4 întrebări existențiale la care trebuie să te gândești

Luni, 01.08.2016
de Alexa Galgau
1. Cum ți-ai petrecut viața care ți-a fost dăruită?
Imaginea precedenta
Imaginea urmatoare

1. Cum ți-ai petrecut viața care ți-a fost dăruită?

Aceasta este, fără îndoială, cea mai importantă întrebare existențială pe care trebuie să ți-o adresezi. Ai folosit această viață pentru a evolua și a-i ajuta pe alții sau ai petrecut-o căutând plăceri diverse, trecătoare? Ai realizat ceva important sau ai pierdut mult timp, fără a profita de oportunitățile care ți s-au așternut în cale? Această întrebare te va ajuta să îți dai seama dacă ți-ai atins sau nu potențialul.

Dacă ar fi să îți evaluezi viața, cum ai stabili dacă existența ta a însemnat ceva sau nu? Cum ai putea să îți dai seama dacă viața pe care o duci este cea corectă? Mai devreme sau mai târziu, fiecare om ajunge în punctul în care simte nevoia să își cântărească existența. Există persoane care au o gândire mai filosofică și se analizează îndelung, dar și persoane care preferă să trăiască fără a analiza prea mult fiecare detaliu, însă cert este că toți am vrea să știm cam care este valoarea noastră ca oameni. De aceea, este bine să îți pui niște întrebări existențiale care să te ajute să faci acest lucru într-un mod cât mai obiectiv.

În fiecare lucrare filosofică sau religioasă, putem găsi astfel de întrebări pe care să ni le punem pentru a ne da seama dacă ne atingem sau nu potențialul și dacă ne îndeplinim menirea pe Pământ. Întrebările existențiale de mai sus sunt extrase din Coran și te vor face să îți dai seama de câteva lucruri esențiale despre viața ta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!