Afecțiunea rară de care suferă îi dă dureri precum cele ale nașterii în picior. Ce face fetița ca să strânga bani de tratament

Afecțiunea rară de care suferă îi dă dureri precum cele ale nașterii în picior. Ce face fetița ca să strânga bani de tratament

Alida Enache

Nu există nimic mai dureros pe acest pământ decât să vezi un copil bolnav, un copil care suferă. Lyla McCarty, o fetiță de doar 10 ani, a primit o lovitură grea de la viață, iar acum trăiește o dramă pe care nu ai putea să o dorești nici celui mai mare dușman al tău.

Lyla locuiește alături de părinții săi în Arnold, Missouri, SUA. La începutul anului 2021, familia McCarty a primit o veste devastatoare: fiica lor suferă de o afecțiune foarte rară! Cauzele sale nu sunt cunoscute și se caracterizează prin durere cronică, o durere groaznică descrisă ca niște ”lovituri constante cu cuțitul”. „Sindromul complex de durere regională” este denumită boala care i-a furat Lylei șansa de a trăi o viață normală.

Lyla Mccarty stă în pat tristăSursa foto: Youtube

Durerile de picioare sunt groaznice și insuportabile și te pot distruge psihic încetul cu încetul. Mai mult, piciorul afectat se învinețește și este rece la atingere. Nu este de mirare faptul că această afecțiune se mai numește și „Boala suicidului”. Multe persoane ajung la suicid din cauza acestei boli deoarece simt că nu pot opri altfel durerea. Mulți oameni aleg să își amputeze piciorul în cauză, în timp ce alții, mai curajoși, încearcă să trăiască cu această afecțiune.

Lyla Mccarty la spitalul de copii din cincinnatiSursa foto: Youtube

Lyla McCarty este, fără doar și poate, cea mai curajoasă și optimistă fetiță care suferă de această boală. Ea încearcă să trăiască cu asta, în timp ce strânge bani pentru costisitorul tratament. Doar două săptămâni de tratament în cadrul Spitalului de Copiii din Cincinnati, unde cu greu a prins un loc disponibil pentru consult, costă 67 de mii de dolari. Cum poate un copil de doar 10 ani care suferă de o boală groaznică să strângă bani pentru propriul tratament? Ei bine, făcând prajituri!

Micuța Lyla este pasionată de gătit. Ea și părinții ei au organizat o strângere de fonduri unde Lyla le oferă prăjituri tuturor celor care donează bani pentru tratamentul ei. Prăjiturile ei au câte o față de porcușor desenată, acesta fiind animăluțul ei preferat.

Deși părinții ei muncesc și au asigurare medicală, aceștia nu pot acoperi costurile tratamentului.

De curând, micuța a avut parte de o adevărată surpriză. Charlie “Rocket“, un bărbat care își dedică viața ajutându-i pe alții, profund impresionat de povestea fetiței, și-a dorit să poată face ceva pentru ea, astfel că i-a împlinit cele două mari dorințe. Lyla își dorea propria ei cofetărie și, bineînțeles, un porcușor real, deoarece unul de pluș avea deja. Micuța a primit exact ce și-a dorit. Timp de 24 de ore a avut propria ei cofetărie unde a gătit prăjituri cu porcușori pentru localnici, iar mai apoi, ea a primit și un porcușor adevărat. Pentru 24 de ore, Lyla a uitat de boala cruntă de care suferă și s-a bucurat din plin de toate lucrurile care i s-au întâmplat în acea zi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Memes | Funny | Culture (@pubity)

Lyla a aflat că suferă de această afecțiune rară în luna februarie a anului 2021. Ea făcea prăjituri atunci când au apărut primele dureri. După o luna de investigații și analize, familia McCarty a primit cea mai cruntă veste din viața lor. De atunci Lyla are parte de dureri groaznice, merge cu ajutorul unui mergător, este tristă, are atacuri de panică și refuză să meargă la școală. În fiecare dimineață, micuța își roagă mama să nu o mai ducă la școală, ci la spital. Ea a spus, în cadrul unui interviu, că uneori se gândește că nu ar mai vrea să trăiască, dar chiar și așa, este optimistă și va merge înainte.

Citește și: Abandonat de mamă la naștere din cauza unui fals diagnostic cu HIV, orfanul Ionuț și-a dedicat viața salvării celorlalți

Surse articol: Local12, Nationalpost, Stltoday

Surse foto: Youtube

Articolul urmator
Lidia Fecioru a vorbit, mai clar ca oricând, despre rolul femeii în viața bărbatului: „Femeia este norocul bărbatului de a face bani. Este normal de la mama natură”
Lidia Fecioru a vorbit, mai clar ca oricând, despre rolul femeii în viața bărbatului: „Femeia este norocul bărbatului de a face bani. Este normal de la mama natură”
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?
Incepe quiz
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.