75 ghicitori pentru adulți cu răspunsuri: grele, ușoare, vechi, înțelepte

75 ghicitori pentru adulți cu răspunsuri: grele, ușoare, vechi, înțelepte

Redactor Raluca Margean

Ghicitorile de adulți reprezintă o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul alături de prietenii tăi. Ele sunt perfecte atât pentru a sparge gheața într-o conversație, cât și pentru a te distra copios în serile de weekend. Însă, aceste jocuri nu sunt doar amuzante, ci îți antrenează mintea și îți îmbunătățesc starea de spirit. De la ghicitori ușoare la grele, am adunat în acest articol o colecție de 75 ghicitori pentru adulți care să fie o provocare și o adevărată distracție pentru tine și prietenii tăi!

Semnul intrebarii lipit pe hartie

De ce este bine să rezolvi ghicitori de adulți ?

Ca și puzzle-urile, ghicitorile și jocurile de logică aduc mari beneficii creierului uman. Iată care sunt efectele pozitive pe care le vei observa dacă vei încerca să rezolvi ghicitori în fiecare zi:

  • Dezvoltarea gândirii logice. Stimularea logică ne face să vedem lucrurile într-un mod complet diferit și ne ajută să ne obișnuim creierul să caute soluții. Vei observa că, cu cât rezolvi mai multe ghicitori, cu atât vei reuși să găsești mai ușor rezolvări la problemele cu care te confrunți zi de zi.
  • Funcționarea mai bună a creierului. Atunci când încerci să găsești răspunsuri la ghicitori sau la alte jocuri de logică, rețelele noastre neuronale se conectează și se reconectează în mod constant într-un număr infinit de moduri, încercând să găsească o anumită soluție.
  • Îmbunătățirea stării de spirit. Când rezolvăm un puzzle sau o ghicitoare, crește producția de dopamină din creier. Acest neurotransmițător ne ajută să ne simțim mai fericiți și ne poate afecta în mod pozitiv memoria, motivația și concentrarea.

Ghicitori de adulți amuzante

Aceste ghicitori amuzante sunt perfecte pentru a fi rezolvate împreună cu gașca de prieteni. Unele dintre ele sunt ușor mai deocheate, așadar este important să lași prejudecățile deoparte și să te distrezi la maxim!

Femei care stau pe bancă și râd

1. Ce are mai mulți dinți, dar nu mușcă? (R: Piaptănul)

2. Ce este roșie și miroase ca o vopsea albastră? (R: Vopseaua roșie)

3. Am orașe, dar nu am case. Am munți, dar nu am copaci. Am apă, dar nu am pești. Ce sunt eu? (R: Hartă)

4. Ce este al tău, dar toată lumea îl folosește? (R: Numele)

5. Un om iese în ploaie, fără umbrelă sau altă protecție pe cap. Totuși, nu se udă pe păr. Cum este posibil? (R: Pentru că omul respectiv este chel)

6. Poate un struț să se numească pasăre? (R: Nu, pentru că struțul nu poate vorbi)

7. La o masă sunt trei persoane: un cowboy, un gentleman și un filozof care practică yoga. Câte picioare sunt pe pământ? (R: Unul singur deoarece cowboy-ul își pune picioarele pe masă, gentleman-ul își ține picior peste picior, iar filozoful meditează)

8. De ce se trag clopotele la biserică? (R: De funie)

9. Un șofer intră pe o stradă cu sens unic și merge în direcția greșită. El trece pe lângă un echipaj de poliție, dar acesta nu-l opresc. De ce? (R: Pentru că șoferul merge pe jos, nu este cu mașina)

10. Care sunt lunile care au 28 de zile? (R: Toate lunile au 28 de zile)

11. Ce se face mai mic de fiecare dată când face baie? (R: Săpunul)

12. Ce este mai ușoară decât o pană, dar nu o poți ține mai mult de 1 minut? (R: Respirația)

13. Persoana care-l face nu are nevoie de el. Persoana care-l cumpără, nu și-l dorește. Persoana care are nevoie de el, nu știe de existența sa. Ce este? (R: Un sicriu)

14. Fiecare bărbat are unul. Unii bărbați îl au mare, alții mai mic. Se simte grozav când îl sufli, dar se scurge dacă nu ești atent. Ce este?(R: Nasul)

15. Când intru, sunt tare, când ies, sunt mică. Îți place să sufli tare în mine. Ce sunt eu? (R: Guma de mestecat)

16. Când intru în tine, îți cauzez durere. Îți umplu găurile pentru așa îmi ceri tu. Îți ceri să scuipi și să nu înghiți. Ce sunt eu? (R: Dentistul)

Ghicitori ușoare pentru oameni mari

După ce ai spart gheață cu aceste ghicitori amuzante de adulți, poți continua cu unele ușoare, ca mai apoi să scoți și arsenalul mai greu. Iată câteva exemple:

17. Putem zbura, dar nu avem aripi. Putem plânge, dar nu avem ochi. Oriunde mergem, întunericul ne urmărește. Ce suntem noi? (R: Nori)

18. Ce se face tot mai mare, pe măsură ce iei din ea? (R: Groapă)

19. Cine vorbește în toate limbile? (R: Ecoul)

20. Ce se află între munte și vale? (R: Cuvântul ”și”)

21. Sunt plin de găuri, dar sunt puternic ca oțelul. Ce sunt eu? (R: Lanț)

22. Mă întind doar o singură dată în viață: atunci când mor. Ce sunt eu? (R: Un copac)

23. Câte bananne poți mânca pe stomacul gol? (R: Doar una, restul nu mai sunt pe stomacul gol)

24. Un bunic, 2 tați și 2 fii au mers la cinema să vadă un film. Câte bilete trebuie să cumpere? (R: 3 deoarece sunt trei persoane: bunic-tată-fiu)

25. Sunt un număr cu trei cifre. Cifra zecilor este cu cinci mai mare decât cifra unităților. Cifra sutelor este cu opt mai mică decât cifra zecilor. Ce număr sunt eu? (R: 194)

26. Sunt luat dintr-o mină și închis într-o cutie de lemn din care nu sunt niciodată eliberat. Cu toate astea, sunt folosit de aproape toată lumea. Ce sunt eu?(R: Mina de creion)

27. Ce are patru picioare ca un câine, doi ochi ca un câine, arată exact ca un câine, dar nu este un câineadevărat? (R: O poză cu un câine)

28. Dacă îi dai să mănânce, trăiește. Dacă îi dai să bea apă, moare. Ce este? (R: Focul)

Ghicitori grele pentru adulți

Unele ghicitori sunt mai grele, de aceea este important să te gândești un pic mai mult și să nu te grăbești cu răspunsurile. Iată câteva exemple de ghicitori pe care le poți folosi pentru a-i impresiona pe prietenii tăi la un picnic:

Prieteni la un picnic

29. Oamenii mă fac, mă pun deoparte, mă schimbă și mă înmulțesc. Ce sunt eu? (R: Banii)

30. Ce este plin de găuri, dar în același timp plin de apă? (R: Buretele)

31. Ce cade des și de la mare distanță, dar nu se strică niciodată? (R: ploaia sau zăpada)

32. Pot călători cu aproape 100 de km/oră, dar nu părăsesc niciodată camera. Mă poți acoperi, dar asta nu mă încetinește. Nu vei ști dacă vin doar o dată sau iar și iar și iar. Ce sunt eu?(R: Un strănut)

33. Ce poate fi împărțit doar o singură dată? (R: Un secret)

34. Ce a fost ”mâine” și va fi ”ieri”? (R: Astăzi)

35. Când mă ridic, ajung la cer. Ce sunt eu? (R:Curcubeul)

Cele mai grele ghicitori

Dacă toate aceste ghicitori pentru adulți sunt prea ușoare pentru tine, citește-le pe următoarele. Am adunat câteva dintre cele mai grele ghicitori pentru a-ți pune mintea la contribuție. Ce zici, le poți rezolva?

36. Ce se află întotdeauna în fața ta, dar nu poate fi văzut? (R: Viitorul)

37. Cum poate un buzunar să fie gol și totuși să aibă ceva în el? (R: Pentru că are o gaură)

38. Întoarce-mă pe o parte și sunt totul. Taie-mă pe jumătate și nu sunt nimic. Ce sunt eu? (R: Numărul 8 pe care dacă-l întorci pe o parte, devine infinit)

39. Nu am fost niciodată, dar voi fi mereu. Nimeni nu m-a văzut niciodată, dar toată lumea știe că exist. Ofer oamenilor motivația de a se îmbunătăți în fiecare zi. Ce sunt eu? (R: Ziua de mâine)

40. Cum poate un om să nu doarmă nicio zi timp de 25 de zile și totuși să fie ok în a 26-a zi? (R: Pentru că doarme în fiecare noapte)

41. Am o singură culoare, dar mai multe mărimi. Stau tot timpul jos, dar pot să zbor. Stau în soare, dar nu și în ploaie, nu fac rău nimănui și nu simt nicio durere. Ce sunt? (R: Umbra)

42. Locuiesc singur în căsuța mea. Nu sunt ferestre sau uși, iar dacă vreau să ies trebuie să sparg peretele. Ce sunt eu? (R: Un pui într-un ou)

43. Există mai multe cărți pe un raft. Dacă o carte este a 4-a de la stânga și a 6-a de la dreapta, câte cărți sunt pe raft? (R: 9 cărți)

Ghicitori de logică și matematică pentru adulți

Dacă preferi ghicitori de logică și matematică care să-ți antreneze mintea, am pregătit pentru tine o listă destul de lungă ca să ai de unde alege! Ești pregătită?

Imagine cu oameni cu idei

44. Șapte surori sunt acasă, unde fiecare este ocupată cu ceva. Prima soră citește o carte, a doua gătește, a treia joacă șah, a patra rezolvă sudoku, a cincea spală rufele, a șasea are grijă de plante. Ce face a șaptea soră? (Joacă șah cu a treia soră)

45. Într-o zi, un magician se lăuda cu cât de mult timp și-a putut ține respirația sub apă. Recordul lui a fost de 6 minute. Un copil care asculta, a spus: „Nu-i nimic, eu pot sta sub apă timp de 10 minute fără echipament!” Magicianul i-a spus copilului dacă ar putea face asta, i-ar da pe loc 10.000 de dolari. Puștiul a făcut-o și a câștigat banii. Cum a fost posibil? (R: Copilul a umplut un pahar cu apă și l-a ținut deasupra capului timp de 10 minute)

46. Sunt un număr. Dacă mă aduni cu mine însumi, rezultatul îl multiplici cu 4, apoi îl împarți la 8, ajungi tot la mine. Ce număr sunt? (R: Orice număr)

47. Știm că 20+20+20=60. Cum poți să faci din nou 60 folosind același număr de 3 ori, dar nu poate fi 20?(R: 55+5=60)

48. Am întrebat o fată câți ani are. Ea a spus: „Peste 2 ani voi fi de două ori mai în vârstă decât în urmă cu 5 ani.” Câți ani are fata? (R: 12 ani)

49. Dacă ar fi fost cu 2 ore mai târziu, până la miezul nopții ar mai durajumătate decât ar fi dacă acum ar fi cu o oră mai târziu decât este de fapt. Cât e ceasul acum? (R:ora 9 seara)

50. Sunt două rațe în fața altor două rațe. Sunt două rațe în spatele altor două rațe. Sunt două rațe lângă alte două rațe. Câte rațe sunt?(R:4 rațe puse în pătrat)

51. Cum poți aduna 4 de 9 astfel încât să dea 100? (R: 99+9/9=100)

52. Sunt un sfert, dar dacă mai adaugi încă 5, devin o treime. Ce sunt eu? (R: 15 minute)

53. Câte cifre trebuie să folosesc pentru a scrie 100? (R: 2 cifre: zero și unu)

54. De câte ori poți scădea numărul 5 din 25?(R: O singură dată, deoarece după aceea nu-l mai scazi tot din 25)

55. 81 x 9 = 801. Ce trebuie să faci pentru ca această ecuație să fie adevărată?(R: Să o întorci cu susul în jos deoarece 6x 18 =108)

Dacă îți plac jocurile logice, citește și: Testul de logică pe care îl rezolvă doar oamenii isteți

Ghicitori vechi pentru adulți

Unele ghicitori de adulți sunt vechi de când lumea. Le-au cunoscut și părinții noștri, iar noi ar trebui să le spunem copiilor pentru a nu se pierde. Chiar dacă sunt ghicitori vechi, sunt interesante și merită amintite. Iată câteva exemple:

56. Este sănătos, dar iese în brațe din spital. Cine este? (R: Un nou-născut)

57. Ce crește mereu și nu scade niciodată (R: Vârsta omului)

58. Unde stă apa? (R: Într-un pahar)

59. Stai într-un avion, în fața ta este un cal, iar în spatele tău o mașină. Unde ești? (R: Într-un carusel)

60. Ce merge din oraș în oraș, dar nu se mișcă? (R: Drumul)

61. Ce poate trece prin sticlă fără s-o spargă? (R: Lumina)

62. Fratele unui economist a murit, dar omul care a murit n-avea niciun frate. Cum este posibil? (R: Economistul este o femeie)

63. Sunt 3 camere în care ești obligat să intri. Trebuie să alegi în care vrei să intri astfel încât să supravietuiesti: Prima cameră este plină cu criminali înarmați până-n gât, a doua cu lei nemâncați de 5 ani și a treia cameră cu gaz toxic. În care alegi să intri pentru a rămâne în viață? (R: În cea de-a doua, pentru că leii nemâncați de 5 ani sunt morți deja).

64. Are tălpi, n-are picioare, fuge iute doar la vale, iar la deal, urcă agale. Cine este? (R: Sania)

65. Sunt 10 pești într-un acvariu închis. 2 s-au scufundat, 4 au înotat și 3 au murit. Câți pești mai sunt acum acolo? (R: Tot 10 deoarece niciun pește nu a părăsit acvariul)

66. Se urmăresc și se ascund unul după celălalt. Ce sunt? (R: Soarele și Luna)

67. Un ou fierbe în 3 minute. Câte minute ai nevoie să fierbi 3 ouă? (R: Tot 3 minute)

Ghicitori înțelepte pentru adulți

Ghicitorile de adulți sunt perfecte pentru că stârnesc curiozitatea, sunt interesante și le poți împărtăși prietenilor tăi. Iată câteva ghicitori pentru oamenii mari, dar și mici!

Semnul întrebării

68. Cine zboară fără să zboare? (R: Avionul)

69. Ce este ziua plină şi noaptea goală? (R: Încălţămintea)

70 Ce roată nu se învârte la dreapta? (R: Roata de rezervă)

71. Rănim fără să ne mișcăm, otrăvim fără să atingem. Putem aduce atât minciuni, cât și adevăr, nu suntem niciodată judecate după dimensiune. Cine suntem? (R: Cuvintele)

72. Sub ce copac stă un iepure când plouă? (R: Sub unul umed)

73. Ce fel de pietre nu sunt în mare. (R: Uscate)

74. O pisică alb se urcă în copac? Cum se dă jos? (R: Tot albă)

75. Ce poate să stea și să meargă, să atârne și să stea, să meargă și să se întindă în același timp? (R: Un ceas)

Așadar, cine spune că doar copiii se pot distra rezolvând ghicitori? Există foarte multe ghicitori de adulți, ideale pentru testarea abilităților de logică și pentru punerea rotițelor creierului în mișcare. Te poți folosi de ghicitori pentru a stârni zâmbetul prietenilor și pentru a petrece cu aceștia o seară super distractivă!

Citește și: 29 idei de provocări nebune, numai bune pentru ca petrecerile tale să nu fie plictisitoare

Surse foto: Pixabay.com, Pexels.com

Articolul urmator
Rugăciunea desfacerii blestemelor până la șapte generații. Când și cum trebuie să o rostești dacă vrei să scapi de puterea necuratului
Rugăciunea desfacerii blestemelor până la șapte generații. Când și cum trebuie să o rostești dacă vrei să scapi de puterea necuratului
Câtă latină știi? Doar 40% dintre adulți răspund corect la aceste întrebări
Incepe quiz
Câtă latină știi? Doar 40% dintre adulți răspund corect la aceste întrebări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.