20 de imagini care arată adevărul crud despre lumea de azi

20 de imagini care arată adevărul crud despre lumea de azi

Lorena Teacă

Lumea s-a schimbat drastic de-a lungul timpului, motiv pentru care lumea de astăzi este complet diferită față de cea în care au trăit strămoșii noștri. Dacă acum 20 de ani pădurile erau bogate, pline de diferite specii de plante, astăzi ele sunt despădurite, tot mai golașe pe zi ce trece și tot mai sărace în specii.

Pe vremuri, tehnologia nu era atât de avansată, iar oamenii prețuiau mai mult timpul liber și întâlnirile cu cei dragi. Astăzi, lumea se concentrează asupra telefonului, uitând să mai împărtășească experiențe frumoase cu cei apropiați.

Iată lumea de astăzi în 20 de imagini mai mult decât grăitoare:

1. Tehnologia din timpul meselor

Înainte, cina reprezenta momentul zilei așteptat de toți, care aducea împreună toți membrii familiei, reprezenta ocazia perfectă pentru ca aceștia să-și împărtășească întâmplările de peste zi și, totodată, să pună țara la cale. Mai mult decât atât, aceștia își ofereau dragoste și atenție unul altuia, necondiționat. Astăzi, oamenii se așază la masă, spun „Poftă bună”, își cufundă ochii în telefoane și... duși au fost!

Oameni care stau la masă cu telefoanele în mâini

Sursa foto: Instagram

2. Dragostea modernă separă

Înainte, îndrăgostiții își făceau surprize, erau atenți unul cu celălalt și făceau tot posibilul să se vadă măcar 30 de minute pe zi. Cuplurile moderne, oricât de mult timp ar petrece împreună, tot au o prăpastie între ele. Chiar dacă telefoanele performante au extrem de multe avantaje, ți-l aduc mai aproape pe cel drag aflat la distanță, acestea ajung să facă și mult rău relațiilor interumane, furând tot mai mult din timpul pe care l-am fi petrecut cu cel drag sufletului. Împreună, dar separați - cam asta ar fi definiția relațiilor moderne, pe scurt.

Oameni care se iau în brațe și alții care stau cu ochii în telefon

Sursa foto: Instagram

3. Social media alimentează narcisismul

Tinerii din ziua de astăzi își fac poze în orice loc, în orice circumstanță, la orice oră și oricând au ocazia de a arăta lumii virtuale ce viață plină de evenimente au. Astfel, astăzi poți vedea la orice colț de stradă, fie că este vorba de clinici medicale sau de restaurante, persoane care se fotografiază și imortalizează orice moment, fie el important sau nu.

Femeie care se uită în sticla telefonului

Sursa foto: Instagram

4. E încă o lume a bărbaților

Da, asta încă se întâmplă. Bărbații sunt privilegiați și în societatea noastră, fiind considerați în continuare mult mai puternici, mai capabili și mai îndemânatici decât femeile.

Bărbat care aruncă mingea la coș și femeie care stă cu mingea-n mână

Sursa foto: Instagram

5. Nepăsarea e la ea acasă

Așa cum spuneam mai sus, tehnologia acaparează majoritatea timpului oamenilor, aceștia fiind mai interesați de ceea ce se întâmplă în social media și mult mai puțin empatici cu realitatea, cu ceea ce se întâmplă, câteodată, chiar sub nasul lor.

Băiat care stă cu telefonul în mână și altul care stă cu felia de pâine în mână

Sursa foto: Instagram

6. Slujba a devenit un coșmar

Înainte, munca nu era doar o modalitate de a câștiga bani pentru traiul zilnic. Oamenii zilelor noastre ajung să facă munci cu care nu au nici cea mai mică legătură, care nu le fac nicio plăcere. Astăzi, oamenii nu mai găsesc nicio plăcere în a merge la serviciu. Munca a devenit o corvoadă. Multora li se face rău și se enervează doar când se gândesc la locul lor de muncă. 

Bărbat care aleargă dintr-un grup de oameni

Sursa foto: Instagram

7. Exploatarea copiilor prin muncă

Toți copiii merită o copilărie frumoasă, dar nu toți au parte de ea. În vreme ce unii copii au parte de dragoste și de atenție și sunt răsfățați peste măsură de părinți și nu numai, alții sunt nevoiți să muncească, chiar și de la cele mai fragede vârste.

Copil care trage în spate un cărucior și un copil cu un trenuleț în mână

Sursa foto: Instagram

8. Relațiile extraconjugale sunt tot mai frecvente

Bărbații de astăzi nu mai cunosc definiția loialității și cad pradă cu ușurință tentației, uitând de soție și de copii. Familia nu mai este considerată sfântă ca înainte, cazurile de adulter și divorțurile fiind din ce mai în ce mai numeroase.

Doi copii și o femeie care se uită urât la un bărbat și o femeie care se iau în brațe

Sursa foto: Instagram

9. Rolurile se inversează

Cât ai copiii mici, le oferi tot ce-ți stă în putință. Dar, pe măsură ce îmbătrânești, dacă ești binecuvântat, rolurile se inversează și vei fi tu cel/cea care începe să primească daruri și grijă din partea acestora.

Un tată care oferă copilului o biciletă și o mașină și copilul care oferă tatălui un cărucior

Sursa foto: Instagram

10. Nimic din toate astea nu va mai conta

Majoritatea timpului ni-l petrecem cu telefonul în mână, pe Facebook, Instagram, într-o goană continuă după aprecierea necunoscuților și ignorând fix oamenii care contează cu adevărat pentru noi. Cu ce ne încălzesc acestea? Abia când ne vom apropia de finalul vieții vom realiza cât de inutile sunt toate acestea și cât de greșit ne-am trăit viața.

Pietre funerare inscriptionate cu like-uri

Sursa foto: Instagram

11. Adio, empatie!

Oamenii au început să nu mai fie empatici și buni cu cei din jurul lor, făcând abstracție de cei nevoiași și trăind în lumea lor roz și frumoasă. Nepăsarea a adus lumea într-un stadiu de degradare greu de descris și de învins.

Pictori care desenează peisaje și un om căzut în fața lor

Sursa foto: Instagram

12. Oamenii au devenit zombi

Nu ne mai trăim viețile bucurându-ne de tot ce ne înconjoară și unii de alții. Trăim mai mult în mediul online decât în realitate.

Oameni care arată ca niște zombi cu telefoanele în mână

Sursa foto: Instagram

13. Materialismul e în floare

Dragostea adevărată cu greu mai poate fi întâlnită, deoarece oamenii sunt tot mai materialiști și pun tot mai puțin preț pe caracter și valori.

Femeie care se sărută cu un om făcut din bani

Sursa foto: KizlarSoruyor

14. O familie unită ține copilul pe drumul cel bun

Părinții nu mai petrec timp, ca înainte, cu micuții lor. Tot mai mulți copii cresc cu cheia de gât și-și dezvoltă personalitatea în funcție de tipul anturajelor în care nimeresc și care sunt, din nefericire, care mai de care mai periculoase.

Băiat care trage de părinții lui pentru a nu cădea într-o groapă unde se află alți oameni

Sursa foto: JameJamOnline

15. Copiii sunt exploatați

Copiii sub 18 ani care își doresc să facă propriii bani după programul de la școală sunt exploatați, fiind puși să muncească din greu pentru câțiva lei. Angajatorii nu țin cont de vârstă sau de condiție fizică atunci când cer anumite lucruri.

Băiat cu ghiozdan în spate și băiat cu un sac în spate

Sursa foto: Instagram

16. Ar putea veni ziua aceasta?

Crezi că ar putea veni ziua în care extratereștrii să invadeze Pământul, iar oamenii să ajungă la zoo precum animalele din zilele noastre, care sunt admirate și fotografiate din spatele unui gard? Oamenii au început să creadă tot mai mult în viața de pe Marte, interesându-se tot mai mult de acest eveniment.

Oameni închiși la zoo fotografiați de extratereștri

Sursa foto: Instagram

17. Egalitatea dintre sexe

Egalitatea dintre sexe nu există, deoarece de cele mai multe ori dreptatea le revine bărbaților, doar pentru că aceștia sunt puternici. Femeile din zilele noastre sunt subestimate, nefiindu-le conștientizată adevărata valoare.

Un bărbat care vorbește mai mult decât o femeie

Sursa foto: Instagram

18. Dependența de mass-media

Mass-media provoacă dependență, cei mai mulți dintre oameni fiind conectați non-stop la informațiile transmise prin acest canal. În ciuda conștientizării nocivității acestora, oamenii continuă să acumuleze informațiile transmise.

Bărbat care a prins rădăcini în fotoliu

Sursa foto: Instagram

19. Postarea unei vieți perfecte

Astăzi, oamenii se pozează zâmbind, chiar și în cele mai crude momente din viață, doar pentru a atrage admirația celor din mediul online.

O femeie tristă care se pictează ca fiind fericită

Sursa foto: Instagram

20. Oamenii nu se mai bucură de zilele săptămânii

Din cauza faptului că de luni până vineri oamenii trebuie să meargă la serviciu, aceștia își doresc ca aceste zile să treacă mai repede, pentru a se bucura de zilele de weekend în care sunt liberi să facă ceea ce-și doresc. În acest mod, oamenii nu se mai bucură de viață, ci doar de zilele libere.

Femeie care aleargă pe zilele săptămânii

Sursa foto: Instagram

Surse foto: iStock, Instagram, JameJamOnline, KizlarSoruyor

Articolul urmator
„Metropolis” de Monica Ramirez: distopia în urma căreia faci pace cu lumea
„Metropolis” de Monica Ramirez: distopia în urma căreia faci pace cu lumea
Cum va arata sotul tau?
Incepe quiz
Cum va arata sotul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (17)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.