20 mesaje pe care să le trimiți de Sfinții Constantin și Elena

Redactor Alexa Galgau

Pe 21 mai sărbătorim doi sfinți foarte importanți ai ortodoxismului și, odată cu ei, pe toți cei care le poartă numele. Aproape două milioane de români își sărbătoresc onomastica pe 21 mai, așa că probabil ai și tu mulți prieteni care se numesc Constantin ori Elena sau poartă un nume derivat din acestea.

Iată câteva idei de mesaje pe care să le trimiți de Sfinții Constantin și Elena!

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena

Foarte mulți oameni își serbează onomastica pe 21 mai și este bine să știi care sunt prenumele derivate din numele Constantin și Elena:

Pentru Sfântul Constantin: Costea, Costache, Costin(a), Codin(a), Constanța, Constantina, Dinu, Dina, Tinu, Tina, Costel, Costi(că), Costaș, Tică, Ticu, Titel, Tanța.

Pentru Sfânta Elena: Elina, Eleni, Elenca, Ela, Eli, Eleonora, Helena, Helene, Helenca, Heleni, Helinca, Ilina, Ilinca, Ileana, Ilinuța, Leana, Lenuța, Lena, Leni, Lina, Nora, Nuța, Nuți.

Iată ce mesaje poți să le trimiți sărbătoriților:

1. „Dragă Elena/Constantin, fie ca această zi sfântă să îți aducă numai bucurii, iar fiecare zi din viața ta să fie o sărbătoare! La mulți ani!”

2. „Florile din luna mai să îţi aducă multă iubire în suflet, sănătate, admiraţia celor dragi şi multe dorinţe împlinite. La mulţi ani de ziua onomastică!”

3. „Dragă Elena, nu cred că există pe lume prietenă mai bună decât tine. Ești un adevărat model pentru mine și îți doresc să continui să rămâi o sursă de inspirație și dragoste, așa cum ești acum! La mulți ani!”

4. „Fie ca Sfinții Constantin și Elena să își reverse asupra ta protecția și bunăvoința lor și să te protejeze de tot ce e rău pe lume. La mulți ani!”

5. „Îți doresc ca întreaga ta viață să fie ca o zi de mai: însorită și plină de culori! Ești o persoană minunată, care merită tot ce e mai bun pe lume, dar mai ales iubire, pe care o oferi la rândul tău cu atâta generozitate. La mulți ani!”

6. „E sărbătoare mare azi, pentru că tu, cea mai bună prietenă a mea, te bucuri de onomastică. Așa că mă bucur şi eu cu tine şi îţi spun că voi fi mereu alături de tine!”

7. „Dragă Elena/Constantin, de ziua ta, sfinţii al căror nume îl porţi să îţi ocrotească paşii şi să îţi aducă zâmbetul pe buze! La mulţi ani!”

8. „Îţi urez la mulţi ani pentru că porţi acest nume şi fie ca sfântul al cărui nume îl porți să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.”

9. „La mulți ani cu ocazia zilei de nume! Să nu uiți că ești iubit/iubită, că vei avea mereu prieteni lângă tine și că... trebuie să le faci cinste cu această ocazie!”

10. „La mulţi ani! Sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!”

11. „Îți doresc ca fiecare zi să fie o sărbătoare și să simți mereu că ești iubită și apreciată! Sfinții Constantin și Elena să te ghideze pe calea fericirii și să îți aducă liniște în suflet! La mulți ani!”

12. „Este doar încă o zi ca oricare alta pentru alții, dar este cea mai frumoasă din tot anul pentru mine, căci este ziua ta! La mulţi ani, iubitule/iubito!”

13. „La mulţi ani și să ai parte de un ocean de sănătate, un munte de noroc și un camion cu bani!”

14. „Uneori, un zâmbet este tot ceea ce îți trebuie pentru a avea o zi mai frumoasă. Îți doresc să ai parte numai de zâmbete în viață și să nu apară niciodată tristețea pe chipul tău!”

15. „De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate. Să ți se îndeplinească toate dorințele. La mulți ani Constantin/Elena!”

16. „Câte flori minunate apar în luna mai - atâtea bucurii să ai în fiecare zi a vieții tale! La mulți ani, Elena/Constantin!”

17. „În sufletul tău să fie numai primăvară, numai luna mai, cea mai frumoasă a anului. Să îți fie sufletul mereu luminat și încălzit de iubire. Restul vine de la sine! La mulți ani!”

18. „Cu ocazia onomasticii, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!”

19. „Îți doresc ca inima ta să fie ca o grădină cu flori de mai, în care să sădești mereu noi și noi bucurii și să le hrănești cu dragoste - cel mai bun îngrășământ pentru suflet! La mulți ani!”

20. „Îţi doresc să ai parte de o zi de nume minunată și să știi că ești și vei fi mereu iubit/ă de toţi prietenii tăi. La mulți ani!”

Trimite celor dragi unul dintre aceste mesaje de Sfinții Constantin și Elena și vei aduce zâmbete pe buzele sărbătoriților!

Articolul urmator Când nu au voie femeile să intre în biserică: părintele Constantin Necula ne lămurește

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.