5 cărti ideale de citit la o ceașcă de ceai

Redactor Divahair.ro

Serile de februarie sunt reci și întunecoase, așa că activitățile pe care le poți face sunt limitate, într-o oarecare măsură, de vremea și temperaturile de afară. Printre ideile de cum să-ți petreci timpul în casă, într-o manieră cât mai plăcută și relaxantă, se număra cititul.  

Poate fi o variantă ideală pentru cei cărora le place să stea cât mai confortabil pe canapea, cu o ceașcă de ceai sau ciocolată caldă alături. De aceea am pregătit 5 recomandări de cărți potrivite cu această ocazie și pe care le găsiți pe Libris.ro, una dintre cele mai mari librării online din România.

Femeia din Orient Express - Lindsay Jayne Ashford

Fanii romanelor polițiste scrise de Agatha Christie vor îndrăgi această carte cu siguranță. Unul dintre motive ar fi că principalul personaj este chiar faimoasa scriitoare care pornește într-o călătorie plină de secrete și mistere.  

Un alt motiv ar fi că Lindsay Jayne Ashford păstrează o atmosferă de suspans și mizează pe complexitate emoțională. “Femeia din Orient Express” pune sub lupă legăturile dintre femei și puterea secretelor.

Minunea - R.J. Palacio

“Minunea” prezintă o poveste desprinsă din realitatea copiilor care suferă de o teribilă diformitate facială. Scriitorul pornește de la valori precum curaj, bunătate, integrare și acceptare pentru a scrie despre un băiețel cu o înfățișare mai altfel, care încearcă să se integreze la școală și să-și facă prieteni. 

Lectura este una emoționantă, dar scrisă cu sensibilitate și umor. Ne demonstrează că lucrurile cele mai importante nu se văd, ci se simt, iar diformitățile faciale nu ascund personalități urâte, ci dimpotrivă.

Eu sunt Malala - Malala Yousafzai si Christina Lamb

Ne place să citim despre luptele și reușitele altora, pentru că ne motivează să fim mai buni și pozitivi în viața de zi cu zi. Iar dacă descoperi povestea fetei curajoase, pe nume Malala, care a luptat pentru dreptul ei la educație într-un spațiu dominat de terorism, vei fi cuprins de credința în puterea oamenilor de a schimba lumea.

Deși a fost împușcată de talibani pentru că a refuzat să tacă, aceasta este un simbol al protestelor pașnice și cea mai tânără persoană nominalizată vreodată la Premiul Nobel pentru Pace. În această carte își spune povestea, dar oferă și motivație persoanelor care vor să producă schimbări în bine.

Imparatul mustelor - William Golding

Devenit un clasic al secolului XX, românul “Impăratul muștelor” continuă să aibă ecou incredibil, așa cum rar întâlnești în literatura universală. Gândită sub formă unei parabole, cartea ne oferă un răspuns deopotrivă crud și realist la întrebarea… Este libertatea absolută calea spre paradis? 

Poate fi o lectură ideală pentru cei care iubesc filosofia și obișnuiesc să caute un mesaj profund în orice eveniment sau înșiruire de fapte. Nu de puține ori, lumea construită în carte își găsește locul și în cotidianul obișnuit.

Memoriile unei gheișe - Arthur Golden

Poate una dintre cele mai apreciate cărți la nivel mondial, tradusă în peste 35 de limbi și vândută în peste 4 milioane de exemplu, “Memoriile unei gheișe” te duce într-o lume dispărută și exotică.

Cartea este ideală pentru cei fascinați de tradițiile japoneze, datorită părții istorice și ritualurilor, dar și pentru cei care vor să descopere tranziția de la fată simplă la o femeie puternică și rafinată. Gheișa ajunge să stăpânească destine, să dețină secrete și să contruiasca un imperiu al erotismului ritualic. 

Articolul urmator Cum poți vinde o bibliotecă întreagă de cărți într-o singură zi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.