15 lucruri amuzante despre președinții americani

15 lucruri amuzante despre președinții americani

Redactor Alexa Galgau

Cei mai mulți oameni probabil știu să numească doar câțiva președinți americani și, dacă nu au studii de specialitate, nu știu foarte multe despre aceștia. Lăsând la o parte realizările lor politice, sunt multe informații interesante și amuzante pe care merită să le știi despre președinții americani, pentru amuzamentul și cultura ta generală.

Curiozități despre președinții americani

1. George Washington a avut o pasiune care i-a adus și succesul: producția de băuturi alcoolice. Se pare că președintele avea o distilerie în Mount Vermont, unde producea whiskey, brandy de mere și de piersici.

2. John Adams și Thomas Jefferson au fost prieteni apropiați, dar și rivali, așa cum se întâmplă adesea printre bărbații cu poziții importante în societate. Ultimele cuvinte ale lui Adams au fost „Thomas Jefferson a supraviețuit”, neștiind că prietenul său murise cu doar o oră în urmă. Ca o ironie a sorții, ambii președinți americani au murit tocmai pe 4 iulie, de Ziua Independenței.

3. Președintele american Andrew Jackson a fost implicat de-a lungul vieții sale în nu mai puțin de 100 de dueluri, cele mai multe având loc pentru a-i proteja onoarea soției sale. Se poate spune că a fost un bărbat destul de dur, acesta fiind împușcat în piept într-un duel din 1806 și primind un glonț în braț în timpul unei bătăi dintr-un bar, în 1813.

4. John Tyler a avut 15 copii, mai mulți decât oricare alt președinte american, iar doi dintre nepoții săi mai trăiesc și astăzi.

5. James Buchanan a fost unul dintre președinții americani cu inimă de aur. Cel mai puternic om din stat avea obiceiul de a cumpăra sclavi din Washington D.C. și de a le reda libertatea în Pennsylvania.

6. Un alt președinte cu hobby-uri neobișnuite a fost Abraham Lincoln, care se pare că a fost pasionat de wrestling. În tinerețe, președintele american era o adevărată vedetă în ring, având doar un meci pierdut din totalul de 300. Mai mult, el a ajuns cu distincții în Wrestling Wall of Fame și a fost considerat unul dintre cei mai remarcabili wrestleri ai vremii.

7. Ulysses S. Grant era un fumător împătimit și obișnuia să consume cel puțin 20 de trabucuri pe zi. După victoria militară de la Shiloh, Grant a primit circa 10.000 de trabucuri de la cetățeni. Deloc surprinzător, președintele american a murit de cancer în gât, în 1885.

8. Dintre toți președinții americani, Chester A. Arthur a fost cel mai atent la ținutele sale, fiind chiar supranumit „Arthur cel elegant”. A fost probabil singurul președinte cu nu mai puțin de 80 de perechi de pantaloni. Avea grijă să arate întotdeauna impecabil și avea o mulțime de admiratoare. În ultima sa zi ca președinte, patru femei s-au oferit să-i devină soții. 

9. Președintele William McKinley avea o superstiție bizară: dacă purta o garoafă roșie la costum, el era convins că va alunga ghinionul și îl va proteja de răufăcători. În mod ironic, în vreme ce saluta un grup de oameni în 1901, el a oferit garoafa unei fetițe, însă, la doar câteva secunde, a fost împușcat de un asasin și a murit opt zile mai târziu.

10. Theodore Roosevelt a fost împușcat în timpul unui discurs pe care l-a ținut în Milwaukee, într-o tentativă de asasinare. În loc să fie dus la spital, el a spus mulțimii: „Nu știu dacă vă dați seama că am fost împușcat. Vă dau cuvântul meu, nu îmi pasă deloc că am fost împușcat”. După aceea, a terminat discursul de 90 de minute, deși avea un glonț înfipt în piept. Chuck Norris ar fi invidios!

11. Din seria animalelor de companie care au trăit la Casa Albă, probabil cele care i-au aparținut fiului lui Herbert Hoover au fost cele mai neobișnuite. Acesta avea doi aligatori pe care, ocazional, îi lăsa liberi prin Casa Albă.

12. John F. Kennedy a fost un mare admirator al francizei James Bond. L-a cunoscut prima oară pe autorul cărților, Ian Fleming, la o cină, în 1960. Nu se știe exact ce au discutat cei doi, însă se speculează că ar fi împărtășit idei despre cum ar putea să îl elimine pe Fidel Castro.

13. Te-ai întrebat vreodată de ce Bill Clinton a avut atât de mult succes la femei? Se pare că fața lui este aproape perfect simetrică, iar acest lucru contribuie masiv la sex appeal-ul uman.

14. George W. Bush a avut în liceu o activitate care nu prea este populară printre băieți: a fost căpitanul echipei de majorete!

15. Președintele Barack Obama avea în liceu porecla „Barry O'Bomber”, datorită săriturii sale pe terenul de baschet, unde întotdeauna reușea să puncteze ca un adevărat sportiv de performanță.

Te-au amuzat aceste curiozități despre președinții americani?

 Sursa: mashable.com

Surse foto: history.com, pinterest.com, biography.com

Articolul urmator
Câteva lucruri pe care mi le amintesc când îmi este cel mai dor de tine
Câteva lucruri pe care mi le amintesc când îmi este cel mai dor de tine
Ce fel de porecla ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de porecla ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.