul intim în funcţie de pasiunea pentru serialul nostru preferat, dar nu putem să avem încredere în oamenii care afirmă „cu mâna pe inima” că nu au citit niciodată vreo carte şi nici nu au vizionat vreun film în viaţa lor! 7. Stilistul care ne spune „eu ştiu mai bine”. De fapt, toţi oamenii care ne aruncă în faţă această odioasă propoziţie ne provoacă neîncredere. Mergi la coafor cu o idee perfectă de tunsoare, dar hairstylistul ţi-o respinge vehement, insistând să te tundă pixie pentru că „el ştie mai bine”şi neluând în seamă niciunul dintre protestele tale? Nu te putem învinovăţi dacă alegi să te ridici fulgerător de pe scaun şi să fugi cât vezi cu ochii!

 8. Cei cărora nu le place să facă cumpărături. Nu toate prietenele noastre sunt dependente de shopping şi cu siguranţă nu ne dorim ca iubitul să se ia la întrecere cu noi la colindatul prin malluri, dar persoanele care detestă să meargă la cumpărături (de haine, de bijuterii, de accesorii, de artă, de gadgeturi etc.) şi care nu tolerează nici achiziţiile online ne incită imediat neîncrederea.

 9. Cei care au o viaţă plină de împliniri. Da, adorăm oamenii fericiţi, mulţumiţi de viaţa lor, dar cei care nu par să fi cunoscut vreun eşec sunt rudele „suspicioase” ale oamenilor care nu au greşit nicicând. Dacă fiecare poveste de viaţă pe care o spune interlocutorul tău se concentrează pe realizările sale desăvârşite, ori te minte, ori s-a limitat mereu la zona de confort şi nu a încercat niciodată să îşi depăşească limitele. Ori e un robot aterizat direct din „Terminator”. În toate cele trei cazuri, este recomandat să nu ai încredere.

 10. Cei care nu au plâns la „Titanic”, la „Lista lui Schindler” sau la „Hachiko”. Filmele emoţionante, care ne provoacă un plâns cu suspine, sunt un barometru al sensibilităţii şi empatiei. Nu toată lumea trebuie să fie „,mişcată” de poveştile de dragoste romantice, dar, dacă nici marile tragedii ale umanităţii sau înduioşătoarele pelicule cu animale de companie loiale nu au impact asupra lor, nu ne vor câştiga prea uşor încrederea.

 11. Doctorul Google. Ştim că Google nu e nici pe departe o persoană, deşi mulţi preferă să îl tratează ca pe un prieten drag, care are răspunsul la orice întrebare. Toți ne-am expus cel puţin o dată simptomele în mediul online, sperând ca cel mai popular motor de căutare să ne ofere soluţia corectă fără a ne mai deplasa la înspăimântătorul cabinet al medicului, dar recunoaştem că ne-am plasat încrederea în locul nepotrivit.

Tu ce părere ai despre lista noastră? Ai încredere în oamenii de mai sus?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (35)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta