Acvatic Bebe Club oferă lecții gratuite de educație acvatică la Mamaia

Acvatic Bebe Club oferă lecții gratuite de educație acvatică la Mamaia

Redactor Divahair.ro

O echipă de instructori ai Acvatic Bebe Club oferă, pe întreg parcursul lunii august, lecții gratuite de educație acvatică, la malul mării, în Mamaia, în cadrul unui parteneriat cu Hotel Savoy. Aflată deja la a doua ediție, acțiunea clubului Acvatic Bebe Club are ca scop creșterea gradul de conștientizare asupra importanței educației acvatice la copii și bebeluși.

Statisticile internaționale arată că înecul este principala cauză de deces accidental în cazul copiilor cu vârste de 1-4 ani, iar participarea la lecții de educație acvatică poate reduce cu până la aproape 90% riscul de înec.
Continuând demersurile de promovare a educației acvatice și beneficiilor acesteia, instructorii Acvatic Bebe Club vor oferi de trei ori pe săptămână cursuri atât la malul mării, pe plaja aferentă Hotelului Savoy din Mamaia, cât și în interiorul complexului turistic.

copil la lectie de inot

Cursurile sunt oferite gratuit, în fiecare zi de marți, miercuri și joi, pe parcursul lunii august, între orele 11.00-12.00 și 16.00-17.00. Copiii care participă la cursurile de educație acvatică trebuie să fie însoțiți de un adult. De asemenea, în fiecare zi de miercuri, între orele 15.00 și 16.00, instructorii vor răspunde întrebărilor legate de siguranța acvatică, teama copiilor de apă, beneficiile înotului și ce impact are acesta asupra celor mici, încă din primele săptămâni de viață.

Programul gratuit oferit de Acvatic Bebe Club la malul mării este la a doua ediție. În 2020, peste 300 de copii au participat la sesiuni similare de educație acvatică, tot pe plaja din Mamaia, în cadrul unui weekend maraton dedicat acestui program.

"În cei aproape 10 ani de activitate ai Acvatic Bebe Club am constatat că mulți părinți și-ar fi dorit să afle despre cursurile de educație acvatică și despre lecțiile de înot dedicate bebelușilor mult mai devreme. În 2020 am observat un interes ridicat din partea părinților atât din punct de vedere al dobândirii unei abilități ce poate salva vieți, cât și din punct de vedere al beneficiilor înotului asupra dezvoltării fizice și socio-emoționale a copilului. Sunt câteva dintre motivele pentru care am decis să continuăm și să extindem programul de educație acvatică de la malul mării, în paralel cu activitatea noastră la clubul din București", a explicat Carmen Dumitru, fondator Acvatic Bebe Club.

Femeie care pozeaza in fata logo-ului Acvativ Bebe Club

"Numărul familiilor cu copii mici care ne aleg pentru vacanța de vară este în creștere, de la an la an, prin urmare considerăm esențial să le oferim mai mult decât un spațiu de cazare și facilități specifice vârstelor mici. Acest parteneriat face parte din demersul hotelului nostru de a oferi turiștilor care ne calcă pragul o experiență specială, aparte, iar lecțiile de educație acvatică gratuite pentru cei mici sunt un semn de mulțumire că ne aleg ca partener de vacanță", a precizat Bellamy Zahiu, general manager Hotel Savoy.

Acțiunea se înscrie în campania Acvatic Bebe Club de a crește conștientizarea importanței educației acvatice, demarată la începutul lui 2020, odată cu lansarea primei cărți în limba română dedicate educației acvatice – Nu mi-e frică de apă! Volumul, realizat cu ajutorul instructorilor, medicilor pediatri și psihologilor din echipa ABC, este o lectură plăcută și în același timp o resursă valoroasă pentru părinți. Acesta rezumă practicile de educație acvatică și rezultatele studiilor privind beneficiile și avantajele înotului pentru copii.

De altfel, beneficiile educației acvatice au fost confirmate de numeroase cercetări. Astfel, aceasta este una dintre cele mai recomandate forme de mișcare, indiferent de vârstă, și singura care poate fi începută încă din primele săptămâni de viață. Cercetările arată că înotul început de la vârsta de 4-6 luni, poate dezvoltă abilități de comunicare și socializare, reglează apetitul și programul de somn, reduce anxietatea de separare și întărește sistemul imunitar. De asemenea, educația acvatică duce la creșterea stimei de sine și a încrederii în propriile forțe și pune baze solide în tranziția către alte contexte de învățare, cum ar fi limbile străine sau alte sporturi.

Despre Acvatic Bebe Club
Clubul de educație acvatică a fost înființat în 2012, fiind dedicat, de la început copiilor cu vârste între 4 luni și 4 ani. În cei aproape 8 ani de activitate, peste 2.500 de copii au urmat lecții de educație acvatică și înot la ABC, cu beneficii vizibile în dezvoltarea fizică, psihică și emoțională. Mai mult, studiile spun că participarea la lecțiile de înot poate reduce riscul de înec al copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani cu 88%.

Clubul de educație acvatică dispune de o sală de așteptare și de o zonă de adaptare treptată la temperatura din zona bazinului, respectiv exterioară. ABC este singurul club de profil din București unde tratarea și dezinfecția apei se realizează prin intermediul unei instalații mixte bazate pe UV și ozon, cu efect direct asupra calității apei și a aerului din jurul piscinei.

Prin sistemul de ventilație și dez-umidificare se păstrează permanent un microclimat ideal pentru desfășurarea programelor de educație acvatică. Temperatura apei are constant o valoare cuprinsă între 31,5 și 32 grade, iar cea a aerului între 32,5 și 33 grade.

Articolul urmator
Sâmbăta morților 2023. Când pică moșii de iarnă anul acesta
Sâmbăta morților 2023. Când pică moșii de iarnă anul acesta
Test chinezesc: Ce mesaj are prajitura ta cu ravas?
Incepe quiz
Test chinezesc: Ce mesaj are prajitura ta cu ravas?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.