Află povestea bărbatului care a trișat și a câștigat la „Vrei să fii milionar?”

Află povestea bărbatului care a trișat și a câștigat la „Vrei să fii milionar?”

Redactor Alexa Galgau

Charles Ingram este un nume care va rămâne în istoria Angliei pentru ceva vreme, el fiind singura persoană care a câștigat concursul „Vrei să fii milionar?” trișând. Inițial, el a câștigat un milion de lire sterline, însă premiul i-a fost retras după ce s-a descoperit că nu a fost corect, ci că a fost ajutat de cineva din public. Din acest motiv, emisiunea a fost difuzată doi ani mai târziu față de data la care era programată, respectiv septembrie 2001. Povestea lui a circulat în toată lumea și s-a făcut chiar și un documentar pe această temă. Se pare că Ingram a căpătat faimă, dar nu tocmai cea la care se gândea el la vremea respectivă.

Află povestea lui fascinantă și cum a reușit să trișeze la „Vrei să fii milionar?” cu ajutorul unul prieten!

Cum a trișat Ingram la „Vrei să fii milionar?”

Jocul s-a desfășurat de-a lungul a două episoade. În prima seară, când Charles Ingram a ajuns în scaunul concurentului, el a reușit să treacă de primele cinci întrebări, cele mai ușoare, fără a folosi variantele ajutătoare, ceea ce, desigur, nu a surprins pe nimeni. Apoi, la întrebările 6 și 7, a folosit două variante ajutătoare, a câștigat 4 000 de lire, dar, pentru că expirase timpul emisiunii, a trebuit să se întoarcă a doua zi pentru a continua să răspundă la întrebări.

Echipa emisiunii a fost surprinsă, pentru că, în trecut, cei care își foloseau variantele ajutătoare atât de devreme mai rezistau, de regulă, la doar câteva întrebări și apoi ieșeau din concurs. Așadar, când Charles a ajuns să câștige 32 000 de lire, ei au considerat că șansele erau foarte mici să aibă o asemenea realizare. Charles și soția lui, Diana Ingram, au sunat un prieten, Tecwen Whittock, care a venit a doua seară la concurs și l-a ajutat pe Charles să trișeze și să câștige premiul cel mare la „Vrei să fii milionar?”.

În a doua seară de concurs, cea în care Charles Ingram a trișat, prezentatorul l-a întrebat dacă are o strategie, iar concurentul a spus că vrea să meargă mai degrabă pe „atac” decât pe defensivă și că în ziua precendentă își pusese singur piedici, deși știa răspunsurile. Răspunsurile lui în conversația de dinainte de concurs au fost foarte importante pentru descoperirea fraudei, pentru că experții au văzut clar că bărbatul pregătea, de fapt, terenul pentru ajutorul pe care urma să îl primească, „avertizându-i” pe ceilalți că va avea o altfel de atitudine.

Și chiar așa a fost: lucrurile au fost diferite, pentru că Charles a trișat. La fiecare întrebare din seara respectivă, el încerca să rostească fiecare răspuns cu voce tare, făcând câte un comentariu haios pentru fiecare în parte. Apoi, prietenul său, Tecwen, care se așezase exact în spatele lui Charles, tușea în momentul când concurentul rostea răspunsul corect. La ultimele întrebări, Charles a ales să fie mai precaut și a spus răspunsurile de câteva ori, iar tusea s-a... intensificat.

A existat și un moment care probabil că i-a făcut inima cât un purice trișorului, când nici prietenul său nu a știut răspunsul la o întrebare legată de un album muzical. După ce a folosit varianta 50:50, Charles a primit răspunsul de la nevasta lui, care, din public, a tușit de două ori, riscând însă foarte mult, pentru că știa că este urmărită cu atenție.

Alte câteva greșeli pe care Charles le-a făcut, care au generat încercări disperate ale prietenului său de a-i arăta că greșeste, au condus la trezirea suspiciunii și, în cele din urmă, echipa de la „Vrei să fii milionar?” a început să caute dovezi ale faptului că a trișat. După ce s-au uitat la înregistrări de mai multe ori, și-au dat seama că tusea apărea la fiecare răspuns corect și, în cele din urmă, au stabilit că a fost vorba despre fraudă.

În următoarea săptămână, Charles a primit un telefon de la echipa de producție și a aflat că aceștia deja făcuseră o sesizare la poliție și că emisiunea fusese amânată, la fel și înmânarea premiului. Până și atitudinea calmă, deloc supărată a lui Charles le-a indicat producătorilor emisiunii că ceva nu era în regulă.

În uma procesului, s-a stabilit că Charles, Diana și Tecwen au trișat. Prin urmare, soții Ingram au primit ca pedeapsă 18 luni de închisoare, iar Tecwen a primit 12 luni. Sentințele au fost suspendate, iar soții au fost nevoiți să plătească 115 000 de lire amendă. Evident, reputațiile lor au fost distruse și viețile lor nu au mai fost niciodată la fel.

Ce părere ai despre această poveste de la Vrei să fii milionar? Poți vedea documentarul despre cum a trișat Charles Ingram pe YouTube!

Articolul urmator
13 greșeli pe care experții insistă să nu le mai facem niciodată
13 greșeli pe care experții insistă să nu le mai facem niciodată

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.