Nu Skin

6 motive pentru care să îți dezinstalezi acum Whatsapp-ul

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Whats App este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie la nivel mondial. În prezent, aproximativ două miliarde de oameni din întreaga lume o folosesc.

Aplicația Whats App a fost creată de compania WhatsApp Inc. din Mountain View, California și a fost preluată de Facebook, în anul 2014, cu suma de 12,3 miliarde de dolari. În anul 2015, era cea mai populară aplicație de mesagerie, iar în 2020 a ajuns la două milarde de utilizatori. Pe cât de populară este, pe atât de mari sunt temerile unor oameni în privința securității mesajelor personale. Există șase motive pentru care ar trebui să dezinstalezi imediat această aplicație și să renunți definitiv la a o mai folosi. Află care sunt acestea, în galeria foto.

Surse articol: Independent.co.uk / Vice.com / Playtech.ro

Datele personale sunt vizibile

Datele personale sunt vizibile

Probabil de multe ori ai primit notificări pe telefon din partea Whats App prin care erai sfătuit să faci back-up-ul conversațiilor tale private. Ei bine, mesajele salvate în spațiul de stocare nu păstrează criptarea end-to-end, și astfel fotografia ta de profil, dar și statusul nu mai sunt atât de personale.

Vinde informațiile către alte companii

Vinde informațiile către alte companii

După ce compania a fost preluată de către Facebook, în anul 2014, noii proprietari voiau să folosească Whats App pentru a o transforma într-o platformă de reclame. Iar pentru acest lucru aveau nevoie să vândă datele utilizatorilor săi. Brian Acton, fostul deținător, a refuzat acest plan și astfel a pierdut 850 de milioane de dolari, ca parte a contractului de vânzare. Așadar, în prezent, datele tale pot fi în continuare folosite în scopuri vaste.

Poate oferi informații despre tine autorităților

Poate oferi informații despre tine autorităților

Nu, Whats App nu este un instrument pe care polițiștii îl folosesc ca să supravegheze populația. Companiile tehnologice riscă adevărate lovituri de imagine dacă lucrează prea în detaliu cu autorităție. Însă, în anumite circumstanțe este posibil ca anchetatorii să solicite date despre tine din partea WhatsApp. Dar motivațiile polițiștilor se schimbă în funcție de locul în care locuiești - și nimeni nu poate garanta că lucrurile nu vor merge pe un făgaș greșit în viitor sau că tezaurul de date al WhatsApp nu va fi spart de către un angajat.

Activitatea ta este urmărită

Activitatea ta este urmărită

Whats App are incorporată o platformă de securitate, criptarea end-to-end, astfel că nu are acces chiar la mesajele pe care le trimiți celor dragi, însă poate colecta alte informații despre activitatea ta. Astfel, aplicația are acces la fotografia ta de profil, statusul, dar și la frecvența cu care o folosești. Aceste informații, personale de altfel ale tale, pot fi folosite în scopuri negative. Specialiștii recomandă să îți verifici setările telefonului, pentru a dezvălui cât mai puține detalii personale.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta