5 motive pentru care te simți mai bine atunci când ieși la cumpărături

5 motive pentru care te simți mai bine atunci când ieși la cumpărături

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Ai auzit-o în multe locuri, poate ai și citit-o peste tot și în mod cert prietenele tale au spus-o în repetate rânduri: să mergi la shopping poate fi cea mai bună terapie atunci când ai nevoie să te deconectezi puțin. Stresul de la muncă, din viața personală, anxietatea, nervii și problemele care nu trebuie rezolvate de urgență pot avea un mic medicament în orele petrecute cu ochii în vitrine, chiar dacă nu stai să cumperi tot ce vezi. De cele mai multe ori, ai nevoie de o pauză de relaxare înainte să iei decizii importante, iar ritualul oferit de shopping poate fi foarte sănătos, atât timp cât știi să fii temperată și să nu te arunci la mai mult decât poate suporta portofelul. Așa că, data viitoare când vei vedea acel ceas elegant pe care ți-l dorești și nu știi dacă să ți-l iei sau nu, îți oferim noi câteva motive care te-ar putea ajuta să iei decizia corectă.

5 motive pentru care te simți mai bine atunci când ieși la cumpărături:

1. Te va ajuta să te deconectezi

Poate că sună contraintuitiv, dar una dintre cele mai simple metode să găsești cele mai bune răspunsuri pentru problemele tale este să nu te gândești non-stop la ele. O sesiune de shopping poate fi calea perfectă pentru deconectarea de factorii care îți provoacă mult stres și să te gândești la lucrurile care îți plac și pe care le dorești. Știm că așa pare că ai ignora problemele, însă este doar o pauză pe care ți-o oferi și de care mintea ta are nevoie.

2. Te ajută să îți recapeți încrederea în tine

Un ceas superb, o rochie care vine perfect pe tine și o pereche de pantofi noi - trei lucruri simple care, dincolo de partea estetică, te vor ajuta ca pentru o perioadă să te simți, la rândul tău, o persoană nouă. Acest aer proaspăt se traduce prin mai multă încredere în tine, un element-cheie pentru orice decizie importantă ai avea de luat mai departe în viața ta.

3. Poți să reintri în control

Când te simți stresată și sub presiune, unul dintre elementele despre care ai impresia că le pierzi este controlul, că nu mai ai puterea de a lua decizii, că lucrurile nu mai sunt la îndemâna ta. Obiceiul de a merge la cumpărături, din vitrină în vitrină, încercând haine noi, un parfum nou sau câteva accesorii vestimentare pe care ți le dorești poate fi modul perfect prin care poți reintra în controlul deciziilor tale, unde știi ce vrei și acționezi în consecință.

4. Petreci timp plăcut alături de persoanele dragi din viața ta

Sunt persoane care preferă să meargă singure la cumpărături, dar și altele care aleg tot timpul compania celor dragi. Poți merge cu mama ta la o sesiune de shopping, să-i arăți ultimele colecții de haine de primăvară-vară, poți să ieși cu o colegă de birou sau o prietenă pe care nu mai apuci să o vezi atât de des cât ți-ai dori din cauza programului încărcat pe care îl aveți. Nici nu mai contează dacă vei găsi sau nu ceva să-ți placă, pentru că timpul petrecut în acest fel va fi de cea mai bună calitate.

5. Simți că te răsplătești

Muncești mult, petreci multe ore la birou, departe uneori de pasiunile tale sau de oamenii la care ții. Aceste lucruri, chiar dacă reprezintă un sacrificiu asumat, se pot aduna în timp, provocând stres, anxietate și multă nemulțumire. Este adevărat că nu muncești ca să îți cumperi haine, însă o răsplată din când în când poate fi bine-venită.

Articolul urmator
De ce nu este bine să îi urezi cuiva „Mult noroc!”. Ce portal al răului deschizi când folosești această urare
De ce nu este bine să îi urezi cuiva „Mult noroc!”. Ce portal al răului deschizi când folosești această urare
Cat de bine te descurci la cumparaturi?
Incepe quiz
Cat de bine te descurci la cumparaturi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.