Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Află când cade Paștele în 2020 și pregăteşte-te spiritual pentru marea sărbătoare cu aceste 6 activități

Redactor Andreea Baluteanu

Când cade Paștele în 2020? Cu siguranță, o simplă căutare pe Google îți va dărui răspunsul, dar noi suntem aici ca să îți explicăm și originea acestei date. De asemenea, îți recomandăm și 6 activități cu totul speciale, care îți vor pregăti mintea, trupul și sufletul să primească mesajul etern al Învierii.

Dăruindu-și viața din iubire pentru umanitate, Iisus Hristos a pus temelia existenței noastre nesfârșite, a unei vieți de apoi pline de bucurie, de grație și de iubire. Ca să îți arăți recunoștința, nu te limita doar să cinstești Sfintele Sărbători de Paște, ci pregătește-te spiritual pentru cea mai importantă sărbătoare din lume. Îți arătăm cum mai jos!

Când cade Paștele în 2020?

În acest an, Paștele se va sărbători pe data de 19 aprilie pentru credincioșii de rit ortodox. De partea cealaltă, catolicii vor cinsti Învierea Domnului pe 12 aprilie, cu o săptămână înaintea noastră.

familie de Paste

Cum se calculează această dată? Metoda prin care putem ști când cade Paștele a fost stabilită în urma Sinodului de la Niceea. Astfel, oficialii Bisericii iau în calcul două evenimente importante: echinocțiul de primăvară și luna plină. Dacă prima dată este întotdeauna fixă, având loc pe 20 martie, luna plină este, așa cum știi, mereu „misterioasă și schimbătoare”.

Mai este un amănunt de luat în calcul. Astfel, în secolul al IV-lea, s-a decis că Paștele trebuie să cadă întotdeauna într-o duminică.

De ce răspunsul la întrebarea „când cade Paștele în 2020” diferă pentru ortodocși și catolici? Explicația rezidă în folosirea unui calendar diferit. În timp ce credincioșii de rit catolic urmează calendarul gregorian, ortodocșii se ghidează încă după cel vechi, iulian.

6 activități pline de spiritualitate care te vor pregăti pentru Paște

Acum, că ai aflat răspunsul la întrebarea „când cade Paștele în 2020”, să trecem la o problemă mai „spinoasă”. Cum îți pregătești sufletul pentru puritatea, sfințenia și profunzimea acestei sărbători?

Din păcate, mulți credincioși s-au îndepărtat de conotațiile spirituale ale celei mai frumoase sărbători. Pentru ei, prepararea meselor îmbelșugate, etalarea noilor ținute la biserică și vopsirea ritualică a ouălor de Paște sunt practicile principale prin care întâmpină Învierea. Deși salivăm deja cu gândul la pasca aburindă și ne-am planificat ținutele cu care vom onora victoria eternă asupra morții, considerăm că pregătirea pentru Paște implică ceva mai mult, ceva inefabil.

Iată pe ce activități îți recomandăm să mizezi! 

Citește din Scripturi!

Mai ales dacă ai copii, perioada de dinainte de Paște este minunată pentru a-ți reaminti cuvintele Domnului. Stabilește o oră pe săptămână sau un anumit interval în care tu și cei dragi să stați împreună, să citiți din Biblie și să discutați. Povestește-le copiilor, pe înțelesul lor, ce s-a întâmplat înainte de Înviere și răspunde pe cât de bine poți întrebărilor lor. Desigur, lectura Cărții Sfinte este balsam pentru suflet și în singurătate. Aproape că nu mai contează când cade Paștele în 2020, când tu ești mereu pregătită să primești cel mai mare adevăr din istorie.

Donează!

Mult prea adesea suntem preocupate de ce anume vom pune pe masă sau pe trup sau în casă de Sfintele Paști și uităm că această sărbătoare este despre a dărui. Așa cum Iisus și-a dat viața pentru noi, donează și tu: bani, jucării, haine, obiecte de îmbrăcăminte sau încălțăminte. În plus, ce prilej mai potrivit pentru a te apuca de curățenia de primăvară și de te elibera de povara sutelor de obiecte inutile cu care ți-ai încărcat casa și ți-ai amorțit sufletul?

Fă voluntariat!

Am omis intenționat mai sus cea mai importantă resursă pe care o poți dona: timpul tău. Ce-ai spune dacă, de aceste sărbători, ți-ai lua iubitul, prietenii sau copiii de mână și ați merge să faceți voluntariat? La un azil de bătrâni, la un spital cu copii, la un centru de adopții unde să petreci timp cu pisicuțele sau cu câinii? Ajutorul tău e neprețuit și atât de multă lume are nevoie de el!

Roagă-te!

E bine să o faci zi de zi, dar cu precădere în apropierea Paștelui. Fie urmezi traseul bătătorit al rugăciunilor specifice, fie, și mai bine, pur și simplu discuți liber cu Domnul, nemijlocit. Mulțumește pentru darul suprem făcut umanității, sacrificiul din iubire al lui Iisus Hristos, dar vorbește și despre tine, despre temerile și îndoielile care te macină. E o perioadă mai mult decât specială, este una ce depășește în semnificații existența noastră palpabilă.

femeie rugaciune

Fă curat și decorează prin casă!

Odată ce ai aflat când cade Paștele în 2020, stabilește o perioadă (cel mai bine cu o săptămână înainte de Sfintele Sărbători) când să îți pregătești și casa pentru bucuria nemărginită. Marchează data în calendar, adună-i pe toți ai tăi, strânge zâmbete și promisiuni și oferă înapoi câte o menire pentru fiecare! Cei mici pot confecționa decorațiuni, cei mai mari pot pune osul la treabă și la gătit și toți se pot veseli și „împăuna” cu iubire.

Fii disponibilă!

Chiar înainte să moară, când povara imensă a sacrificiului îi apăsa umerii, Iisus a rezervat timp pentru a se mai bucura de o ultimă cină ritualică alături de adepții săi. Iată o lecție numai bună de aplicat nu numai înainte de Paște, ci pe tot cuprinsul vieții. Așa cum suntem acaparate de toate activitățile și proiectele zilnice, uităm să ne mai vedem cu cei dragi. Dar dacă Fiul lui Dumnezeu a avut timp să o facă înainte să moară, cu siguranță și tu poți găsi răgazul necesar. Fii mereu disponibilă pentru prieteni, familie, colegi, vecini, mai ales înainte de Paște. La cafenea, în parcuri, acasă sau, de ce nu, la biserică; iată locații minunate, pline fiecare de vibrații speciale, pentru a vă deschide sufletele.

Acum, că știi când cade Paștele în 2020, suntem curioase în ce activități te vei angrena în pregătirea sa!

Află și când începe Postul Paștelui și ce tradiții se respectă în această perioadă!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro - timp liber

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Se spală sau nu în primele opt zile de după Bobotează? Care este declarația oficială a Bisericii Ortodoxe Române (9838 vizite)
  2. Cum se bea corect agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează (1462 vizite)
  3. Semnificația numerologică a 12/12 în viață și dragoste (1215 vizite)
  4. Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Bobotezei. Ce trebuie și ce NU trebuie să faci în această zi sfântă (1019 vizite)
  5. Cum să alegi cadourile ideale pentru sărbători (987 vizite)
  1. De ce este bine să te rogi la miezul nopții: binecuvântările nemăsurate care izvorăsc din această practică (nota 5)
  2. Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Bobotezei. Ce trebuie și ce NU trebuie să faci în această zi sfântă (nota 5)
  3. Cum se bea corect agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează (nota 4.8)
  4. Se spală sau nu în primele opt zile de după Bobotează? Care este declarația oficială a Bisericii Ortodoxe Române (nota 4.3)
  5. Ce Sfântă muceniță sărbătorim pe 7 decembrie și cum să te rogi ei ca să te vindeci de boli grave (nota 4.3)
  1. Visurile Publicis Group pentru 2022: sa deschida o colivarie si asta nu este tot! (0 comentarii)
  2. 10 tehnici de prim-ajutor care fac mai mult rău decât bine (0 comentarii)
  3. Cat de repede citesti in functie de ce carti alegi? Stiluri de lectura (0 comentarii)
  4. Sigur ai făcut și tu asta cel puțin o dată! Greșeala pe care cei mai mulți turiști o fac în camerele de hotel (0 comentarii)
  5. Lidia Fecioru ne învață cum să scăpăm de energiile negative cu ajutorul unui ou (0 comentarii)