42 citate despre trădarea în dragoste

42 citate despre trădarea în dragoste

Redactor Raluca Margean

Atunci când ești trădat de persoana pe care o iubești, durerea și sentimentul de dezamăgire sunt extrem de puternice. Trădarea în dragoste este unul dintre cele mai dureroase lucruri pe care le poți experimenta vreodată, însă poate fi și o lecție de viață. Poate că acesta este un semn că ar trebui să fii mai atentă la persoanele din jurul tău și că nu ar trebui să oferi încrederea ta prea ușor. Câteodată ne lăsăm duse de val, dând prioritate sentimentelor care ne copleșesc și, din acest motiv, refuzăm să vedem cine este cu adevărat persoana din fața noastră. Chiar și așa, este bine să-ți exprimi sentimentele rănite, iar pentru asta am adunat în acest articol mai multe citate despre trădarea în dragoste și replici pentru trădători, care să te ajute să depășești momentele dificile.

Femeie tristă

12 citate celebre despre trădarea în dragoste

Într-o lume în care interesele personale, egoismul și lăcomia sunt tot mai prezente, este din ce în ce mai greu să găsești oameni în care să ai încredere deplină. Iată un top al citatelor celebre  despre trădarea în dragoste care exprimă cel mai bine cum se simte o persoană a cărei încredere a fost zdruncinată:

1. ”Să fii trădat în dragoste este ca și cum ai fi lăsat singur în deșert la amurg, fără apă sau căldură. Ai gura uscată și ți se va sparge. Ți s-au curs toate lacrimile și ai rămas gol pe dinăuntru.” – Anna Godbersen (scriitoare)

2. ”Trădarea poate fi extrem de dureroasă, dar depinde de tine dacă lași acea durere să te rănească definitiv.” – Emily V. Gordon (scriitoare)

3. ”Dragostea crește acolo unde este sădită încrederea, iar dragostea moare atunci când încrederea este trădată”- Anonim

4. ”Când realizezi că ai fost profund trădat, prima dată vei simți frică. Apoi furie și frustrare. Iar în final, dezamăgire și deziluzie.” – José N. Harris (autor)

5. ”Cred că dacă oamenii ar putea intra în pielea unei persoane care a fost trădată de iubirea vieții lor și ar simți agonia pe care o provoacă trădarea în dragoste, nimeni nu ar mai avea suflet să provoace cuiva atât de multă durere.”- Anonim 

6. ”Încrederea este ca o bijuterie prețioasă de care trebuie să ai grijă întotdeauna. Odată spartă, ea nu va mai arăta niciodată la fel.”- Anonim

7. ”Trădarea nu-ți frânge doar inima, ci îți întunecă și sufletul. Nu vei uita niciodată durerea, aceasta va rămâne întotdeauna în adâncul minții tale.”

8. ”Unii oameni sunt dispuși să trădeze ani de prietenie doar pentru a fi o secundă în lumina reflectoarelor.” - Lauren Conrad (prezentatoare americană de televiziune)

9. ”Înjunghie corpul și acesta se va vindeca, dar rănește inima și rana va dura o viață întreagă”. - Mineko Iwasaki (femeie de afaceri japoneză, autoare și fostă geishă)

10. ”Iubește pe toată lumea, ai încredere în doar câțiva și nu trăda pe nimeni”- William Shakespeare

11. ”Trădarea nu este niciodată ușor de gestionat și nu există nicio modalitate corectă de a o accepta.”– Christine Feehan(autoare americană de romane de dragoste, paranormal și fiction)

12. ”Cel mai trist lucru despre trădare este că nu vine niciodată de la dușmanii tăi, ci de la cei pe care-i iubești cel mai mult.” – Anonim

Desen digital cu inimă frântă

8 citate înțelepte despre trădarea în dragoste

Trădarea poate veni nu doar de la persoana cu care ai o relație romantică, ci și de la prieteni. Iată mai jos câteva citate despre trădarea în dragoste venită din partea atât a persoanei iubită, cât și a prietenilor:

13. ”Când trădezi pe cineva, te trădezi și pe tine.”- Isaac Bashevis Singer (scriitor evreu american)

14. „Așa a început necinstea și trădarea, nu în mari minciuni, ci în mici secrete.” — Amy Tan (scriitoare)

15. ”Persoana pe care o iubești ar trebui să fie lângă tine atunci când plângi, nu să fie motivul pentru care plângi”.-Anonim

16. ”Cu cât ai mai puțini prieteni, cu atât șansele de a fi trădat sunt mai mici”.-Tupac Shakur (rapper american)

17. ”Mai bine să fii pălmuit de un dușman, decât să fii înjunghiat pe la spate de un prieten”.-Anonim

18. ”Cei mai mulți oameni trădează deoarece se concentrează mai mult asupra a ceea ce nu au, decât asupra a ceea ce au deja.”

19. „Viața m-a învățat că nu poți controla loialitatea cuiva. Indiferent cât de bun ești cu ei, nu înseamnă că ei te vor trata la fel. Indiferent cât de mult înseamnă pentru tine, nu înseamnă că te vor aprecia la fel. Uneori, oamenii pe care îi iubești cel mai mult se dovedesc a fi oamenii în care poți avea cea mai puțină încredere.” – Trent Shalton (fost jucător de fotbal american)

20. ”Nu suntem niciodată atât de vulnerabili ca atunci când avem încredere în cineva – dar, paradoxal, dacă nu putem avea încredere, nici nu putem găsi dragoste sau bucurie. - Walter Anderson (pictor și scriitor american)

13 replici pentru trădători

Nimic nu este mai dureros decât să afli într-o bună zi că persoana pe care ai iubit-o cel mai mult te-a trădat. Pe lângă citatele despre trădarea în dragoste prezentate mai sus, am adunat pentru tine și câteva replici pe care să le folosești pentru trădători. Fie că vrei să le spui în față sau să le postezi pe rețelele de socializare, aceste cuvinte te pot ajuta să te descarci sufletește.

Desen cu inimă ruptă în bucăți

21. ”Când cineva te trădează, este o reflectare a caracterului său, nu al tău”.

22. ”Trădarea în dragoste este strict legată de lipsa de inteligență, nesiguranță, stimă de sine scăzută și un sentiment general de nefericire față de propria viață.

23. ”Nu te-am iubit pe tine, am iubit persoana care pretindeai că ești.”

24. ”Nu plâng din cauza ta; nu meriti. Plâng pentru că am descoperit cine ești tu cu adevărat.”

25. ”Dacă o fată îți fură vreodată bărbatul, nu există o răzbunare mai bună decât să o lași să-l țină. Bărbații adevărați... nu pot fi furați.”

26. ”Sunt multe lucruri pe care le poți spune despre mine. Dar eu nu ți-aș face niciodată ce mi-ai făcut tu mie, iar asta spune multe.”-Jessica Katoff

27. ”Uneori, persoana pentru care ai sta în fața gloaelor se află chiar în spatele trăgaciului.” – Taylor Swift

28. ”Cea mai bună răzbunare pentru trădarea în dragoste este să-ți vezi mai departe de viață și să fii fericită.”

29. ”Sper ca viața să te plesnească peste față în locul meu”.

30. ”Dragul meu prieten cu două fețe, nu pot să mă hotărăsc ce față a ta să o pălmuiesc mai întâi.

31. ”Nu-ți pare rău că m-ai trădat. Îți pare rău că te-am prins. Asta spune totul despre tine.”

32. ”Sunt mândră de inima mea. A fost înjunghiată, ruptă și strivită, dar cumva încă funcționează.

33. ”Am încercat să fac tot posibilul pentru a fi împreună, dar tu erai prea ocupat să ții secrete față de mine.”

Ce spunea Voltaire despre iubire și trădare în dragoste?

Voltaire a trăit între 1694-1778 și a fost un mare filozof și scriitor francez. De-a lungul întregii sale vieți, a fost un apărător al libertății civile, susținând dreptul la liberă exprimare. Opera sa literară vastă include poezii, eseuri, romane, documentație istorică, cercetări științifice și multe altele. Mai jos este o compilație a celor mai faimoase citate despre iubire și trădare în dragoste ale lui Voltaire. Dacă vrei să citești mai multe replici înțelepte ale faimosului filozof, găsești pe site-ul goodreads.com.

34. ”Un bărbat iubit de o femeie frumoasă va scăpa mereu din necaz.”

35. ”Iubirea este o pânză pictată de Natură și brodată de imaginație.”

36. ”Nu dragostea ar trebui descrisă ca oarbă, ci iubirea de sine.”

37. ”Orice ai face, zdrobește lucrul infam și iubește pe cei care te iubesc.”

38. ”Dragostea are trăsături care străpung toate inimile, poartă un bandaj care ascunde defectele celor dragi. Are aripi, vine repede și zboară la fel.”

39. ”Schimbă totul, cu excepția iubirilor tale.” 

40. ”Unii oameni folosesc cuvintele doar pentru a-și ascunde gândurile.”

41. ”Inima are rațiunile sale pe care Rațiunea nu le înțelege.”

42. ”Paradisul a fost făcut pentru inimile tandre; Iadul pentru inimile fără dragoste”.

Așadar, încrederea este principiul fundamental al oricărei relații și, atunci când încrederea este trădată, nimic nu mai funcționează. Unul dintre cele mai devastatoare momente din viața ta poate fi atunci când descoperi că ai fost trădată de persoana pe care ai iubit-o cel mai mult. Cu toate acestea, este important să treci peste această durere imensă și să înveți să mergi mai departe, deoarece înseamnă că persoana respectivă nu a fost demnă de iubirea ta. Folosește aceste cuvinte înțelepte despre iubire și citate despre trădarea în dragoste pentru a depăși momentele grele cu care te confrunți acum din cauza unor oameni perfizi!

Surse foto: Pixabay.com

Articolul urmator
50 de citate despre libertate care te vor ajuta să o prețuiești mai mult
50 de citate despre libertate care te vor ajuta să o prețuiești mai mult
Cat noroc ai in dragoste?
Incepe quiz
Cat noroc ai in dragoste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.