Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

6 lucruri pentru care ar trebui să te ierți o dată pentru totdeauna

Luni, 28.10.2019

Adesea, greșelile trecutului ne urmăresc și nu ne dau pace, ținându-ne într-o stare de perpetuă suferință. „Aș fi putut să fac altfel!”, „De ce nu m-am gândit?”, „Cât aș vrea să dau timpul înapoi!” - astfel de gânduri ne bântuie ziua și ne trezesc în miez de noapte.

Vina este cel mai crud demon, care poate transforma într-un iad momentele minunate ale vieții, indiferent cât de mult suntem iubiți și câte daruri primim de la destin. Iată de ce, pentru binele nostru și al celor dragi, trebuie să învățăm să ne iertăm o dată pentru totdeauna și să ne eliberăm sufletul din capcana suferinței.

Nu trebuie să uităm că toate lucrurile pe care credem că le-am greșit cândva sunt ceea ce puteam face mai bine la acel moment, cu mintea și inima de atunci. Iertarea are puterea de a te elibera de o lume de durere, frică, întuneric și disperare. Când te ierți, faci o călătorie vindecătoare de la ura de sine către iubirea de sine. Și treci de la întunericul absolut la puterea de a deveni lumina propriei vieți.

maini si pasari

Iată care sunt cele 6 lucruri cu care trebuie să începi practica iertării de sine!

Iartă-te că nu te-ai acceptat complet

Nu are rost să privești înapoi cu regret la toate acele momente în care, din lipsă de iubire de sine, te-ai respins, abuzat sau maltratat. Nu este nevoie să te învinovățești pentru că nu ai știut să te iubești și să te accepți, pentru că nimeni nu te-a învățat să faci asta. Au fost niște momente întunecate și dureroase, fără îndoială. Dar a sosit clipa să le lași în urma ta. A sosit acel moment de eliberare a durerii, de renunțare la luptă, la vină și amintiri dureroase, precum și de regăsire a păcii interioare.

Iartă-te că ai căutat mereu aprobarea unor persoane nepotrivite

Facem ceea ce suntem învățați să facem de către părinți, de către prieteni, de către persoanele semnificative din jurul nostru. Și toți am învățat să căutăm aprobarea în lumea exterioară, în loc să privim în sufletul nostru. Cum poți să te învinovățești că ai căutat dragoste și apreciere în locuri greșite, atunci când asta ai fost învățat să faci? Cum poți fi supărat pentru că nu ți-ai dat seama că principala dragoste pe care trebuie s-o primești este iubirea de sine? Nu este vina ta și nu este nici vina altcuiva. Așa a fost să fie în acel moment, când emoțiile și înțelegerea nu erau încă mature.

Dar acum a sosit vremea să te eliberezi de toate acele minciuni și iluzii. A sosit timpul să te ierți pentru că ai gândit că ai nevoie de dragostea și aprobarea celorlalte persoane ca să te simți întreg, validat, demn. Abia acum înțelegi că singura aprobare de care ai nevoie este în tine, iar cei care te iubesc îți pot confirma acest lucru.

Iartă-te fiindcă ai crezut că ceea ce poți face nu este suficient de bine

În fiecare moment, cineva ne reamintește că ceea ce suntem sau ceea ce facem nu este suficient – nu suntem suficient de frumoși, de deștepți, de educați, de iubiți și așa mai departe... Întotdeauna pare să existe mai mult de  făcut și mai mult de dobândit pentru a deveni întregi. Ni se spune minciună după minciună și, în inocența și naivitatea noastră, credem în fiecare dintre aceste minciuni. Dar nu este nevoie să continui să crezi în aceste minciuni. Nu mai este nevoie să îți umpli inima de tristețe. Privește în interiorul tău și realizează-ți perfecțiunea.  Apoi iartă-te pentru că ai gândit: Eu nu sunt suficient.

Iartă-te pentru erorile din trecut

A fi om înseamnă a face greșeli și a avea eșecuri. Dar, dacă înveți din greșelile tale, ele nu mai pot fi numite greșeli, ci mai degrabă lecții valoroase de viață. Iartă-te pentru greșelile tale din trecut, pentru că nu ai știut sau nu ai putut să faci lucrurile mai bine. Și iartă lumea pentru că este atât de aspră cu tine uneori. Eliberează-te de toată greutatea, de vină, de mânie și de resentimente și permite iertării să îți transforme toate rănile în înțelepciune și toate durerile în bucurie.

Iartă-te pentru toate criticile pe care ți le-ai adus și pentru felul în care te-ai judecat și i-ai judecat pe ceilalți

În acele momente întunecate, când ne simțim pierduți, nevrednici, neiubiți și nefericiți, avem tendința de a judeca totul cu asprime, pe noi înșine și viețile noastre, pe cei din jurul nostru, găsind greșeli și văzând ce este mai rău. Când suntem în război cu noi înșine, suntem în război cu întreaga lume. Dar nu este nevoie să rămâi în război. Prin iertare, poți vindeca părțile din tine care s-au simțit cândva îndurerate. Și poți trece de la a judeca - lumea și pe tine însuți - la a iubi cu adevărat.

Iartă-te că renunți temporar la speranțele, visurile și obiectivele tale

libertate

Când lucrurile nu merg așa cum a fost planificat, când durerea cântărește atât de tare încât nu mai poți suporta să trăiești o altă zi, când lumea pare să se întoarcă împotriva ta, renunți pur și simplu la toate. Renunți la tine. Renunți la visurile tale. Renunți la sănătatea ta. Te prăbușești, te doare și nu mai dorești să te întorci, nici să continui să mergi pe aceeași cale care ți-a adus atâta durere. Dar trebuie să o faci, până la urmă, pentru că visurile tale te cheamă, iar viața cere să fie trăită. A rezista acestei tensiuni nu va face altceva decât să îți provoace și mai multă durere. Iartă-te pentru că ai gândit că poți renunța la speranțele și visurile tale. Și îndrăznește să îți reconstruiești viața și să o faci uimitoare.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. 5 semne că în curând vă veți apropia sufletele (12567 vizite)
  2. Când vom putea merge din nou la concerte, festivaluri, spectacole și meciuri de fotbal? Răspunsul te va șoca! (4450 vizite)
  3. Stați în case! Închiderea zonelor roșii funcționează: niciun caz nou în Codogno, orășelul italian de unde s-a răspândit coronavirusul în Europa! (3141 vizite)
  4. Ce nu face un tată pentru copilul său! Acest bărbat a inventat o capsulă anti-COVID-19, pentru a-și proteja puiul de virusul ucigaș (2035 vizite)
  5. Veste incredibilă: ce se întâmplă cu pensiile românilor, în plină pandemie de coronavirus (1611 vizite)
  1. Top 10 feluri în care poți să cheltuiești mai puțin în vremuri de criză (nota 5)
  2. 5 semne că în curând vă veți apropia sufletele (nota 4.8)
  3. ANPC: Cum să îți faci cumpărăturile la magazin în siguranță, ca să nu duci coronavirus acasă (nota 4.6)
  4. Când vom putea merge din nou la concerte, festivaluri, spectacole și meciuri de fotbal? Răspunsul te va șoca! (nota 4)
  1. Reacția emoționantă a unei bătrâne de 90 de ani din București după ce a primit “bunătățuri” la ușă: ”Nu am mai întâlnit atâta binefacere!” (0 comentarii)
  2. Procesiune cu rugăciuni și moaște pe străzile Capitalei, pentru protejarea populației împotriva coronavirusului (0 comentarii)
  3. Mesaje pentru soră: cele mai emoţionante 76 de mesaje (0 comentarii)
  4. Urban Events în parteneriat cu ALY Media vin în susținerea Asociației Zetta cu un show muzical online în scop caritabil (0 comentarii)
  5. Cele mai longevive pisici: 10 rase de feline care chiar au 9 vieți (0 comentarii)

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!