5 greșeli de evitat când îți planifici o vacanță de câteva zile în afara țării

5 greșeli de evitat când îți planifici o vacanță de câteva zile în afara țării

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Concediile de trei sau patru zile, cu weekend inclus, pot fi momente excelente pentru a vizita una dintre capitalele Europene sau marile orașe de pe continent, pentru a te bucura de experiențe inedite și de a te deconecta de rutina săptămânală, dominată de problemele de acasă și cele de la birou. Cum de multe ori astfel de mini-vacanțe apar întâmplător, fie prin descoperirea unor oferte excelente la biletele de avion, fie prin decizii impulsive, de moment, este important să fii atentă în privința organizării pentru ca zilele tale libere să nu devină un eșec obositor și costisitor.

Cuplu de prietene in vacanta

5 greșeli de evitat când îți planifici o vacanță de câteva zile în afara țării:

  1. Nu îți faci un plan foarte clar

Dacă vorbim despre o vacanță de cel mult patru zile, atunci este obligatoriu să îți pui la punct un itinerariu de călătorie extrem de strict. Nu te speria când auzi termenul „strict”, pentru că va fi o alegere care te va ajuta să te relaxezi mult mai mult decât ai crede. Mai ales atunci când călătorești într-un loc pe care nu l-ai mai văzut, vei dori să acoperi distanțe cât mai mari și să atingi obiective cât mai multe și spectaculoase. În aceste condiții, este important să îți faci un calendar zilnic de obiective de vizitat, ore la care deschid, prețurile la intrare, restaurante în care poți mânca bine și la un preț decent pentru bugetul tău și alte locuri speciale pe care nu ar trebui să le ratezi. Este indicat să le împarți pe toate pe zone și să identifici chiar și mijloacele de transport în comun care te pot ajuta să mai scutești din timp, acolo unde este posibil. Fără un plan foarte clar, riști să umbli mult fără o direcție clară și să ratezi o bună parte dintre locurile extraordinare din zona respectivă.

  1. Bagajul e nepotrivit

Când vorbim despre bagajul nepotrivit nu ne referim numai la alegerea hainelor pentru concediu, ci și la modul în care alegi să le iei după tine. Dacă știi că vei merge mult pe jos, evită să călătorești precum în concediile mari din timpul anului, cu valiza după tine, și alege un rucsac în care poți lua strictul necesar pentru cele câteva zile de vacanță, pe care îl vei putea lua cu tine fără probleme, chiar și atunci când vei avea de acoperit distanțe mai mari.

  1. Iei încălțămintea greșită

Și pentru că am vorbit despre drumurile lungi pe jos între obiective, ar fi necesar ca înainte de a pleca să verifici pe internet locul pe care îl vei vizita, ca să știi dacă vei merge pe drumuri accidentate, pe drumuri asfaltate sau pe porțiuni mari de piatră cubică. Dacă mergi într-o vacanță urbană, e posibil ca piatra cubică să reprezinte un adevărat coșmar pentru tine dacă ai ales să porți tocuri. Ia-ți cei mai confortabili pantofi sau adidași pentru drumurile lungi pe jos și bucură-te din plin de noua destinație.

  1. Uiți de rezervări

Un restaurant special, o atracție turistică majoră un muzeu important sau orice altă activitate de acest fel care atrage atenția tuturor ar trebui rezolvată din timp printr-o rezervare. Riscul nu este neapărat de a nu mai prinde locuri libere, ci mai degrabă de a sta la cozi interminabile până să intri. Cum scopul tău este de a vizita cât mai multe obiective într-un timp cât mai scurt, acest lucru nu te va ajuta deloc.

  1. Subestimezi bugetul necesar

Oricare ar fi bugetul calculat de tine acasă, asigură-te că ai măcar cu 30% mai mulți bani în portofel sau măcar pe un card. De cele mai multe ori nu vei lua în calcul gustările de pe stradă, suvenirurile și unele taxe sau bilete pe care le vei lua în tentativa de a vedea cât mai multe locuri. Ar fi și păcat să nu poți să te bucuri de vacanță, pentru că nu ți-ai calculat bine bugetul. Iar dacă se întâmplă să rămâi cu bani după această excursie, nu e nicio problemă, pentru că pot fi folosiți pentru următoarea evadare într-o destinație specială.

Surse foto: Shutterstock

Articolul urmator
Ce să pui sub pernă când dormi ca să te îmbogățești
Ce să pui sub pernă când dormi ca să te îmbogățești
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.