Aceste sfaturi oferite de călugări Shaolin te ajută să rămâi tânără

Aceste sfaturi oferite de călugări Shaolin te ajută să rămâi tânără

Redactor Andreea Baluteanu

Ce imagine îţi vine în minte când te gândeşti la pacea spirituală? Suntem sigure că nu a ta, împovărată de sarcini la birou, stresată şi pe punctul de a-ţi smulge tot părul din cap! Ce spui însă de o pajişte verde, pe care un grup de călugări Shaolin perfect bronzaţi meditează cu chipuri serene?

Culturile occidentale sunt tot mai fascinate de tinereţea eternă a orientalilor: încercăm măşti care ne promit un ten perfect ca al japonezelor sau consumăm disperate toate alimentele preferate ale chinezilor. Dacă am alege totuși să gândim precum aceşti maeştri ai păcii şi ai detaşării? Descoperă mai jos învăţămintele unui călugăr Shaolin, pentru un spirit veşnic tânăr!

Învăţăminte ale călugărilor Shaolin, care te ajută să rămâi tânără

Ghidul nostru în periplul prin filosofia şi modul de viaţă al călugărilor Shaolin este Shifu Yan Lei, maestru la Templul Shaolin din China şi autor a 18 DVD-uri şi a unei cărţi despre practicile acestor invidiaţi muritori. Iată care sunt sfaturile sale pentru o tinereţe îndelungată a trupului şi a spiritului!

  1. Nu te lăsa absorbită de sentimente şi păstrează întotdeauna controlul! Ai impresia că a fi ameţită de dragoste, până la pierderea completă a autocontrolului, este starea de beatitudine în viaţă? Călugării Shaolin te contrazic! Orice sentiment trăit în exces nu va face decât să îţi distrugă pacea interioară, iar iubirea exacerbată va da naştere la posesivitate şi gelozie, îmbătrânindu-te înainte de vreme!

  2. Nu gândi prea mult! „Sunt o persoană simplă şi consider că mulţi occidentali citesc prea multe cărţi, ceea ce face ca minţile lor să devină complicate”, a răspuns Shifu Yan Lei la întrebarea dacă un om obişnuit poate deprinde filosofia budistă. Ştii cum arată statuia Gânditorului? Aplecată din spate şi extrem de preocupată! Păstrează-ţi tinereţea renunţând să mai despici firul în patru, urmându-ţi instinctul şi lăsându-te permanent surprinsă pozitiv de oamenii din jur! Experimentează, nu judeca!

  3. Nu vorbi prea mult! Aşa cum nu este cazul să îşi risipeşti energia gândind prea mult, nici vorbele aruncate fără nicio ţintă nu îţi vor face bine! Majoritatea oamenilor vorbesc sau fac, sunt de părere călugării Shaolin: mai bine să faci decât să vorbeşti. De asemenea, nu căuta să umpli tăcerea paşnică și binefăcătoare dintre doi oameni cu subiecte de conversaţie care miros a disperare sau, mai rău, cu bârfe!

  4. Nu mânca până la saturaţie! Ai crede că Shifu Yan Lei este un călugăr Shaolin care nu se hrăneşte decât cu plante? Dimpotrivă, pentru a face faţă antrenamentelor solicitante, el consumă fructe, nuci, noodles şi carne slabă. Inamicul numărul unu al tinereţii tale este mâncatul în exces!

  5. Nu te stresa, nu te îngrijora, nu plănui răzbunări! „Gândurile negre” ne îmbătrânesc prematur, iar ridurile provocate de ele nu au nimic în comun cu anii adunaţi în buletin. Mai mult, aceste atitudini îţi afectează şi organele interne, consideră călugării Shaolin!

  6. Ia o pauză de 10 minute la fiecare 40 de minute lucrate! Sfatul pe care îl primim la cursurile de protecţie a muncii este desprins din filosofia călugărilor Shaolin! Nu considera că un flux neîntrerupt de muncă îţi va asigura o productivitate de invidiat, te învaţă Shifu Yan Lei. Dimpotrivă, accelerând ritmul peste limita resurselor de care dispui, îţi vei tulbura pacea interioară şi îţi vei îmbolnăvi organele interne. Un alt sfat al acestor maeştri ai traiului sănătos este „grăbeşte-te încet”!

  7. Combină mişcarea cu meditaţia! Desigur, Shifu Yan Lei recomandă cu căldură practicile de antrenament ale călugărilor Shaolin (Kung Fu, Gong Fu, Qigong - care combină mişcarea cu tehnicile de respiraţie şi de introspecţie), dar e puţin probabil ca în viaţa noastră agitată să reuşim să le facem loc aşa cum se cuvine. Este suficient să reţii următoarea regulă: exerciţiile executate orbeşte, fără nicio atenţie acordată psihicului, te vor face să îţi pierzi Yin-ul din corp, în timp ce meditaţia fără mişcare îţi va epuiza în timp Yang-ul. „Întregul scop al antrenamentului este ca trupul şi mintea noastră să fie într-o armonie deplină. Cea mai importantă menire a omului este să aibă grijă de corpul său”, este citatul lui Shifu Yan Lei care sperăm că te va determina să îţi schimbi modul de viaţă!

Tu ai pus până acum în aplicare aceste practici ale călugărilor Shaolin? Vei adera la ele de acum înainte?

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
8 sfaturi pentru a decodifica trucurile de marketing, care te ajută să cumperi ieftin și inteligent
8 sfaturi pentru a decodifica trucurile de marketing, care te ajută să cumperi ieftin și inteligent

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (29)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.